Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Κύπελλο ερασιτεχνών: Θύελλα Σαρακηνών - Π.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας (0-1)2-2. Με δύο «κανονιές» έβαλλε, αλλά δεν βύθισε το «Πειρατικό»

Σ' ένα πραγματικό ντέρμπι, που όμως ποιοτικά στην μεγαλύτερη διάρκειά του δεν ξέφυγε από τη μετριότητα, Σαρακηνοί και Πέλλα μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις... Η ομάδα της Πέλλας μπορεί να αισθάνεται πιο «αδικημένη» σε σχέση με τους γηπεδούχους από την εξέλιξη και το τελικό αποτέλεσμα, αφού ήταν αυτή που προηγούμενη με δύο τέρματα είχε φέρει στα μέτρα της το παιχνίδι, ενώ και στις μετρημένες ευκαιρίες της αναμέτρησης, ήταν αυτή πάλι που είχε το τάιμινγκ με τις πιο καθαρές και κλασικές για να καθαρίσει το παιχνίδι.
Τα τέρματα για τους φιλοξενούμενους προήλθαν από δύο πολύ καλές εκτελέσεις φάουλ εκτός περιοχής, στο 15' με τον Ζούζουλα να παίρνει την πάσα από τον Τανταλίδη και με δυνατό συρτό σουτ ανοίγει το σκορ, και στο 55' με τον νεαρό Μαντζανά από αρκετά μακριά, να εκτελεί εκπληκτικά απευθείας, στέλνοντας την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Ακριτίδη. Ήταν το πρώτο επίσημο τέρμα για τον 16χρονο ταλαντούχο ποδοσφαιριστή με την φανέλα της Πέλλας.
Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να απαντήσουν αρχικά με κεφαλιά του Ρώσση στο 65' που νίκησε στον αέρα τους αμυντικούς της Πέλλας και με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γεωργίου στο 85'. Δύο κόκκινες και απόλυτα δίκαιες αποβολές για τους γηπεδούχους στο 73' για τον Κίτσα και στο 80' για τον Γεωργίου.
Καλές ευκαιρίες για την Πέλλα με τους Γουστέρη, Ζούζουλα, Μπουράκη, Κατσαμακτσή και Τοπάλη με τις καλύτερες στο δεύτερο μέρος, ενώ για τους Σαρακηνούς, που επίσης είχαν τις καλές στιγμές τους στο δεύτερο ημίχρονο, κυρίως από στημένα κι όταν παραδόξως είχαν αριθμητικό μειονέκτημα, αφού κυρίως στην πρώτη ώρα αγώνα δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν σοβαρούς κινδύνους, αξιόλογες ευκαιρίες χάθηκαν από τους Γεωργίου, Κίτσα, Γκέσιο και Ρώσση(η καλύτερη) του οποίου η κεφαλιά λίγο πριν το τέλος, αποκρούστηκε εντυπωσιακά από τον Δομουκτσίδη.
Οι δύο ομάδες που έδειχναν να μην αρέσκονται με τον βαθμό της ισοπαλία, κυνήγησαν μέχρι το τελικό σφύριγμα τη νίκη, με την Πέλλα που είχε τις καλύτερες προϋποθέσεις, αλλά όχι το καθαρό μυαλό, να απειλεί περισσότερο αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Ο Μ.Α. Πέλλας που πραγματοποίησε ίσως την χειρότερή του φετινή εμφάνιση σε φιλικά και επίσημα στην ανάπτυξη και το δημιουργικό κομμάτι εκτός από ελάχιστα υποφερτά χρονικά διαστήματα της αναμέτρησης που έβγαλε κάποιες καλές συνεργασίες και φάσεις, είχε όμως από την άλλη μια σχεδόν άριστη για 70 λεπτά μεσοαμυντική λειτουργία, με ώριμη διαχείριση, αλληλοκάλυψη και πειθαρχία, κρατώντας μακριά από το τέρμα του πολύ καλού Δομουκτσίδη, τους επιθετικούς και μεσοεπιθετικούς των γηπεδούχων. Μπορεί να έχασε το τρίποντο στο τέλος γιατί τακτικά κυρίως δεν βγήκε αυτό που ξέρει καλά και δουλεύει σε όλη την προετοιμασία και υπεύθυνος γι' αυτό δεν είναι μόνο ο δυνατός αντίπαλος, το νεανικό του και φιλόδοξο ρόστερ όμως, κέρδισε πολύ χρήσιμη εμπειρία για την συνέχεια.
Η Θύελλα Σαρακηνών δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να βρει ρυθμό, να δημιουργήσει και να απειλήσει σοβαρά το τέρμα των φιλοξενουμένων, κι αν κατάφερε σήμερα να πάρει κάτι από το παιχνίδι, αιτία στάθηκαν τα καλά στημένα και η στιγμιαία αδράνεια των αμυντικών της Πέλλας σε όχι και τόσο επικίνδυνες καταστάσεις. Είναι όμως μια ομάδα με προσωπικότητα, με καλούς και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, με μεγάλο βάθος, στοιχεία που τις δίνουν πολύ καλές προοπτικές για μια αξιόλογη πορεία στο φετινό πρωτάθλημα της Α1.
Πολύ καλή η διαιτητική τριπλέτα των κ.κ. Γιουματζίδη, Τετραγώνη και Αλατζά, με ελάχιστα ανθρώπινα λάθη, που όμως δεν αφήνουν καμία από τις δύο ομάδες με σοβαρά παράπονα, πέραν της φάσης του πέναλτι με το οποίο ισοφάρισαν οι γηπεδούχοι, που σηκώνει λίγη συζήτηση, αφού φαίνεται μάλλον να το κερδίζει έξυπνα ο επιθετικός της Θύελλας, παρά να γίνεται κάποια σοβαρή παράβαση.
  • Άψογη η φιλοξενία των γηπεδούχων σε όλα τα επίπεδα, με τους ανθρώπους και τους ποδοσφαιριστές της Πέλλας να φεύγουν από τους Σαρακηνούς με τις καλύτερες εντυπώσεις!
  • Με νέες εμφανίσεις αγωνίστηκε σήμερα η Πέλλα με χορηγό το Πρακτορείο ΟΠΑΠ "Οι Γάτες" - Αβραάμ Γεώργιος, Πέλλα.
  • Την τελευταία αγωνιστική του 7ου ομίλου, η Πέλλα φιλοξενείται από την Ελπίδα Έδεσσας, ενώ οι Σαρακηνοί από την Όρμα.
Οι συνθέσεις
Θύελλα Σαρακηνών(Σαμαράς): Ακριτίδης, Τσόρμπας Ε., Ρώσσης, Θωμάς Γ.(Παπαδόπουλος 46'), Ευφραιμίδης(Τσόρμπας Β.), Γιαουτζής, Στογιάννης, Παπαηλία(Κίτσας 46'), Γκέσιος, Θωμάς Ε.(Μποζίνης 58'), Γεωργίου.
Μ.Α. Πέλλας(Χαρπίδης): Δομουκτσίδης, Μαλλόλι(Κατσαμακτσής 80'), Βασιλάκογλου(Στάγκος 87'), Σιαματάς, Πλιόγκας, Τανταλίδης, Τοπάλης, Μαντζανάς, Ζούζουλας, Μπουράκης(Καρασμάνης 72'), Γουστέρης(Μπρατσούδης 60').

Μια προσφορά

Δείτε τις καλύτερες φάσεις & τα γκολ του αγώνα, 
με την κάμερα του PellaSports.gr




















Δεν υπάρχουν σχόλια: