Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

Μ.Α. Πέλλας - Μακεδονικός Μ. Μοναστηρίου (1-1)2-1. Φτωχή νίκη, πλούσια ευρήματα...

Λίγο η καλή εικόνα του Μακεδονικού, λίγο η νωχελικότητα και η χαλάρωση του Μ. Αλεξάνδρου στον απόηχο και της χθεσινής εκδήλωσης, κι αρκετά οι σημαντικές απουσίες σ' ένα ακόμη φιλικό και για τις δύο ομάδες, έκαναν το παιχνίδι αρκετά αμφίρροπο κυρίως στο πρώτο μέρος, έστω και αν η μερίδα του λέοντος των κλασικών ευκαιριών, ήταν σχεδόν εξ' ολοκλήρου υπόθεση της Πέλλας που έχασε τα άχαστα!
Ο καλός Μακεδονικός στο ξεκίνημα έφερε σε δύσκολη θέση του γηπεδούχους, κι αφού τους αιφνιδίασε με κεφαλιά-γκολ του Λέκκα στο 10' μετά από ωραία επιθετική προσπάθεια και σέντρα από αριστερά του Κουτρογιάννη, έδειχνε να πατάει καλύτερα τουλάχιστον στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα. Η Πέλλα που δημιούργησε ευκαιρίες και σ' αυτό το διάστημα πλην όμως όχι με τόσο οργανωμένες ομαδικές επιθέσεις, στην συνέχεια ανέβασε ρυθμούς, πίεσε κατάφερε αρχικά να ισοφαρίσει στο 35' με τον Τοπάλη, μετά από ωραία προσπάθεια και πάσα του Κατσαμακτσή, ενώ έχασε και κάποιες κλασικές ευκαιρίες με τους Κατσαμακτσή, Γουστέρη, Καρασμάνη και Ζούζουλα να πάρει κεφάλι στο σκορ. Έτσι το ημίχρονο τελείωσε με το «τίμιο» 1-1...
Στο δεύτερο μονόλογος της Πέλλας το παιχνίδι, πολλές και καλές ευκαιρίες με τους Ζούζουλα, Γουστέρη, Κατσαμακτσή, Πιτσάρη, Παπαγεωργίου και Κωνσταντινίδη, ένα δοκάρι με τον Τοπάλη, κι ένα όμορφο γκολ από τον Γουστέρη στο 60', μετά από πάσα του Ζούζουλα, ανέτρεψαν το αποτέλεσμα και την αμφίρροπη εικόνα του αγώνα του πρώτου μέρους. Ο Μακεδονικός ελάχιστες φορές βγήκε μπροστά απειλητικά στο δεύτερο μέρος, αφού το πρώιμο στάδιο προετοιμασίας το οποίο βρίσκεται η ομάδα του Κώστα Ναλμπαντίδη, δεν άφησε και πολλά αποθέματα ενέργειας στους ποδοσφαιριστές των φιλοξενουμένων. Κορυφαίος ο τερματοφύλακας Αποστολίδης που έκανε πολλές σωτήριες επεμβάσεις.
Η Πέλλα που δεν μάγεψε συνολικά στο παιχνίδι, είχε καλά διαστήματα με καλές ομαδικές και ατομικές προσπάθειες και ενέργειες, αλλά και τέτοια διαστήματα που επέφεραν μερικό προβληματισμό στο προπονητή Γιάννη Χαρπίδη. Μια νίκη φτωχή με βάση την διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, αλλά αρκετά χρήσιμη, αφού έδειξε σχεδόν με «διαγνωστική τεχνική σάρωσης» (MRI-Μαγνητική Τομογραφία), τις αδυναμίες και τις ελλείψεις που πρέπει να καλύψουν οι γηπεδούχοι.
Το Μ.Μοναστήρι άφησε καλές εντυπώσεις όσο είχε δυνάμεις, είχε επίσης μεμονωμένα κάποιες καλές μονάδες στις γραμμές του και χωρίς να γνωρίζω ιδιαίτερα την δυναμικότητα της κατηγορίας που θα αγωνίζεται φέτος, έδειξε να έχει ένα αξιόμαχο και ανταγωνιστικό σύνολο όταν θα φτάσει στο επίπεδο που επιθυμεί ο προπονητής του, κι όταν φυσικά θα έχει και όλους τους ποδοσφαιριστές στην διάθεσή του.
Άριστη η διαιτησία του αγώνα.
Την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018, στις 6 το απόγευμα η Πέλλα αντιμετωπίζει εκτός έδρας στην τελική φιλική «πρόβα» πριν τις επίσημες υποχρεώσεις της, την Αναγέννηση Χαλκηδόνας.
Οι συνθέσεις
Μ.Α. Πέλλας(Χαρπίδης): Υφαντίδης, Μαλλόλι, Τζιότζιος, Πλιόγκας, Βασιλάκογλου, Καρασμάνης, Τοπάλης, Μπουράκης, Ζούζουλας, Γουστέρης, Κατσαμακτσής. Αγωνίστηκαν: Αλμπάνης, Πιτσάρης, Γερμανούδης, Κωνσταντινίδης, Ρέκος, Παπαγεωργίου.
Μακεδονικός Μ.Μοναστηρίου(Ναλμπαντίδης): Μπατζαρακίδης, Βλάχας, Τοπουζίδης, Καρκαμάνης, Κουτρογιάννης, Μανάκης, Γιαννακίδης, Ψαράς, Λέκκας, Γκακούδης Χ., Τζίφκας. Αγωνίστηκαν: Αποστολίδης, Ναλμπαντίδης, Γκακούδης Ι.

Μια προσφορά


Δεν υπάρχουν σχόλια: