Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

350 προσλήψεις φυλάκων και καθαριστών στον Πολιτισμό

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία έγκρισης για την πρόσληψη συνολικά 350 εποχικών υπαλλήλων σε υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού. Τα συναρμόδια υπουργεία και οι υπηρεσίες εργάζονται με φρενήρεις ρυθμούς προκειμένου να ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία και να ενισχυθούν οι υπηρεσίες του ΥΠΠΟ. 
Οι εργαζόμενοι θα υπογράψουν πεντάμηνες συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ενώ οι θέσεις αναμένεται να καλυφθούν από Φύλακες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ημερήσιοι-νυχτερινοί) και Βοηθητικό Προσωπικό υποχρεωτικής εκπαίδευσης (καθαριστές). Το νέο προσωπικό αναμένεται να απασχοληθεί σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, ενώ η αναλυτική κατανομή δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή. 
Τα κριτήρια που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο είναι η ανεργία, η πολυτεκνία, η τριτεκνία, ο αριθμός τέκνων, η αναπηρία, η προηγούμενη εμπειρία αλλά και ο βαθμός τίτλου σπουδών στις ειδικότητες ΔΕ. Για το Φυλακτικό Προσωπικό (Ημερήσιοι Φύλακες και Νυχτοφύλακες) και το Προσωπικό Καθαριότητας, εγκρίνεται η απασχόληση με αμοιβή κατά τις Κυριακές, αργίες και λοιπές εξαιρέσιμες ημέρες καθώς και η εργασία πέραν του πενθημέρου, που εμπίπτουν στο χρονικό διάστημα της σύμβασης, μετά τη δημοσίευση σχετικής Υπουργικής Απόφασης.

Πηγή: dimosio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: