Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

ΕΛΜΕ Λέσβου: Ορθή η χρήση του όρου «λαθρομετανάστης» στα σχολεία

Ως «λαθραίους» εκλαμβάνει η πλειοψηφούσα παράταξη της Νέας Δημοκρατίας στην ΕΛΜΕ Λέσβου, τους ανθρώπους που ξεριζώνονται από τις πατρίδες τους λόγω του πολέμου και της εξαθλίωσης. Αυτό προκύπτει από την απόφαση της πλειοψηφίας του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΜΕ Λέσβου να προκρίνεται η χρήση του όρου «λαθρομετανάστης» από τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία του νησιού.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τη σχετική εισήγηση έκανε ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ, Απόστολος Βαρελτζής.
Μεταξύ άλλων, η απόφαση έρχεται σε αντίθεση με έγγραφο του Αρείου Πάγου, με το οποίο ζητήθηκε η εξάλειψη της χρήσης του όρου «λαθρομετανάστης», προκειμένου «να αποτραπεί η χρήση μειωτικών για τη προσωπικότητα των ανθρώπων χαρακτηρισμών και να αποφευχθούν φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού».
Η απόλυτη πλειοψηφία της ΕΛΜΕ Λέσβου ανήκει στην προσκείμενη στη Νέα Δημοκρατία ΔΑΚΕ. Ενώ στην απόφαση μειοψήφησαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που πρόσκεινται στις αριστερές παρατάξεις.

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: