Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

'Αρης Νησίου - Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας (0-1)2-1. Χωρίς σφυγμό, δεν υπάρχει ζωή...

Δίκαιη ήττα σήμερα για την Πέλλα στον Άγρα, αφού στο γήπεδο εμφανίστηκε πειστικά μόλις στα πρώτα 40' λεπτά, δίνοντας στη συνέχεια πολλές αφορμές στους ψυχωμένους και παθιασμένους γηπεδούχους, να ανατρέψουν έστω και στο τελευταίο λεπτό με μεγάλη προσπάθεια και πίστη, την εις βάρος τους κατάσταση.
Η Πέλλα που πίεσε από το ξεκίνημα ψηλά, είχε ένα εντυπωσιακό πρώτο 20λεπτο και ένα αρκετά καλό πρώτο 40λεπτο, κι ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 9ο λεπτό με εξαιρετική ομαδική προσπάθεια και συστημένη σέντρα του Μπουράκη στον επερχόμενο Μαντζανά, που δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα με καρφωτή κεφαλιά, να αφήσει «άγαλμα» την άμυνα των γηπεδούχων και τον τερματοφύλακα Πιστοφίδη και να ανοίξει το σκορ. Η Πέλλα έχοντας πολύ καλή ανάπτυξη, διατήρησε τον απόλυτο έλεγχο στη συνέχεια και είχε τις μεγάλες ευκαιρίες να διπλασιάσει τα τέρματά της, αρχικά με τον Ζούζουλα τελικό αποδεκτή και εκτελεστή, να σουτάρει πολύ δυνατά και τον Πιστοφίδη να κάνει την απόκρουση του αγώνα και λίγα λεπτά αργότερα, σε παράλληλη σέντρα του Ζούζουλα και πάλι, ο Τοπάλης αιφνιδιασμένος, να μην αντιλαμβάνεται σωστά την πορεία της μπάλας και μην προλαβαίνει από κοντά να την στείλει εύκολα στα δίχτυα! Πέναλτι μάλλον δικαίως ζητάει η Πέλλα αμέσως μετά, σε διπλή ανατροπή Ζούζουλα και Τοπάλη, με τον ρέφερι όμως να έχει άλλη άποψη. Μετά το 25' κόπασε κάπως η επιθετικότητα της Πέλλας, αλλά με συνοχή και πειθαρχία δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα στην διαχείριση του αγώνα, κρατώντας μακριά από το τέρμα του Δομουκτσίδη τους επιθετικούς των γηπεδούχων, που μη έχοντας πολλές επιλογές, προσπαθούσαν ανορθόδοξα με μεγάλες μπαλιές και στημένα, να βάλουν στην περιοχή της Πέλλας την μπάλα, κι ότι ήθελε προκύψει. Αυτή η εικόνα διατηρήθηκε μέχρι το 40' περίπου, όταν οι γηπεδούχοι χωρίς να κάνουν κάτι το ιδιαίτερο οργανωτικά και επιθετικά, έδωσαν σημεία ζωής στο παιχνίδι, αρχικά ζητώντας πέναλτι σε υποψία χεριού αμυντικού της Πέλλας μετά από εκτέλεση κόρνερ του Αναστασιάδη σε χαμηλή πορεία της μπάλας και λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου, πάλι με τον ίδιο ποδοσφαιριστή, σε σέντρα-σουτ σχεδόν «από το σπίτι του» κοντά στην γραμμή του πλαγίου και την μπάλα να προσκρούει στο πάνω μέρος της αριστερής συμβολής των δοκών του Δομουκτσίδη και να απομακρύνεται στη συνέχεια από τους αμυντικούς.
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα άλλαξε, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν πιο δυνατά και αποφασιστικά, χωρίς όμως τη δημιουργία που απαιτούνταν από την περίσταση για να απειλήσουν. Η πρώτη φάση του δευτέρου ημιχρόνου και τελευταία για τους φιλοξενούμενους, πριν αυτοί εξαφανιστούν από το γήπεδο, ήταν στο 55' περίπου, σε μια εξαιρετική αντεπίθεση με τους Μπουράκη-Γουστέρη να βγαίνουν μετά από κάθετη πάσα του Ζούζουλα μόνοι απέναντι στον Πιστοφίδη, με τον πρώτο βοηθό Παρούτογλου να κόβει εσφαλμένα την επίθεση, με οφσάιντ που όμως δεν υπήρξε ποτέ! Οι γηπεδούχοι που πλέον δεν έχαναν μονομαχίες σε κανένα σημείο του γηπέδου, πήραν τον έλεγχο χωρίς να πιέζουν όμως με προϋποθέσεις την περιοχή της Πέλλας, δοκίμαζαν αρκετά σουτ από μέση και μακρινή απόσταση, που δεν έβρισκαν στόχο και δεν ανησυχούσαν τον Δομουκτσίδη. Όμως στο 60' μια φάση απόλυτα ελεγχόμενη από τους φιλοξενούμενους με την όλη την άμυνα της Πέλλας μέσα στην περιοχή, βγήκε μια προβλέψιμη σέντρα από αριστερά, πρώτη κεφαλιά από τον Δούμο, η μπάλα στα πόδια του ανενόχλητου αρκετά πλάγια και πίσω Αλεξανδρίδη, με τον τελευταίο με ψύχραιμο πλασέ να «κρεμάει» τον Δομοκτσούδη, ισοφαρίζοντας την αναμέτρηση. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να αγωνίζονται παθιασμένα και ψυχωμένα, με την Πέλλα να χάνει χώρο και να είναι παραδόξως απλωμένη με ανοιχτές γραμμές στο γήπεδο, κι ενώ δεν μπορούσαν να πατήσουν εύκολα περιοχή παρά τις αδυναμίες που έδειχνε όλο και πιο έντονα, κι όσο περνούσε η ώρα η μεσοαμυντική γραμμή των φιλοξενουμένων, ήταν αυτοί που έδειχναν να έχουν το πάνω χέρι στο παιχνίδι. Ζήτησαν δεύτερη φορά πέναλτι και πάλι σε υποψία χεριού αμυντικού της Πέλλας περίπου στο ύψος της μεγάλης περιοχής μετά από σουτ και είδαν τις προσπάθειές τους να ευδοκιμούν στο 90', μετά από κάθετη πάσα και τον κορυφαίο σήμερα ποδοσφαιριστή τους Γκίνη σε θέση τετ-α-τετ, να πλασάρει ιδανικά τον εξερχόμενο Δομουκτσίδη και να παίρνουν μια δίκαιη νίκη, απέναντι στην νωχελική, ασύνδετη και άνευρη Πέλλα του δευτέρου ημιχρόνου. Στις καθυστερήσεις με τους φιλοξενούμενους να βγαίνουν άτσαλα για την ισοφάριση, οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να τελειώσουν το παιχνίδι μ' ένα τρίτο γκολ, αφού σε φάση και πάλι τετ-α-τετ από πλάγια, ο Αλεξανδρίδης έκανε τα εύκολα δύσκολα, με το πλασέ του να καταλήγει άουτ, κι ενώ βρισκόταν μόνος ανενόχλητος δίπλα στο τέρμα ο Σοσάρι που περίμενε την πάσα.
Η Πέλλα όταν έχασε τον σφιγμό της, έχασε και το παιχνίδι. Δεν έκοβε με τίποτα μετά το 60', κι όταν το έκανε, έδινε επιπόλαια διπλές και τριπλές εύκολες επιθέσεις και χώρους στους αντιπάλους, έστω και μακριά από την περιοχή της. Ακόμα κι αν δεν δεχόταν το δεύτερο γκολ στο τέλος, η εικόνα της στο δεύτερο ημίχρονο δεν περιποιεί τιμή για μια ομάδα που έχει δυνατότητες και φιλοδοξίες. Κι αν εκτός έδρας έχει δείξει τις γνωστές αδυναμίες και δυσκολεύεται να κερδίσει, σήμερα έδειξε ότι και στα «ουδέτερα» γήπεδα κουβαλάει αυτό κόμπλεξ. Όχι πως δεν ήθελε ή δεν προσπάθησε, όμως φαινόταν άδεια από δυνάμεις, διάθεση και αντίδραση στην εξέλιξη, που ανήμπορη περίμενε το μοιραίο. Τα εύσημα των γηπεδούχων ότι η Πέλλα ήταν η καλύτερη ομάδα που πέρασε από τον Άγρα, φυσικά και μας κολακεύουν αλλά δεν μας πείθουν με ότι είδαμε με τα μάτια μας σήμερα, χωρίς να γνωρίζουμε την απόδοση των άλλων ομάδων που φιλοξενήθηκαν, αλλά δυστυχώς δεν δίνουν τίποτα ουσιαστικό και το χειρότερο δεν δίνουν ούτε νίκες, ούτε τους αναγκαίους βαθμούς...
Το Νησί χωρίς να είναι ανώτερο, έπαιξε ακριβώς όπως μπορούσε, με λίγο πολύ την ίδια αγωνιστική εικόνα και προσανατολισμό που είχα παρακολουθήσει προσωπικά στο Μελίσσι. Όμως σήμερα έβγαλε πολύ περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο ψυχή και πάθος, στοιχεία που ούτε κατά προσέγγιση δεν παρουσίασε η Πέλλα. Μπορεί να μην κέρδισε πολλές μονομαχίες μέσα και πέριξ της περιοχής των φιλοξενουμένων, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο και κυρίως μετά την ισοφάριση, δεν έχασε σχεδόν καμία σε κανένα σημείο του υπόλοιπου γηπέδου. Δύο-τρεις μεγάλες φάσεις εντός περιοχής(δύο χαμένα πέναλτι στο Μελίσσι σε ισάριθμες παρόμοιες επικίνδυνες φάσεις με τις σημερινές), στέκονται αρκετές να παίρνει τα παιχνίδια. 
Παρά τις ενστάσεις και τα παράπονα των δύο ομάδων στις προαναφερθείσες αμφισβητούμενες φάσεις, η διαιτησία προσωπικά δεν μπορώ να πω ότι επηρέασε σημαντικά το αποτέλεσμα, χωρίς φυσικά να γνωρίζω και να φαντάζομαι την εξέλιξη αν είχαν υποδειχθεί διαφορετικά. Την συνολική εικόνα του αγώνα κρίνω, κι αυτή μου βγάζει σήμερα δίκαιο νικητή τον Άρη Νησίου.
►Την επόμενη αγωνιστική η Πέλλα υποδέχεται την Αξό και το Νησί φιλοξενείται στην Καλή. 
Οι συνθέσεις
Άρης Νησίου(Παπαδόπουλος): Πιστοφίδης, Μπέσιος, Ιωσηφίδης(Παπουλίδης 70'), Αντωνιάδης(Τζήγκας 46'), Καραμαλάκης, Μάρκου(Μούλας 53'), Δούμος, Γκίνης, Σίσκος(Σοσάρι 65'), Αναστασιάδης, Αλεξανδρίδης.
Μ.Α. Πέλλας(Χαρπίδης) Δομουκτσίδης, Πλιόγκας(Σταγκος 67'), Μαντζανάς, Μπουράκης(Κατσαμακτσής 80'), Γουστέρης, Βασιλάκογλου, Τανταλίδης, Τοπάλης, Ζούζουλας, Σιαματάς, Αβραάμ.
Μια προσφορά του



















Δεν υπάρχουν σχόλια: