Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Κοινωνία σε Κίνηση Έδεσσας: Ένα σχολείο γεμάτο τέχνη

Δευτέρα: Γεωγραφία /Ιστορία της Τέχνης /Αγγλικά / Κινηματογράφος / Σύγχρονος Χορός / Βιολογία / Αρχαία Ελληνική Γλώσσα / Αγωγή Προφορικού Λόγου
Τρίτη: Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής / Θέατρο / Φυσική / Παρασοδιακός Χορός / Μουσική / Θρησκευτικά / Γερμανικά / Εικαστικά
Τα παραπάνω αποτελούν δύο ενδεικτικά ημερήσια προγράμματα δημόσιου καλλιτεχνικού γυμνασίου της χώρας μας!!! Ναι σωστά... Και δημόσιου Και καλλιτεχνικού Και ελληνικού που ήδη υπάρχει σε πέντε δήμους της πατρίδας μας (Γέρακα, Αμπελοκήπων, Ηρακλείου Κρήτης, Κερατσινίου Δραπετσώνας και Περιστερίου). Πρόκειται για σχολεία δευτεροβάθμιας γενικής εκπαίδευσης με διευρυμένο βέβαια πρόγραμμα και έμφαση στις καλές τέχνες.
Πρωτοϊδρύθηκαν το 2003 και περιλαμβάνουν κατευθύνσεις, οι οποίες αφορούν στις εικαστικές τέχνες, τη μουσική, το θέατρο – κινηματογράφο, αλλά και στο χορό. Ως σκοπός τους έχει τεθεί η εξοικείωση, η προετοιμασία, η ενθάρρυνση αλλά και η υποστήριξη του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις καλές τέχνες εν γένει, καθώς και η καλλιέργεια των δεξιοτήτων τους μέσω της ανάλογης εκπαίδευσης.
Είναι αδιαμφισβήτητες οι αξίες της παροχής ευρύτερης, ανθρωποκεντρικής παιδείας όπως και η επένδυση στην κουλτούρα της νέας γενιάς . Εμείς, η Κοινωνία σε Κίνηση κρίνουμε ως ύψιστης σημασίας την ίδρυση ενός πρότυπου καλλιτεχνικού σχολείου στην περιοχή μας.
Τα πολλαπλά οφέλη για τον τόπο και την ποιότητα της καθημερινότητας όλων μας αρκούν, ώστε να το επιχειρήσουμε με συνέπεια και πάθος. Οι όποιες πρακτικές δυσκολίες φαίνεται να περιορίζονται μονάχα στον εντοπισμό του κατάλληλου χώρου. Η οργάνωση του προγραμματικού μας σχεδιασμού, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει, αποδεικνύει την αντικειμενική εφικτότητα του πλάνου αυτού.
Το καλλιτεχνικό σχολείο ανήκει στις πρώτες προτεραιότητες και διεκδικήσεις μας, καθώς θα συμβάλλει ουσιαστικά στην άνθηση της πνευματικής ζωής της πόλης. Η έλλειψη ορθής αξιολόγησης προτεραιοτήτων αποτέλεσε κακό σύμβουλο τα τελευταία χρόνια όσον αφορά στην πνευματική ανάπτυξη του τόπου μας. Για 'μας η κυριότερη ισχύς κάθε δήμου εντοπίζεται στο έμψυχο ανθρώπινο δυναμικό του, όχι μόνο στην ύλη. Στην εποχή που ενισχύεται ο κοινωνικός και πολιτικός σκοταδισμός εμείς χτίζουμε φάρους πολιτισμού. Σε αυτό λοιπόν οφείλουμε να επενδύσουμε πάνω και πρώτα από όλα.
Δεν αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός. Είναι η ισχύουσα καθημερινή πραγματικότητα για χιλιάδες οικογένειες της χώρας μας, γιατί όχι και για μας; Γιατί όχι και για τα δικά μας παιδιά….
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: