Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Ενοχή Μπέου για την υπόθεση «Koriopolis» πρότεινε η εισαγγελέας

Την ενοχή των Αχιλλέα Μπέου και Γιώργου Τσακογιάννη και άλλων 23 από τους 26 συνολικά κατηγορούμενους, πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθήνας, Ευδοκία Παύλου, όπου διεξάγεται η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση του «Koriopolis».
Για τον πρώην ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέα Μπέο η εισαγγελική λειτουργός εισηγήθηκε την ενοχή του για δωροδοκία στους αγώνες Αστέρας Τρίπολης – Πανσερραϊκός και Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός Βόλου σε βαθμό πλημμελήματος. Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα, τον περασμένο Φεβρουάριο είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 4 ετών, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ τη μέρα και ο πρώην ιδιοκτήτης της Ηλιούπολης σε συνολική κάθειρξη 10 χρόνια και 10 μήνες.
Για τον Γιώργο Τσακογιάννη πρότεινε την ενοχή του για εκβίαση, δωροδοκία και στοιχηματική απάτη στο παιχνίδι Πόντιοι Κατερίνης – Αετός Σκύδρας, για δωροδοκία στους αγώνες Ηλιούπολη – Λεβαδειακός, Εθνικός Αστέρας – Ηλιούπολη, Ηλιούπολη – Εθνικός Περαιά, σε βαθμό πλημμελήματος, για διεξαγωγή αγώνων στοιχήματος, κακουργηματική νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα και για οπλοκατοχή.
Ακόμη, ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος ο Γιάννης Κομπότης που πρωτόδικα είχε τιμωρηθεί σε φυλάκιση 30 μηνών με τριετή αναστολή, για δωροδοκία στον αγώνα Ηλιούπολη – Λεβαδειακός.
Επίσης, η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του Γιώργου Μπάκου και του Γιώργου Μποροβήλου για δωροδοκία στο παιχνίδι Πανσερραικός – Αστέρας Τρίπολης, στο Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός Βόλου και απόπειρα δωροδοκίας στο Αστέρας Τρίπολης Καβάλα, σε βαθμό πλημμελήματος. Πρόεδρος και ιδιοκτήτης του Αστέρα Τρίπολης πρωτόδικα, είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση τριών ετών με τριετή αναστολή για δωροδοκία.
Επίσης, η εισαγγελική λειτουργός εισηγήθηκε την ενοχή και των Βασίλη Καρακούλια, Βασίλη Δημόπουλου, Δημήτρη Ζαβαντία, Βασίλη Γεωρτσιάκου, Θανάση Ντότση, Μιχάλη Νικολόπουλου, Νίκου Παντελή, Γιώργο Πουλόπουλου, Στάθη Προβατίδη, Πέτρου Ρουτζιέρη, Χαράλαμπου Ταμπάση, Γιάννη Ναυρινιάδη, Παύλου Δήμου, Μάκη Σιδηρόπουλου, Μιχάλη Τζιβελέκη, Μαρία Βυθοπούλου, Γιώργου Τσεκερίδη, Γιώργου Διγώνη, Γιώργου Γαλαίου, Βασίλη Αδαμάκη.
Ο μοναδικός κατηγορούμενος για τον οποίο προτείνεται η αθώωση λόγω αμφιβολιών, είναι ο πρώην πρόεδρος της Ηλιούπολης Νίκος Χάλκος, που σε πρώτο βαθμό του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ την ημέρα, για δωροδοκία και δωροληψία.
Η δίκη θα συνεχιστεί στις 13 Δεκεμβρίου.
 
Συντάκτης: Μαρία Δήμα
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: