Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Θεοδώρα Τζάκρη: Συνοριακή πύλη με ΠΓΔΜ στους Προμάχους

Από το γραφείο της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρας Τζάκρη ανακοινώνεται ότι στις 22 και 23 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η τετραμερής Υπουργική Συνάντηση Ελλάδας, Αλβανίας, Βουλγαρίας και ΠΓΔΜ στη Θεσσαλονίκη για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη συμμετοχή των Υπουργών Εξωτερικών και Οικονομίας & Ανάπτυξης των τεσσάρων χωρών.
Όπως μάλιστα ενημέρωσε την κ. Τζάκρη ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Γ. Κατρούγκαλος, ο οποίος μετείχε εκ μέρους της χώρας μας κατά τη διμερή συνάντηση Ελλάδος - Σκοπίων στο πλαίσιο της τετραμερούς, μεταξύ του ιδίου και του κ. Ντιμιτρώφ, Υπουργού Εξωτερικών της fYROM, συζητήθηκε και το θέμα της συνοριακής διάβασης Ελλάδας - fYROM από την πλευρά της Πέλλας, σε συνέχεια της συνεργασίας του κ. Κατρούγκαλου με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης της fYROM κ. Μπουγιάρ Οσμάνι στις 1-11-2018 στην Αθήνα, όπου η ελληνική πλευρά έθεσε επίσημα το θέμα και ο κ. Οσμάνι αποδέχτηκε την πρόταση εκ μέρους της Κυβέρνησης των Σκοπίων.
Μάλιστα ο κ. Ντιμιτρώφ μετέφερε στον Έλληνα Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών την πρόταση της Κυβέρνησης των Σκοπίων η νέα συνοριακή διάβαση Ελλάδας - Σκοπίων από την Πέλλα να είναι από την περιοχή PULEVAC, το κοντινότερο χωριό σε αυτή την τοποθεσία ονομάζεται MAJDEN και ανήκει στον Δήμο του Καβαντάρσκι και βρίσκεται βορείως των Προμάχων.
Μετά την εξέλιξη αυτή, τα δύο μέρη Ελλάδα και Σκόπια θα προετοιμάσουν τη διμερή συμφωνία για τη διάνοιξη νέας συνοριακής διάβασης από την Πέλλα μεταξύ Ελλάδος - Σκοπίων, η οποία αφού ολοκληρωθεί θα κυρωθεί από την Ελληνική Βουλή.-

Δεν υπάρχουν σχόλια: