Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Αντιλαμβανόμαστε τα πάντα και μετά τον θάνατο

Νέα επιστημονική έρευνα υποστηρίζει ότι αντιλαμβανόμαστε τα πάντα και μετά τον θάνατό μας.
Σύμφωνα με την μελέτη της Σχολής Ιατρικής του πανεπιστημίου Stony Brook στη Νέα Υόρκη, ο εγκέφαλος του ανθρώπου εξακολουθεί να λειτουργεί για κάποια ώρα, αφότου η καρδιά του έχει σταματήσει να χτυπάει.
Οι ερευνητές εξέτασαν τις περιπτώσεις ασθενών με καρδιακές ανακοπές στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, οι οποίοι ανένηψαν επιτυχώς αφότου η καρδιά τους είχε σταματήσει να χτυπάει και διαπίστωσαν πως πολλοί από αυτούς ήταν σε θέση να ανακαλούν τις συνομιλίες των γιατρών γύρω τους και είχαν επίγνωση του περιβάλλοντός τους.
Ο επικεφαλής της μελέτης, δρ. Sam Parnia εξήγησε ότι όταν επέρχεται ανακοπή, η καρδιά σταματάει να αντλεί αίμα στον εγκέφαλο και έτσι ο εγκέφαλος αρχίζει να «σβήνει», αλλά σταδιακά. Αυτό μπορεί να διαρκέσει ακόμη και μερικές ώρες υποστήριξε.
«Αν καταφέρετε να επανεκκινήσετε την καρδιά, θα αρχίσει σταδιακά να λειτουργεί ξανά ο εγκέφαλος. Όσο εξελίσσεται η ανάνηψη, αυτά τα μονοπάτια του θανάτου των εγκεφαλικών κυττάρων μπορεί να εξακολουθούν να είναι ενεργά, αλλά λειτουργούν με μειωμένο ρυθμό. Αυτό που συμβαίνει συνήθως είναι, ότι οι άνθρωποι που περνούν πολύ έντονες “μετά θάνατον εμπειρίες” επανέρχονται θετικά αλλαγμένοι. Γίνονται πιο αλτρουιστές, περισσότερο αφοσιωμένοι στο να βοηθούν τους άλλους ανθρώπους. Βρίσκουν ένα νέο νόημα στη ζωή μετά από μια τόσο κοντινή... συνάντηση με τον θάνατο. Αλλά δεν υπάρχει κάποια ξαφνική μαγική ενίσχυση των αναμνήσεών τους. Αυτό συμβαίνει μόνο στο Χόλιγουντ», δήλωσε επίσης ο γιατρός.
Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ανάνηψης με τον τίτλο «AWARE—AWAreness during REsuscitation—A prospective study».

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: