Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Υπ. Εργασίας: Η ΝΔ αποκρύπτει στοιχεία από την έκθεση της ILO

Για απόκρυψη στοιχείων των εκθέσεων της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, η οποία επιλέγει να αναφερθεί στη σημερινή της ανακοίνωση μόνο στα στοιχεία του 2017, κάνει λόγο το υπουργείο Εργασίας.
«Τα στοιχεία των εκθέσεων του ILO, που η ΝΔ αποκρύπτει, δείχνουν ότι το 2011, το 2012 και το 2013, την περίοδο που η ίδια καταργούσε τις συλλογικές συμβάσεις, μείωνε τον κατώτατο μισθό και εξάπλωνε τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, οι μισθοί μειώθηκαν κατά 24% σωρευτικά» αναφέρει το υπουργείο σε σχετική ανακοίνωσή του.
Επίσης το υπουργείο χαρακτηρίζει τη Νέα Δημοκρατία «το κόμμα που επιμένει να υπερασπίζεται το νεοφιλελεύθερο μοντέλο της φτηνής, ελαστικής και απροστάτευτης εργασίας».
Το υπουργείο αντιτάσσει, πως η σημερινή κυβέρνηση επανέφερε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας με αυξήσεις αποδοχών ήδη για δεκάδες χιλιάδες μισθωτούς, αυξάνει τον κατώτατο μισθό και καταργεί τον υποκατώτατο, θέσπισε μέτρα ενίσχυσης της προστασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων και έχει μειώσει κατά επτά μονάδες την ανεργία.
Η ανακοίνωση καταλήγει, πως το υπουργείο Εργασίας «θα συνεχίσει το έργο του για την ανάταξη της αγοράς εργασίας και την αντιστροφή του ολέθρου που η ΝΔ κληροδότησε στην κοινωνία, για την ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης και την αύξηση του εισοδήματος των εργαζομένων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: