Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Στη Βουλή ο προϋπολογισμός του 2019

Ο πρώτος μεταμνημονιακός προϋπολογισμός θα περιλαμβάνει όλα τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, τονίζοντας πως «για πρώτη φορά μετά από μια ολόκληρη δεκαετία, είναι λελογισμένης δημοσιονομικής επέκτασης».
Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, το σχέδιο προϋπολογισμού «διαψεύδει τελικώς τους καταστροφολόγους και τους κινδυνολόγους. Διαψεύδει όλους εκείνους που επί αρκετούς μήνες στήριξαν την αντιπολιτευτική τους τακτική απέναντι στην κυβέρνηση με διαστρεβλώσεις, ψευδείς ειδήσεις, αλλά και σε επιχειρήσεις υπονόμευσης με κάθε ευκαιρία. Επιχειρήσεις υπονόμευσης μιας μεγάλης προσπάθειας που κατεβλήθη από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Εργασίας, ώστε να μην εφαρμοστεί το μέτρο της περικοπής των συντάξεων από 1/1/2019».
Ο προϋπολογισμός του 2019 είναι ο πρώτος μετά την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια που δεν ενσωματώνει μέτρα περιοριστικής πολιτικής αλλά παροχές και ελαφρύνσεις 920 εκατ. ευρώ σε φορολογούμενους και νοικοκυριά. Κατατίθεται την Τετάρτη (21/11) στη Βουλή και στοχεύει σε πλεόνασμα 3,6% του ΑΕΠ και ρυθμό ανάπτυξης 2,5%.
Να σημειώσουμε πως σύμφωνα με απόφαση της Διάσκεψης της Προέδρων, τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η επεξεργασία του προϋπολογισμού (2019) στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, η οποία θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου. Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου θα αρχίσει η πενθήμερη συζήτηση του προϋπολογισμού στην Ολομέλεια που θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: