Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης: Καταγγελία για τις πρόσφατες προκλήσεις των φασιστών

Η ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τον βανδαλισμό και καταστροφή του μνημείου του παλιού εβραϊκού νεκροταφείου στο χώρο του ΑΠΘ. Θρασύδειλα φασιστοειδή, ενθαρρυμένα από την εθνικιστική μάζωξη για το Μακεδονικό, πρώτα επιτέθηκαν στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο «Σχολείο» και τη φοιτητική λέσχη, και την επόμενη μέρα βεβήλωσαν και πάλι το μνημείο. Οι νοσταλγοί των ναζί και του Ολοκαυτώματος που δρουν με τον μανδύα του μακεδονομάχου δεν κρύβουν ποιος είναι ο πραγματικός τους εχθρός. Ένα χρόνο μετά το κάψιμο της κατάληψης Libertatia, έχουν μεσολαβήσει επιθέσεις σε μετανάστες και ομοφυλόφιλους, σε αντιφασίστες αγωνιστές της αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, στον Μπουτάρη, στα μνημεία του Ολοκαυτώματος και του εβραϊκού νεκροταφείου. Είναι πλέον φανερό ότι τα εθνικιστικά συλλαλητήρια λειτουργούν ως φυτώριο για την ακροδεξιά και τους φασίστες. Η πολιτική κρίση και η αποτυχία της εθνικιστικής εκστρατείας να κινητοποιήσει μαζικά τους δίνει την ευκαιρία να βγουν ξανά στους δρόμους.
Να τους σταματήσουμε! Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσουμε το αντιφασιστικό και το αντιρατσιστικό κίνημα στις γειτονιές, τα σχολεία, τις σχολές και τους εργατικούς χώρους. Με την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους γειτονικούς λαούς των Βαλκανίων και της Τουρκίας να απομονώσουμε τους εθνικιστές και να κλείσουμε το δρόμο στους φασίστες. Αντιπαλεύοντας την πολεμοκαπηλεία, την ισλαμοφοβία και το ρατσισμό. Απαιτώντας να συλληφθούν άμεσα οι φασίστες που επιχειρούν να βάλουν πόδι στις γειτονίες μας. Να επιταχυνθεί η δίκη και η καταδίκη των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής. Ανοίγοντας μέτωπο με τις πολιτικές της κυβέρνησης, και της ΕΕ-φρούριο που τους ανοίγουν το δρόμο για να δημαγωγούν.
Στις 16 Μάρτη, υψώνουμε τη φωνή μας για να πούμε ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ στο φασισμό και να στείλουμε τους φασίστες ξανά πίσω στις τρύπες τους. Στέλνουμε το μήνυμα ότι οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής δεν έχουν θέση στη Βουλή και τα δημοτικά συμβούλια, αλλά μόνο στη φυλακή, με επιτάχυνση της δίκης και καταδίκη για την δολοφονική εγκληματική οργάνωση που έστησαν παριστάνοντας το “νόμιμο κόμμα”.
Το Σάββατο 9 Φλεβάρη στις 18.30, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (αίθ. Μανόλης Αναγνωστάκης) συζητάμε για τη δίκη της Χρυσής Αυγής με ομιλητές τους Κώστα Παπαδάκη (δικηγόρο, πολιτική αγωγή στη δίκη της ΧΑ,) Γιώργο Τσιάκαλο, (Ομότιμο καθηγητή του ΑΠΘ), Γιάννη Κούτρα, (Μέλος στο ΔΣ της ΕΝΙΘ και του Σωματείου Ιπποκρατείου Θεσ/νίκης, Υποψήφιο Δήμαρχο με την "Ανταρσία στη Θεσσαλονίκη για την Ανατροπή") και Πέτρο Κωνσταντίνου (συντονιστή ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικό σύμβουλο "Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας"). Οργανώνουμε παράλληλα και στη Θεσσαλονίκη τη διεθνή κινητοποίηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στις 16 Μάρτη 2019, για να μπει φρένο στους Τράμπ, Σαλβίνι, Λεπέν και Μπολσονάρο, για να νικήσει η ελπίδα και όχι η μαυρίλα του φασισμού!
Καλούμε τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κινήσεις και τα κόμματα της Αριστεράς να δώσουμε μαζί αυτή τη μάχη, να απομονώσουμε τις εθνικιστικές κραυγές και να στείλουμε τους φασίστες στη φυλακή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: