Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Νέα παρέμβαση Δένδια κατά της «ακροδεξιάς» ΝΔ

Ο Νίκος Δένδιας θέλησε μια ακόμη φορά να διαφοροποιηθεί εμφανώς και με ηχηρό τρόπο από την παρουσία του Αντώνη Σαμαρά αλλά και ομάδας βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας τις δύο μέρες της συζήτησης στη Βουλή για τη συμφωνία των Πρεσπών.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο των «Παραπολιτικών» ανέφερε πως υπάρχουν δύο τάσεις αυτή τη στιγμή στο κόμμα όμως κυρίαρχη είναι η τάση της κεντροδεξιάς του Κυριάκου Μητσοτάκη και πρόσθεσε με νόημα πως αν η άλλη τάση γίνει κυρίαρχη η Νέα Δημοκρατία θα μετατραπεί σε κομματίδιο.
«Η κυρίαρχη τάση μέσα στη ΝΔ είναι η κεντροδεξιά. Η τάση του μέτρου και της αντίληψης του μέσου ανθρώπου με προσεγγίσεις στα λαϊκά στρώματα αλλά χωρίς αυτό να συνδυάζεται και με εθνικιστικές υστερίες και λαϊκισμούς. Η αντίληψη μας για την Μακεδονία είναι βαθειά πατριωτική, μια αντίληψη φιλίας προς όλους και με γέφυρες προς τα Βαλκάνια. Δεν είναι μια αντίληψη αμυντικής κραυγής ενός ανασφαλούς πολιτικού κόμματος που δε βρίσκει άλλο λόγο ύπαρξης και το ρίχνει στον εθνικισμό. Δεν είμαστε γκρουπούσκουλο με εθνικιστικές κραυγές και λαϊκισμούς» ανάφερε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Αυτή η γραμμή της κεντροδεξιας πράγματι δεν αποτυπώθηκε σε όλες τις ομιλίες των βουλευτών. Δεν θα μασήσω τα λόγια μου υπάρχουν κι άλλες τάσεις μέσα στη Νέα Δημοκρατία. Προσπαθούμε να είμαστε ένα πολυσυλλεκτικό κομμα όμως υπάρχουν όρια. Έχουμε ο καθένας τις ιδιαιτερότητες του όμως η κυρίαρχη γραμμή η γραμμή του κόμματος όπως αποτυπώνεται από τον αρχηγό του είναι αυτή η γραμμή που εγώ υπηρετώ. Την άλλη γραμμή αυτήν την οποία δεν δέχομαι με κανένα τρόπο ότι ειναι κυρίαρχη δεν μπορώ να την υπηρετήσω. Η άλλη γραμμή έχει αντίθετα χαρακτηριστικά με τη δική μας γραμμή αλλά με αποκλίσεις διότι αν ήταν ακριβώς στην αντίθετη θέση θα ήταν εκτός κόμματος».
Ο κ. Δενδιας παραδέχτηκε ότι η συμφωνία των Πρεσπών δίνει τη δυνατότητα στην πιο σκληρή γραμμή της Νέας Δημοκρατίας να ισχυροποιηθεί ωστόσο έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας πως αν αυτή η γραμμή γίνει κυρίαρχη η Νέα Δημοκρατία θα μετατραπεί σε κομματίδιο, θα συρρικνωθει και τα ποσοστά της θα μειωθούν στο 18%.
Παράλληλα, εκφράστηκε με πολύ θετικό τρόπο για τον Προκόπη Παυλόπουλο.
Η εν λόγω τοποθέτηση Δένδια δεν είναι καθόλου τυχαία, ιδιαίτερα μετά τα όσα διημείφθησαν στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τη συμφωνία των Πρεσπών. Υπενθυμίζεται ότι τον τόνο για τη ΝΔ επιχείρησε να δώσει ο Αντώνης Σαμαράς, υποστηρίζοντας ότι «η Μακεδονία είναι μια και ελληνική», ενώ δεν πέρασε απαρατήρητο το παραλήρημα Βορίδη, ο οποίος έκανε λόγο για κυβέρνηση «εθνικής μειοδοσίας που ξεπουλάει τη Μακεδονία μας».
Αξίζει να σημειωθεί επίσης ο ίδιος ο Νίκος Δένδιας είχε κάνει κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ηχηρή παρέμβαση εναντίον της Χρυσής Αυγής, καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας όμως παράλληλα εμφανή αμηχανία σε μεγάλο τμήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ. 
 
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: