Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας - Αναγέννηση Γιαννιτσών (0-0)2-0. Και μέτριος... πίνεται

Ένας αγνώριστος και μέτριος Μέγας Αλέξανδρος για 60 λεπτά, έδωσε αφορμές και πίστη στην ψυχωμένη Αναγέννηση, που όμως παρά την καλή εικόνα της σ' αυτό το διάστημα, δεν είχε τις λύσεις και τον τρόπο να διεκδικήσει κάτι θετικό από το σημερινό παιχνίδι.
Η Πέλλα νωθρή, βιαστική και άνευρη, παρουσίασε την πρώτη ώρα του αγώνα, ίσως μια από τις χειρότερες εικόνες της την φετινή αγωνιστική περίοδο. Μάλιστα στο πρώτο ημίχρονο, έδειξε να μην μπορεί να διαχειριστεί καθόλου ούτε τον κόντρα αέρα που είχε και κατά κάποιον τρόπο εμπόδιζε την ορθόδοξη και γρήγορη ανάπτυξή της. Κι αν δεν ήταν ιδιαίτερα πειθαρχημένη και σοβαρή αμυντικά, πολύ δύσκολα θα ξεμπέρδευε με την παθιασμένη Αναγέννηση που έπαιζε για την ζωή της. Οι φιλοξενούμενοι που ήταν καλύτεροι, κέρδιζαν τις περισσότερες μονομαχίες  και είχαν την κατοχή μέχρι να δεχθούν το πρώτο γκολ στην επανάληψη, κυρίως όμως στα 3/4 του γηπέδου, κάτι που τους καθιστούσε ακίνδυνους αφού δεν έδειχναν διατεθειμένοι με πολλές και σοβαρές απαιτήσεις και αξιώσεις, για θετικό αποτέλεσμα καλύτερο της ισοπαλίας. Μοιραία στο ημίχρονο που φαινόταν και ήταν δικό τους, είχαν μόλις μία πολύ ευκαιρία, αυτή που προήλθε από την βολίδα του Κυζερίδη έξω από την περιοχή στο 35' και βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Δομουκτσίδη, πριν απομακρύνουν την μπάλα οι αμυντικοί της Πέλλας. Η απάντηση της μέτριας Πέλλας στην ευκαιρία της Αναγέννησης, ήταν η προσωπική ενέργεια και το σουτ του Μπρατσούδη λίγα λεπτά αργότερα μέσα από την περιοχή, που έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Σαββουλίδης(βίντεο).
Στο δεύτερο ημίχρονο, κι ενώ η Αναγέννηση ήταν αυτή που έχασε πρώτη μια πολύ καλή ευκαιρία στο ξεκίνημα, με το σουτ του Ουρουμίδη μέσα από την περιοχή, να φεύγει δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Δομουκτσίδη άουτ, μετά το γκολ της Πέλλας από τον Γουστέρη στο 55' που βγήκε μόνος απέναντι από τον Σαββουλίδη πλασάροντας ιδανικά(βίντεο), η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τους φιλοξενούμενους. Η Πέλλα ανέβασε στροφές και στο υπόλοιπο διάστημα, όχι μόνο πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, αλλά έδειχνε περισσότερη αλληλεγγύη και ενέργεια και δημιούργησε τις περισσότερες ευκαιρίες για να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ με τους Μπρατσούδη, Γουστέρη, Μπουράκη, Μαντζανά και Τοπάλη. Ούτε η αποβολή του Βασιλάκογλου στο 67', έδειξε να αλλάζει τους μέχρι τότε διαμορφωμένους αγωνιστικούς συσχετισμούς, αφού οι γηπεδούχοι δεν έδειξαν σχεδόν σε καμία περίπτωση, το αριθμητικό τους μειονέκτημα. Πολύ ψυχωμένοι, θαρρείς και το πήραν πιο «πατριωτικά», ήταν καλύτεροι μέχρι το σφύριγμα της λήξης και επιβραβεύτηκαν μ' ένα δεύτερο τέρμα στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Σαββουλίδης πραγματοποιώντας άστοχη έξοδο ανέτρεψε τον Μαντζανά που πήρε με το κεφάλι το πλεονέκτημα και ο παθών από την άσπρη βούλα με εύστοχη εκτέλεση, σφράγισε το τελικό αποτέλεσμα. Ο τερματοφύλακας της Αναγέννησης αποβλήθηκε στην φάση αυτή και μάλιστα εξερχόμενος και εκνευρισμένος από την διαγραφόμενη ήττα, απείλησε και ζήτησε αποχώρηση της ομάδας του από το γήπεδο, κάτι που οι ψυχραιμότεροι και εμπειρότεροι από τον πάγκο των φιλοξενουμένων δεν έδειξαν να συμμερίζονται, σεβόμενοι την ιστορία του συλλόγου.
Πολύ καλή η διαιτητική τριπλέτα, με τις αποφάσεις στις επίμαχες φάσεις του πέναλτι και των δύο αποβολών, να κρίνονται απόλυτα σωστές. Από ένα ακόμη πέναλτι ζήτησαν οι δύο ομάδες, φάσεις οι οποίες κατά την προσωπική μου εκτίμηση είναι ανάξιες σχολιασμού. Μία φάση μόνο σηκώνει λίγο πιο σοβαρή συζήτηση, όταν μετά από περίτεχνο τακουνάκι του Μπρατσούδη Τ., ο Σαββουλίδης φαίνεται να αποκρούει την μπάλα μέσα από την γραμμή τέρματος, αλλά όπως συμβαίνει και στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο σε πολύ υψηλό επίπεδο, τέτοιες αποφάσεις με σιγουριά και εγκυρότητα, μόνο με το Goal Line Technology θα μπορούσαν να παρθούν...
►Η Πέλλα την επόμενη αγωνιστική φιλοξενεί το Νησί, ενώ η Αναγέννηση στο ματς ίσως της χρονιάς υποδέχεται την Αξό.
Οι συνθέσεις
Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας(Χαρπίδης): Δομουκτσίδης, Σιαματάς, Τανταλίδης, Πλιόγκας, Βασιλάκογλου, Μπουράκης, Τοπάλης, Καμπούρης, Μαντζανάς, Μπρατσούδης Τ.(Κατσαμακτσής 86'), Γουστέρης.
Αναγέννηση Γιαννιτσών(Κουτίδης): Σαββουλίδης, Ασλανίδης, Γεροντίδης, Πισμισάκης, Κοκκινίδης, Θεοδωρούδης(Τομπουλίδης 94'), Κυζιρίδης, Ξανθόπουλος, Γεωργίας(Μπίνας 78'), Ουρουμίδης(Hatia 84'), Στεφανίδης.
Μια προσφορά
 
 







Δεν υπάρχουν σχόλια: