Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Θύελλα Σαρακηνών - Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας (1-1)2-4. Άλλος το όνομα, κι άλλος τη χάρη...

Μια «θυελλώδη» σήμερα Πέλλα, σάρωσε ποδοσφαιρικά τους Σαρακηνούς! Ο Μέγας Αλέξανδρος πιάνοντας πολύ καλή απόδοση και πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση, δεν άφησε κανένα περιθώριο στη Θύελλα, που μάλλον πρέπει να αισθάνεται και τυχερή, με την σχετικά περιορισμένη -με βάση την απώλεια κλασικών ευκαιριών- έκταση του σκορ! Κυριολεκτικά, ένας ξέφρενος ποδοσφαιρικός χορός «κόκκινων δαιμόνων»!
Μια ομάδα στο γήπεδο, άριστα στημένη, πειθαρχημένη σε όλες τις γραμμές, με σιγουριά κάτω από τα δοκάρια και παθιασμένη για θετικό αποτέλεσμα σε ολόκληρη την διάρκεια του αγώνα, ήξερε τι ακριβώς ζητούσε και το έψαξε με άριστο τρόπο, μια ομάδα που μάλιστα κατά διαστήματα κυριολεκτικά «χόρεψε» την αποσβολωμένη Θύελλα στον δικό της ξέφρενο ρυθμό. Σωρεία ευκαιριών από τους φιλοξενούμενους, που ήταν καλύτεροι σχεδόν από το ξεκίνημα και που αντέδρασαν ψύχραιμα και μεθοδικά, ακόμα κι όταν δέχθηκαν κόντρα στη ροή του αγώνα, την γρήγορη ψυχρολουσία στο 6ο λεπτό από τον κεραυνό-φάουλ του Γεωργίου(βίντεο). Η πρώτη απάντηση της Πέλλας στο 32ο λεπτό, από τον πρώτο σκόρερ της Τάσο Μπρατσούδη, με εξαιρετικό τελείωμα από κοντά, πριν ακολουθήσει το επιθετικό της κρεσέντο με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Ευκαιρίες για την Πέλλα στο πρώτο μέρος πριν και μετά την επίτευξη της ισοφάρισης χάθηκαν με τους Μπουράκη, Τοπάλη, Μαντζανά, Μπρατσούδη, Τανταλίδη και Σιαματά, ενώ για τους γηπεδούχους οι πιο αξιοσημείωτες ήταν αυτές των Παπαδόπουλου και Γκέσιου.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με το γήπεδο να «κατηφορίζει» και την Πέλλα να πιέζει ψηλά ιδιαίτερα στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο, να κλείνει τους γηπεδούχους στο μισό γήπεδο, να πετυχαίνει δύο πανέμορφα σε εκτέλεση τέρματα από «φωτοβολίδες» των Τοπάλη στο 49ο και Μαντζανά στο 52ο λεπτό και να χάνει άλλες 4-5 κλασικές ευκαιρίες να τελειώσει πρόωρα το παιχνίδι. Με την συμπλήρωση μια ώρας αγώνα, ο ρυθμός έπεσε, έγινε πιο πολύ παιχνίδι κέντρου, με τους γηπεδούχους να μην βρίσκουν λύσεις να δημιουργήσουν φάσεις για να επιστρέψουν από την εις βάρος τους κατάσταση και τους φιλοξενούμενους να κάνουν διαχείριση, αλλά και πάλι να φαίνονται πιο επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις... Όσο περνούσε η ώρα οι γηπεδούχοι ρίσκαραν περισσότερο ανεβάζοντας πιο πολλούς παίκτες προς την περιοχή της Πέλλας, δημιούργησαν 2-3 καλές φάσεις να μειώσουν το σκορ, με τη μία εξ αυτών σε κοντινή βολίδα του Παπαδόπουλου μετά την εντυπωσιακή απόκρουση του Δομουκτσίδη, την μπάλα να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι της Πέλλας και στη συνέχεια να απομακρύνεται από τους αμυντικούς. Η Πέλλα με άριστη αμυντική ανταπόκριση σε όλους τους χώρους, όχι μόνο περιόρισε στο έπακρο τις δύσκολες καταστάσεις στην περιοχή της, αλλά πλέον έβγαινε με πολλές αξιώσεις για ένα τέταρτο τέρμα, αφού πλέον οι χώροι και οι διάδρομοι ήταν ορθάνοιχτοι προς την περιοχή των Σαρακηνών. Ακόμη κι όταν οι Σαρακηνοί μείωσαν στο 78ο λεπτό με κοντινό πλασέ του Παπαδόπουλου μετά από φάση διαρκείας στην μικρή περιοχή της Πέλλας(βίντεο), η αντίδραση των φιλοξενουμένων ήταν άμεση και όχι μόνο ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 81ο λεπτό σε 2-4 μετά από υποδειγματική αντεπίθεση και ωραίο πλασέ του Μπουράκη, αλλά έχασαν και πάλι αρκετές κλασικές ευκαιρίες να το διευρύνουν ακόμη περισσότερο. Σε μια απ' αυτές ο Μαντζανάς που πάτησε περιοχή, βρέθηκε απέναντι από τον Ακριτίδη και σε θέση πλάγια αριστερά, αλλά το σουτ που επιχείρησε βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι και έφυγε άουτ. Πολλές ευκαιρίες για την ομάδα της Πέλλας στο δεύτερο ημίχρονο και μέχρι το τελικό σφύριγμα και μάλιστα από πολύ πλεονεκτικές θέσεις με τους Τοπάλη, Μαντζανά, Μπουράκη, Μπρατσούδη και Γουστέρη να μην βρίσκουν στόχο. Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν σοβαρές φάσεις και να πατήσουν απειλητικά περιοχή και αναλώθηκαν σε κάποια καλοχτυπημένα στημένα και σε μακρινά πλην όμως ακίνδυνα σουτ. 
«Πειρατικό» η ομάδα του Γιάννη Χαρπίδη αγγίζοντας πολλές φορές και τα όριά της, συνεχίζει αήττητη για 9 συνεχόμενες αγωνιστικές, προσθέτοντας σήμερα μια ακόμη σπουδαία νίκη! Σπουδαία η νίκη της Πέλλας για πολλούς και διάφορους λόγους, που μπορεί να μην αποκαθήλωσε τους βέβαιους πρωταθλητές Σαρακηνούς που ήθελαν σήμερα την νίκη για να σφραγίσουν οριστικά την άνοδο, παρέτεινε όμως την μαθηματική στέψη τους εκτός συγκλονιστικού απροόπτου για άλλες δύο τουλάχιστον αγωνιστικές, συνέχισε την αήττητη πορεία της χωρίς να «χαρίζεται» σε κανέναν πράγμα το οποίο θα συνεχίσει να κάνει μέχρι τέλους, κι επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο σ' ακόμη παιχνίδι, ότι διαθέτει μια πολύ καλή ομάδα, που σέβεται και τιμά την φανέλα και την ιστορία της, όπως και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νομού. Έχει φιλόδοξη διοίκηση, ποδοσφαιριστές και προπονητή, οπότε καθετί καλύτερο και οποιαδήποτε διάκριση, είναι καλοδεχούμενα στο σύλλογο.
Η διαιτητική τριπλέτα, χωρίς να χρειάζεται για συγκεκριμένες φάσεις να κριθεί πολύ αυστηρά, θα μπορούσε να τα πάει και καλύτερα...
►Την επόμενη αγωνιστική η Πέλλα φιλοξενεί την Αναγέννηση Γιαννιτσών, ενώ οι Σαρακηνοί φιλοξενούνται στην Αξό.
►Άριστη η φιλοξενία κι αυτή τη φορά από τους γηπεδούχους, που τουλάχιστον σ' αυτό το κομμάτι δείχνουν ήδη να έχουν ανέβει κατηγορία.
►Η κύρια φωτογραφία ειδικά αφιερωμένη στους δύο ανθρώπους, που πίστεψαν όσο κανείς άλλος σ' αυτή την ομάδα και στο σημερινό αποτέλεσμα!
Οι συνθέσεις
Θύελλα Σαρακηνών(Τσαμαρδός): Ακριτίδης, Ευφραιμίδης(Θωμάς 74'), Ρώσσης, Τσόρμπας Ε., Μελίσσης, Γιαουτζής, Παπαδόπουλος, Γκέσιος, Φωτιάς(Μποζίνης 46'), Γεωργίου, Θωμάς Ε..
Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας(Χαρπίδης): Δομουκτσίδης, Βασιλάκογλου, Πλιόγκας, Γουστέρης(Μαλλόλι 82'), Μπρατσούδης Τ.(Κατσαμακτσής 75'), Μαντζανάς, Μπουράκης, Τοπάλης, Τανταλίδης, Καμπούρης, Σιαματάς.
Μια προσφορά







Δεν υπάρχουν σχόλια: