Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

Προτεραιότητες ο τουριστικός τομέας και η πολιτιστική ανάπτυξη

Οι άνθρωποι που εκλέγονται στην τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει πάνω από όλα να αγωνίζονται για την επίλυση των προβλημάτων του τόπου τους. Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα, δεν έχουν κόμμα. Το μόνο που χρειάζονται είναι λύσεις άμεσες και ουσιαστικές. 
Αντίπαλος μας δεν είναι τα πρόσωπα. Δυστυχώς όμως συνδεδεμένα άρρηκτα στο άρμα του πλέον αποτυχημένου δημάρχου, εφάρμοσαν πολιτικές που οδήγησαν την Πέλλα σ’ αυτή τη κατάσταση. Αδιαφορία, η ανικανότητα, η αδράνεια, ο εφησυχασμός, η διάθεση να φανούν κάποιοι αρεστοί χωρίς όμως να είναι χρήσιμοι. Αυτή η πολιτική δεν ωφέλησε την Πέλλα. Αντιθέτως την οδήγησε σε λάθος δρόμους. Η Πέλλα εγκαταλείφθηκε ενώ χάθηκαν πολλές ευκαιρίες προοπτικής και ανάπτυξης. 
Προτεραιότητα πρέπει να δοθεί τόσο στον τουριστικό τομέα όσο και στην πολιτιστική ανάπτυξη για να αξιοποιήσουμε την τεράστια πολιτιστική κληρονομιά μας. Στον τομέα του τουρισμού χρειάζονται νέοι θεσμοί στήριξης, ενώ απαιτούνται και θαρραλέα μέτρα ποιότητας. Χρειάζονται νέες ιδέες, νέοι θεσμοί, που θα λειτουργούν αποτελεσματικά. Στην πραγματικότητα δεν δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στον πολιτιστικό μας πλούτο. Ο πολιτισμός είναι ένα μεγάλο όπλο για την ανάπτυξη. Μια σοβαρή και υπεύθυνη τοπική αυτοδιοίκηση σχεδιάζει και δίνει βάρος στην τεράστια πολιτιστική κληρονομιά. Παρέχει κίνητρα και φροντίζει τη σωστή προβολή του πολιτιστικού πλούτου με αποτέλεσμα την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας. Η Πέλλα δεν μπορεί να περιμένει πια.

Προοδευτική Πρωτοβουλία Πολιτών Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: