Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Τα αποτελέσματα των αγώνων της Κυριακής σε ΕΠΣ Πέλλας και Γ' Εθνική - Βαθμολογίες

Μόλις δύο βαθμοί χωρίζουν μαθηματικά τους πρωτοπόρους Σαρακηνούς από την απευθείας άνοδο αν δεν προκύψει κάποια ανατροπή δεδομένων, αφού σήμερα στην Αξό, αν και ξανάδειξαν ότι δεν διαθέτουν τον τεράστιο εκτόπισμα και την μεγάλη διαφορά δυναμικότητας που τους αποδίδει η βαθμολογία, εντούτοις τα κατάφεραν όσο κι όπως ακριβώς τα χρειάστηκαν για να προσθέσουν ακόμη μία νίκη. Στις Αμπελειές παίχτηκε μάλλον η τελευταία πράξη του φετινού αγωνιστικού δράματος των γηπεδούχων, αφού μαζί με τον αγώνα, έχασαν και τις τελευταίες ελπίδες τους για το «θαύμα» της σωτηρίας...
Στις χαμηλότερες κατηγορίες ξεκινώντας από την Α' Ερασιτεχνική, νίκησαν τα αναμενόμενα φαβορί και στον 2ο όμιλο ειδικότερα, τα «ντόρτια» είχαν την τιμητική τους, με εξαίρεση ίσως το εκκωφαντικό διπλό του ουραγού Λιπαρού στο Δαμιανό, που μπορεί να χαρακτηριστεί περισσότερο με «ψυχικό» παρά με «νεκρανάσταση». Ήττα εντός έδρας για τα γειτονικά Άθυρα από το Πατριαρχείο, που παραμένουν μπλεγμένα στα σενάρια υποβιβασμού. Και στα play off της Β' Ερασιτεχνικής, νίκησαν τα φαβορί, χωρίς να αλλάξουν ουσιαστικά τα δεδομένα της κανονικής διάρκειας.
Τέλος στη Γ' Εθνική, ο Εδεσσαϊκός «αυτοκτόνησε» στην Έδεσσα, παραχωρώντας ισοπαλία στα καταδικασμένα Κουφάλια, ο Α.Σ. Γιαννιτσά δεν τα κατάφερε για ακόμη ένα παιχνίδι μακριά από την έδρα του, ενώ ο Αλμωπός όπως προβλέπονταν, πέρασε ένα εύκολο απόγευμα στον Λαγκαδά.
Στην Αξό η τοπική Νίκη, αποδείχθηκε σκληρό καρύδι για τους πρωταθλητές Σαρακηνούς και πάλεψε μέχρι το τελευταίο λεπτό για το θετικό αποτέλεσμα. Αμφίρροπο παιχνίδι, πιο ζωντανό και δυνατό στο πρώτο μέρος, με το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης από τον Γιαουτζή στο 10'  και την μερίδα του λέοντος των 4-5 ευκαιριών που είδαμε σ' αυτό το διάστημα, να ανήκουν στους φιλοξενούμενους. Στο δεύτερο οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν φουριόζοι, κι έχασαν τεράστια διπλή ευκαιρία με τον Πολατίδη σε τετ α τετ να νικιέται από τον Ακριτίδη. Κακό παιχνίδι στη συνέχεια, με τις δύο ομάδες να μην τα καταφέρνουν στη δημιουργία και οι μεγάλες φάσεις να απουσιάζουν, εκτός από κάποια μακρινά σουτ. Όσο η κούραση και λόγω ζέστης άρχισε να κάνει την εμφάνισή της, οι πιο ποιοτικοί φιλοξενούμενοι έχασαν τρεις πολύ καλές ευκαιρίες, την πρώτη σε τετ α τετ του Γκέσιου που νικήθηκε από τον Ζαχαριάδη, τη δεύτερη με τον Βασίλη Τσόρμπα από πλεονεκτική θέση να μην βρίσκει στόχο, όπως και ο Γιώργος Θωμάς λίγο αργότερα στην τρίτη. Στην πρώτη περίπτωση ο μέχρι τότε άριστος κ. Γιάγκος, από κακή εκτίμηση, μετέτρεψε ως δια μαγείας το πλεονέκτημα υπέρ των γηπεδούχων, σε ανεπανάληπτο τετ α τετ των φιλοξενούμενων και παραλίγο να πάρει φωτιά το παιχνίδι! Μ' αυτά και μ' αυτά, κι όσο οι γηπεδούχοι παρέμεναν ζωντανοί στο παιχνίδι και οι φιλοξενούμενοι διαχειρίζονταν πλέον και τον χρόνο, με τον προπονητή της Νίκης να βρίσκεται μεταξύ πάγκου και αποδυτηρίων από την ένταση των τελευταίων λεπτών, χάθηκε τεράστια ευκαιρία στο 5ο από τα 6 λεπτά των σωστών καθυστερήσεων που κράτησε ο ρέφερι της αναμέτρησης, σε πολύ κοντινή κεφαλιά του Πολατίδη, ο Ακριτίδης με εκπληκτική διπλή απόκρουση, να αποσοβεί το μοιραίο!
Σαφέστατα πιο βελτιωμένη η εικόνα των γηπεδούχων με βάση αυτή των τριών τελευταίων αγώνων, με το στοιχείο του πάθους που προστέθηκε, να είναι αυτό που έκανε την διαφορά, ενώ από την άλλη αυτή των φιλοξενουμένων προβλημάτισε ενόψει και τους επαναληπτικού του κυπέλλου της Τετάρτης στα Γιαννιτσά. 
Όλα τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες:
Μια προσφορά
Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ 19η αγωνιστική
ΝΙΚΗ ΑΞΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ ΣΑΡΑΚΗΝΩΝ 0-1
ΑΡΗΣ ΑΜΠΕΛΕΙΩΝ - ΔΟΞΑ ΜΑΝΔΑΛΟΥ 1-3

Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 1ος ΟΜΙΛΟΣ 19η αγωνιστική
ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΨΑΛΟΥ - ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ ΛΥΚΟΣΤΟΜΟΥ 3-0
ΠΑΟ ΚΕΡΑΣΙΑΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ 2-1
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΩΡΟΘΕΑΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 2-0

Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ 19η αγωνιστική
ΠΑΟΚ ΔΑΜΙΑΝΟΥ - ΑΡΗΣ ΛΙΠΑΡΟΥ 1-4
ΑΡΗΣ ΑΘΥΡΩΝ - ΣΦ ΠΑΟΚ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ 0-2
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙΟΥ - ΑΕΚ ΚΑΡΥΩΤΙΣΣΑΣ 0-4
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΔΩΝ - ΠΑΟΚ ΑΡΑΒΗΣΣΟΥ 4-0

Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - PLAY OFF - 1ος ΟΜΙΛΟΣ 1η αγωνιστική
ΑΡΗΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΕΝΩΣΗ ΤΣΑΚΩΝ 3-0
ΑΡΗΣ Π ΗΛΙΑ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΑΡΕΦΙΟΥ 5-2

Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - PLAY OFF - 2ος ΟΜΙΛΟΣ 1η αγωνιστική
ΑΓΙΑΞ ΠΕΛΛΑΣ - Μ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΡΣΕΝΙΟΥ 0-2

Γ ΕΘΝΙΚΗ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ 22η αγωνιστική
ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ - Π.Α.Ο. ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ 1-1
ΑΠΕ ΛΑΓΚΑΔΑ - ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ 0-3
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ 1-0




Δεν υπάρχουν σχόλια: