Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας - Α.Σ. Πρόμαχοι (0-1)3-2. Έκλεισε την χρονιά όπως του άξιζε

Σ' ένα αρκετά θεαματικό και αμφίρροπο παιχνίδι σε εξέλιξη, φάσεις και γκολ, χωρίς όμως στη μεγαλύτερη του διάρκεια να διεκδικεί δάφνες ποιότητας, η Πέλλα έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο νικηφόρα μια σοβαρή προσπάθεια σε μια περίεργη αγωνιστικά χρονιά. Τα εύσημα στους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή, που κρατώντας ακμαίο το ηθικό και την πίστη τους, την αγωνιστική τους ετοιμότητα και παρουσία και «καθαρό» το μέτωπο χωρίς «χάρες και ψυχικά» για κανέναν σεβόμενοι όλες τις ομάδες, σε μια δύσκολη αλλά κι από αρκετά νωρίς «προδιαγεγραμμένη» από πλευράς στόχων χρονιά, κατάφεραν να κάνουν μια σπουδαία πορεία, παραμένοντας αήττητοι για 13 συνεχόμενους αγώνες, δείχνοντας ποδοσφαιρικό και αγωνιστικό χαρακτήρα και καταλαμβάνοντας στο τέλος δικαιωματικά την δεύτερη τιμητική θέση.
Στο σημερινό παιχνίδι οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, με τους φιλοξενούμενους να πατούν καλύτερα στο πρώτο μέρος, να ελέγχουν τον ρυθμό, να κερδίζουν τις περισσότερες μονομαχίες και να ανταμοίβονται στις 2-3 καλές ευκαιρίες που δημιούργησαν, με το προβάδισμα στο σκορ με τον Κοτζαμανώλη να πλασάρει σωστά τον νεαρό Μπρατσούδη Χ. στο 30'. Οι γηπεδούχοι χωρίς πολύ διάθεση σ' αυτό το διάστημα, έδειχναν ακόμα και σε βολικές περιστάσεις που ήταν κομμένες και ραμμένες στα μέτρα τους, να μην έχουν το καθαρό μυαλό και την σωστή ανάπτυξη, ώστε να απειλήσουν το τέρμα του Μπελητάσιου. Έτσι οι 1-2 ευκαιρίες που δημιούργησαν με καλές προϋποθέσεις στο πρώτο ημίχρονο, δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε πολύ πιο ζωντανά για τους γηπεδούχους, που πίεσαν από το ξεκίνημα, γέμισαν τους χώρους και κατάφεραν νωρίς να ισοφαρίσουν στο 50', με ωραία προσπάθεια και πλασέ του πρώτου σκόρερ τους Μπρατσούδη Τ. μέσα από την περιοχή. Άμεση η απάντηση των φιλοξενουμένων, με τον Νάνο Γ. σχεδόν με την σέντρα να εκμεταλλεύεται ολιγωρία της άμυνας, να σουτάρει διαγώνια από το ύψος περίπου της μεγάλης περιοχής δεξιά και να στέλνει την μπάλα στην δεξιά γωνία του Μπρατσούδη Χ. ξαναδίνοντας προσωρινά το προβάδισμα στην ομάδα του. Από κει πέρα η Πέλλα ανέβασε απόδοση με φρεσκάρισμα από τον πάγκο, αναπτύχθηκε γρήγορα και σωστά και κατάφερε αρχικά να ισοφαρίσει με πολύ ωραίο τελείωμα του Μπουράκη στο 65' και να πάρει κεφάλι στο σκορ και προβάδισμα νίκης δέκα λεπτά αργότερα, με τον Κατσαμακτσή να παίρνει το ριμπάουντ από το προηγούμενο σουτ του Ζούζουλα στο οριζόντιο δοκάρι και να κεραυνοβολεί από κοντά τον Μπελητάσιο. Στο υπόλοιπο διάστημα η Πέλλα που ήταν καλύτερη, πιο κινητική και πιο απαιτητική, με τους Προμάχους πιο κουρασμένους να μην ανταποκρίνονται στις μονομαχίες και τα τρεξίματα όπως στο πρώτο ημίχρονο, είχε τις πολύ καλές ευκαιρίες ευκαιρίες με τους Γουστέρη, Τοπάλη και Κατσαμακτσή να τελειώσει πρόωρα το παιχνίδι, αλλά η αστοχία και ο Μπελητάσιος κράτησαν το σκορ και τη αγωνία των φιλάθλων μέχρι το τελικό σφύριγμα. Η μοναδική απειλητική αντίδραση των φιλοξενούμενων, ήταν ένα σουτ αυτή τη φορά του Νάνου Ν. περίπου από την ίδια θέση του δεύτερου γκολ των Προμάχων νωρίτερα, που πέρασε όμως αρκετά έξω χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον τερματοφύλακα της Πέλλας. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους ποδοσφαιριστές αγκαλιασμένους, να δίνουν ευχές για το καλοκαίρι και ραντεβού για την επόμενη χρονιά.
Υγιεινός απογευματινός περίπατος για την διαιτητική τριπλέτα, σ' ένα αρκετά εύκολο και καθαρό παιχνίδι.
Μερικά ενδεικτικά στατιστικά:
►Ο Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας είχε φέτος, όσες ήττες είχαν και οι πρωταθλητές Σαρακηνοί
►Δεύτερη ομάδα στις νίκες συνολικά μετά τους Σαρακηνούς
►Δεύτερη καλύτερη επίθεση με 49 γκολ μετά τους Σαρακηνούς
►Στον δεύτερο γύρο συγκέντρωσε 25 βαθμούς, όσους και οι πρωταθλητές Σαρακηνοί
►Δεύτερη καλύτερη έδρα του πρωταθλήματος μετά το Μάνδαλο
►Πλουραλισμός επιθετικά, αφού σκόραραν 11 διαφορετικοί ποδοσφαιριστές, με τον Τάσο Μπρατσούδη πρώτο σκορερ και τέταρτο της κατηγορίας με 13 γκολ
►Πρώτη επίσημη παρουσία του Γιάννη Χαρπίδη ως πρώτος προπονητής σε πάγκο ομάδας της Α1, που επιβραβεύτηκε με την δεύτερη τιμητική θέση
Οι συνθέσεις
Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας(Χαρπίδης): Μπρατσούδης Χ., Σιαματάς, Τανταλίδης, Πλιόγκας, Αλμπάνης(Βασιλάκογλου 53'), Μπουράκης, Καμπούρης(Κατσαμακτσής 70'), Γερμανούδης(Τοπάλης 55'), Ζούζουλας, Μπρατσούδης Τ.(Κωνσταντινίδης 64'), Γουστέρης.
Α.Σ. Πρόμαχοι(Σαμαράς): Μπελητάσιος, Κώστας, Μιχαηλίδης, Μούγιος, Τσιμτσιρίδης(Μίτσκας 46'), Τανούρης, Τρίψης(Μητσάνης 46'), Μεσκίνης, Σαμαράς, Κοτζαμανώλης(Νάνος Γ. 46'), Νάνος Ν..
Μια προσφορά




Δεν υπάρχουν σχόλια: