Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Εισαγωγική εκπαίδευση υπαλλήλων ΙΔΑΧ

Η βαθμολογική αναγνώριση προϋπηρεσίας σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 2 του Π.Δ.69/2016 (ΦΕΚ 127/Α’), διενεργείται μετά τη μονιμοποίηση του υπαλλήλου, σύμφωνα με το άρθρο 40 του Κώδικα Κατάστασης Δημόσιων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. και με το άρθρο 45 του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων ή μετά την επιτυχή πάροδο της δοκιμαστικής υπηρεσίας προκειμένου για τους υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (σχετ. η υπ’ αρ. ΔΙΔΑΔ/Φ.31.54/2365/οικ.21426/).
Τέλος και σύμφωνα με το γράμμα των διατάξεων των άρθρων 54 και 177 παρ. 1 του Ν.3584/2007 (ΦΕΚ 143/Α’), η ανυπαίτια μη συμμετοχή υπαλλήλου σε πρόγραμμα εισαγωγικής εκπαίδευσης (λόγω αδυναμίας του ΕΚΔΔΑ να οργανώσει το σχετικό επιμορφωτικό πρόγραμμα), κατά την άποψή μας, δεν ταυτίζεται με την προβλεπόμενη από την παρ. 2 του άρθρου 54 του ανωτέρω Νόμου, μη επιτυχή ολοκλήρωση της εισαγωγικής εκπαίδευσης, η οποία και συνεπάγεται αδυναμία προαγωγής στον επόμενο του εισαγωγικού βαθμού, δεδομένου ότι η μη επιτυχής ολοκλήρωση της εισαγωγικής εκπαίδευσης προϋποθέτει καταρχάς την παρακολούθηση από τον υπάλληλο του σχετικού εκπαιδευτικού προγράμματος και εν συνεχεία την ανεπιτυχή συμμετοχή του στις σχετικές εξετάσεις.
Κατόπιν των ανωτέρω, κατά την άποψή μας, είναι δυνατή η βαθμολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας του/της υπαλλήλου που αναφέρετε στο ερώτημά σας και παρά το γεγονός της ανυπαίτιας αδυναμίας αυτού/αυτής να παρακολουθήσει το σχετικό πρόγραμμα εισαγωγικής εκπαίδευσης.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: