Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Τον Μητροπολίτη Θεσ/νίκης κ. Άνθιμο, επισκέφθηκε σήμερα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Θωμάς Γιόφκος

Θερμή συνάντηση και πολύ εποικοδομητική συζήτηση είχε σήμερα με τον Παναγιότατο Μητροπολίτη Θεσ/νίκης Άνθιμο ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δεξιά Θωμάς Γιόφκος, παίρνοντας παράλληλα την ευχή του για καλό αγώνα στις επερχόμενες ευρωεκλογές, για την Ελλάδα μας και την Ορθοδοξία. 
«Ο Παναγιότατος Μητροπολίτης  Άνθιμος κατά την διάρκεια της συζήτησης», όπως αναφέρει στο @P e l l a ο υποψήφιος ευρωβουλευτής κ. Γιόφκος, «στάθηκε σε κάποια άμεσα σχέδια της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης της οποίας ηγείται και στην υπερπροσπάθεια την οποία καταβάλει, για τη δημιουργία ενός κοινωφελούς ιδρύματος στην αρχή της οδού Λαμπράκη, με ένα ολοκληρωμένο καθ' όλα σχέδιο(project) για ένα νοσοκομείο. Ένα κοινωφελές ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, το οποίο θα περιθάλπει και άστεγους συμπολίτες μας, ανασφάλιστους κτλ, εντελώς δωρεάν, ένα μεγαλόπνοο όραμα, το οποίο όμως για λόγους εντελώς ακατανόητους ακόμη και για εμένα, το σταμάτησε μια εν ενεργεία βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ της Θεσσαλονίκης αλλά και το Υπουργείο Υγείας. Το Υπουργείο Υγείας δεν αδειοδότησε την κατασκευή του, η οποία θα προέρχονταν εξ' ολοκλήρου από τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης χωρίς να βάλει το δημόσιο ούτε ένα ευρώ. Με μεγάλη μου λύπη και έκπληξη πληροφορήθηκα σήμερα το γεγονός και θα ήθελα να κάνω έκκληση σε όλους τους αρμόδιους φορείς, πως ακόμη και τώρα δεν είναι αργά, να το ξεκινήσουν και να στηρίξουμε μαζικά την προσπάθεια της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης με τον Παναγιότατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο μπροστάρη, να το προχωρήσουμε και να τον βοηθήσουμε να το διεκπεραιώσει εις το έπακρον, με αρωγό και συμπαραστάτη την πολιτεία, το Υπουργείο Υγείας και οποιονδήποτε άλλο κρατικό φορέα εμπλέκεται στην αδειοδότηση, κατασκευή και τελικά λειτουργία αυτού του κοινωφελούς ιδρύματος. Σας παρακαλώ θερμά, τέτοια μεγαλόπνοα έργα και αμιγώς χρηματοδοτούμενα από τις διάφορες Μητροπόλεις, ή επιχειρήσεις, θα έπρεπε να έχουν την αμέριστη συμπαράσταση απ' όλες τις δημόσιες αρχές της πολιτείας και μάλιστα να είμαστε συνολικά ευγνώμονες για τέτοιες κοινωνικές επενδύσεις, για τις οποίες μάλιστα το δημόσιο δεν ξοδεύει ούτε ένα ευρώ!!! Κάνω μια τελευταία έκκληση λοιπόν στην κυβέρνηση Τσίπρα αλλά και στο Υπουργείο Υγείας, να το ξαναδεί πιο ψύχραιμα το θέμα και να το υποστηρίξει, όπως και κάθε παρόμοια προσπάθεια στο μέλλον!!!»
Κλείνοντας την αναφορά του για την σημερινή συνάντηση ο κ. Γιόφκος κατέληξε, «ότι ήταν μια πολύ καλή και χρήσιμη συζήτηση αυτή με τον κ. Άνθιμο και παίρνω όρκο πραγματικά, ότι από τη συνάντηση μαζί του και μετά, έγινα καλύτερος άνθρωπος. Θα του είμαι ευγνώμων για πάντα. Είναι ένας υπέροχος άνθρωπος!!!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: