Κυριακή 14 Απριλίου 2019

«Εξευτελιστικοί» οι έλεγχοι για εικονικούς γάμους στη Βρετανία

Σε «προσβλητικούς» και «εξαντλητικούς» ελέγχους υποβάλλονται ζευγάρια που θέλουν να παντρευτούν στη Βρετανία, όπως αποκαλύπτει ο Guardian μετά την έρευνά του για την προσπάθεια της κυβέρνησης να μειώσει τους εικονικούς γάμους.
Σε αποκλειστικό της δημοσίευμα, η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι ζευγάρια και δικηγόροι κατήγγειλαν ότι τελετές γάμου διακόπηκαν προκειμένου το υπουργείο Εσωτερικών να τους ανακρίνει για τη σεξουαλική τους ζωή.
Σε μια περίπτωση, είπαν σε ένα ζευγάρι πως η σχέση τους δεν μπορεί να είναι αληθινή επειδή φορούσαν πυτζάμες στο κρεβάτι. Σε άλλες περιπτώσεις, κάποιοι παρέμειναν υπό κράτηση για μήνες καθώς κατηγορήθηκαν για εικονικό γάμο.
Τα τελευταία χρόνια η βρετανική κυβέρνηση έχει δυσκολέψει αρκετά τους γάμους για τους μετανάστες, προκειμένου να σταματήσουν κάποιοι να χρησιμοποιούν τον γάμο ως μέσο για να παραμείνουν στη χώρα.
Σύμφωνα μάλιστα με το δημοσίευμα, το υπουργείο Εσωτερικών επιτρέπει οι σχετικές έρευνες να διαρκέσουν μέχρι και 70 ημέρες.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Κασίμ από το Πακιστάν και της Ντέμπορα απ' την Πορτογαλία, που ενώ κοιμούνταν στο σπίτι τους, τέσσερις υπάλληλοι του Εσωτερικών έκαναν έφοδο για να τους ελέγξουν. «Μας ανέκριναν ξεχωριστά για τη σχέση μας και έπειτα ο Κασίμ συνελήφθη και έμεινε υπό κράτηση για τέσσερις μήνες, προτού τελικά το υπουργείο Εσωτερικών αποδεχθεί πως η σχέση μας ήταν πραγματική», ανέφερε η γυναίκα απ' την Πορτογαλία.
Ακόμη χειρότερη ήταν η εμπειρία ενός άλλου ζευγαριού, ο γάμος του οποίου διακόπηκε παρότι τους είπαν πως δεν θα τους ελέγξουν όταν ζήτησαν άδειες γάμου.
Σύμφωνα με δήλωση των δικηγόρων του ζευγαριού στον Guardian, τους οδήγησαν σε διαφορετικούς χώρους και τους ρωτούσαν για την ερωτική τους ζωή, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερειών για τις στάσεις στο σεξ και τις μεθόδους αντισύλληψης. Η γυναίκα ήταν τόσο αναστατωμένη που αρνήθηκε να απαντήσει σε άλλες ερωτήσεις και το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως ο γάμος ήταν εικονικός.
Σε μια άλλη περίπτωση, ζητήθηκε από ένα ζευγάρι γκέι ανδρών να απαντήσουν σε σειρά ερωτήσεων για το σύμφωνο συμβίωσης που ήθελαν να συνάψουν. Όπως αναφέρει ο Guardian, τον Βρετανό τον ανέκριναν για περίπου μιάμιση ώρα και τον Ταϊλανδό σύντροφό του για πέντε ώρες.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: