Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

«Εκθέσεις Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας 2019»

Την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019, στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου Αλμωπίας (στην Αριδαία), πραγματοποιήθηκε η «Έκθεση Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας» για τα Σχολεία του Δήμου Αλμωπίας.
Επίσης, την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019, στον εξωτερικό χώρο του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών, πραγματοποιήθηκε η «Έκθεση Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας» για τα Σχολεία του Δήμου Πέλλας.
Οι εκθέσεις διοργανώθηκαν από: το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστήμων (Ε.Κ.Φ.Ε.) Πέλλας διά του υπευθύνου κ. Τιμολέοντα Αντωνέλη, το 3ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας διά των Συντονιστών/-στριών κλ. ΠΕ04 κ. Χρήστου Παπαδόπουλου και κλ. ΠΕ70 κ.κ. Χριστόδουλου Φανιόπουλου, Πηνελόπης Ξανθίδου και Σωτηρίας Σαμαρά, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Πέλλας και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας. Για την διεξαγωγή των εκθέσεων, η οργανωτική επιτροπή δέχτηκε τη συνδρομή των Δήμων Έδεσσας, Πέλλας και Αλμωπίας.
Στην έκθεση της Αριδαίας συμμετείχαν με παρουσιάσεις οι παρακάτω:
Στην έκθεση των Γιαννιτσών συμμετείχαν με παρουσιάσεις οι παρακάτω:
Στους χώρους των εκθέσεων επικρατούσε ζωντάνια, κέφι και ενθουσιασμός. Κάθε παρουσία Σχολείου ήταν και μία έκπληξη, κάθε φωνή παιδιού, κάθε περιγραφή του και ερμηνεία ήταν κι ένα βήμα στέρεο, αισιόδοξο, σίγουρο, προς τον επιστημονικό και τεχνολογικό αλφαβητισμό, προς την κατανόηση του κόσμου. Τα παιδιά αισθάνονταν «μικροί επιστήμονες» καθώς πραγματοποιούσαν πειράματα Φυσικών Επιστημών ή παρουσίαζαν τις τεχνολογικές κατασκευές τους• ένιωθαν δάσκαλοι όταν εξηγούσαν σε μαθητές/τριες και επισκέπτες/τριες τις αρχές που διέπουν το πείραμα ή τη λειτουργία της κατασκευής τους• συνεργάζονταν, αστειεύονταν, χειροκροτούσαν και χειροκροτούνταν, ήταν γεμάτα ικανοποίηση, χαίρονταν.
Πρωτεργάτες σε όλη αυτή την προσπάθεια οι Εκπαιδευτικοί μας. Πολλές οι δοκιμές, αμέριστη η προσπάθεια, η υπομονή και η επιμονή δίπλα στους μαθητές και στις μαθήτριες! Ουσιώδες το αποτέλεσμα.
Η έκθεση της Έδεσσας δεν πραγματοποιήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών. Όμως δήλωσαν συμμετοχή και προετοίμασαν (για παρουσίαση) τις μαθητικές τους ομάδες οι παρακάτω:
Ευχαριστούμε την Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Αριδαίας κ. Ασημούλα Μπέη, τον εκπαιδευτικό κ. Στάθη Πασόη, την «Εύξεινο Λέσχη Αλμωπίας», τον Διευθυντή του 2ου Γυμνάσιου Γιαννιτσών κ. Κενανίδη Λάζαρο και τον εκπαιδευτικό του 2ου Γυμνάσιου Γιαννιτσών κ. Σταμενίτη Αλέξανδρο για την πολύτιμη συνδρομή τους στην επιτυχή διεξαγωγή των εκθέσεων.
Τέλος συγχαίρουμε και ευχαριστούμε τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους/τις εκπαιδευτικούς για τη συμμετοχή τους στις Εκθέσεις Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας 2019.

Για την οργανωτική επιτροπή
 
Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου
του 3ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας
Σαμαρά Σωτηρία

Ο Δ/ντής Δ.Ε. Πέλλας
Μπαχαράκης Θωμάς




Δεν υπάρχουν σχόλια: