Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Η Δημοτική Κοινότητα Πέλλας συνεχίζει τον αγώνα για τη Δημοκρατία

Πριν απο περίπου πεντέμιση χρόνια, μια ομάδα πολιτών του δήμου Πέλλας μετά από πολλές και πολύωρες συζητήσεις, κατέληξε στην απόφαση της δημιουργίας μια αυτόνομης δημοτικής Κίνησης βασισμένης στην άμεση δημοκρατία, στο σεβαμό και τον αλτρουϊσμό. 
Σκοπός της Κίνησης ήταν να λειτουργήσει ως κύτταρο κοινωνικοποίησης και πολιτικοποίησης, ως εφαλτήριο για την έναρξη ενός συλλογικού διαλόγου με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, ως μια κυψέλη μέσα από την οποία θα ενεργοποιούνται όλο και περισσότεροι πολίτες σε σχέση με τα δημόσια θέματα. Το απαύγασμα αυτής της προσπάθειας θα ήταν μια ολοκληρωμένη πρόταση βιώσιμης ανάπτυξης του δήμου μας, με βάση τις ανάγκες και τις επιθυμίες των πολιτών του και των δυνατοτήτων του τόπου μας, μένοντας ταυτόχρονα μακριά από προσωποπαγείς δαδικασίες, κομματικούς αποπροσανατολισμούς και υπόγειες φιλοδοξίες.
Με μεγάλη χαρά βλέπουμε πως αυτές οι ιδέες συνεχίζουν να συγκινούν και να κινητοποιούν συμπολίτες μας οι οποίοι συνεχίζουν τον αγώνα για μια καλύτερη κοινωνία δίνοντας και σε εμάς το παράδειγμα της συνέχισής του. Η Προοδευτική Πρωτοβουλία Πολιτών Πέλλας για τη Δημοτική Κοινότητα Πέλλας, είναι μια τέτοια προσπάθεια που βασίζεται στις προαναφερόμενες αρχές και που αξίζει να αγκαλιαστεί και να στηριχτεί από όλους τους πολίτες της Δημοτικής Κοινότητας Πέλλας οι οποίοι έχουν κατανοήσει πως ο δρόμος που έχουμε επιλέξει να κινούμαστε εώς τώρα δεν οδηγεί πουθενά, πως η νοοτροπία της ανάθεσης είναι εγκληματική για την κοινωνική ευημερία και πως αν δε δράσουμε οι ίδιοι δεν υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο.
Το πρόταγμα της αυτοοργάνωσης και της αυτοδιοίκησης είναι πιο επίκαιρο παρά ποτέ και η συμμετοχή των πολιτών σε όλα τα επίπεδα είναι απαραίτητη. Τέτοιες Κινήσεις δημιουργούν τα θεμέλια για την ανάπτυξη ελεύθερων και δημοκρατικών συλλογικοτήτων και διαδικασιών που τόσο λείπουν από το δημόσιο χώρο.
Ελπίζουμε πως οι πολίτες της δημοτικής κοινότητας Πέλλας θα τιμήσουν με την ψήφο τους αυτούς τους συμπολίτες που έχουν όραμα, ήθος και ακεραιότητα, οι οποίοι παλεύουν, παρά τις όποιες αντιξοότητες, για έναν καλύτερο κόσμο και να τους δώσουν την ευκαιρία να αποδείξουν πως αυτά που υποστηρίζουν μπορούν να γίνουν.

Ζαχαρίας Γρηγοριάδης
Παύλος Πριόβολος
Γιάννης Σταυρίδης
Μέλη Αυτόνομης Δημοτικής Κίνησης «ΑΝ.Α.Σ.Α. Πέλλας»

Δεν υπάρχουν σχόλια: