Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Βίαιο περιστατικό εναντίον του πατέρα υποψηφίου της Κοινωνίας σε Κίνηση Έδεσσας - Επισκέψεις στα τοπικά διαμερίσματα του υποψήφιου δημάρχου Γ. Τσεπκεντζή

Το απόγευμα της Τρίτης 21/5 ο πατέρας του Νίκου Μούλα, υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου της Κοινωνίας σε Κίνηση, δέχτηκε απρόκλητη βίαιη επίθεση από κάτοικο της περιοχής, έξω από το σπίτι του στην Άρνισσα. Ο δράστης έκανε σαφή τα κίνητρα του, καθώς την πράξη του συνόδευσαν, εκτός από τις ύβρεις, χαρακτηρισμοί εναντίον του υποψηφίου μας. Το θύμα διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας της Άρνισσας, όπου δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες και είναι καλά στην υγεία του, ενώ κατατέθηκε και μήνυση κατά του δράστη για εξύβριση, απειλές και σωματικές βλάβες.
Το συμβάν αποτελεί το αποκορύφωμα του κλίματος έντασης που έχουν καλλιεργήσει τοπικοί παράγοντες σε αυτή την προεκλογική περίοδο. Ο διχασμός της τοπικής κοινωνίας, η μισαλλοδοξία και ο φανατισμός που έσπειραν εδώ και μήνες, δίνουν τώρα τους καρπούς τους.
Τα μέλη της Κοινωνίας σε Κίνηση καλούμε τους πολίτες να μην ακολουθήσουν τον επικίνδυνο δρόμο της έντασης και να απομονώσουν τέτοιες πρακτικές. Οφείλουμε όλοι μαζί να προστατεύσουμε το δημοκρατικό κεκτημένο και την κοινωνική ειρήνη..
Καλούμε τις δημοτικές παρατάξεις να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να καταδικάσουν τον διχαστικό λόγο και την βία, που ήδη έχει τραυματίσει την τοπική κοινωνία. 
Επισκέψεις στα τοπικά διαμερίσματα του υποψήφιου δημάρχου Γ. Τσεπκεντζή
Ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Τσεπκεντζής και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της “Κοινωνίας σε Κίνηση” επισκέφτηκαν τα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου Έδεσσας – Βεγορίτιδας, κατά την διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας.
Οι κάτοικοι των τοπικών διαμερισμάτων επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στον υποψήφιο δήμαρχο Γ. Τσεπκεντζή καθώς και στους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του. Συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση καταθέτοντας τις προτάσεις τους για το χωριό τους. Κοινή συνισταμένη ήταν η αγανάκτησή τους για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην άρδευση και στην αγροτική οδοποιία. Σε ορισμένα τοπικά διαμερίσματα έγινε λόγος ακόμη και για το σύστημα ύδρευσης και την ακαταλληλότητα του πόσιμου νερού. Στο τέλος δεν παρέλειψαν να τον συγχαρούν για την ειλικρινή στάση της Κοινωνίας σε Κίνηση απέναντί τους και συγχρόνως για την ρεαλιστική τοποθέτηση απέναντι στα προβλήματά τους.
Ο δήμος Έδεσσας-Βεγορίτιδας από τον Σεπτέμβρη θα είναι συμπαραστάτης του κάθε αγρότη βελτιώνοντας τις υποδομές οι οποίες θα διευκολύνουν την καθημερινότητα του.
 



Δεν υπάρχουν σχόλια: