Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Έρωτας, μια δύσκολη λέξη…

Ο έρωτας είναι μια δύσκολη λέξη γιατί στην ορθογραφία, έχει «ω» αντί το εύκολο «ο».
Η Σοφία και η Ήβα, είναι δύο εντυπωσιακές καλλονές 6 και 8 χρονών, που κάνουν διακοπές με την μητέρα τους. Τρώνε πάντα στο ίδιο τραπέζι. Βεράντα γωνία.
Με την Σοφία γνωριστήκαμε, μετά από έναν εξαντλητικό διάλογο ανάμεσα σε «yes, it is» και «no, it’s not», σχετικά με το αν το πιάτο της είναι άδειο.
Διακρίνοντας την ίδια ξεροκεφαλιά αλληλο-συμπαθηθήκαμε. Θα μπορούσε να είναι Γιαννιώτισσα. Άνετα.
Προχτές μια γάτα, γυρόφερνε το τραπέζι τους και οι δεσποινίδες ενοχλήθηκαν. Με όλη την συμπιεσμένη θηλυκότητα των χρόνων τους, έβρισκαν τον τρόπο να το δείξουν.
Χτες τα μάγια είχαν πιάσει. Αυτό που στα 8 σου σε κάνει να λες κορίτσι, να υποψιάζεσαι την διαφορετικότητα αλλά να μην ξέρεις τι και πώς.
Αυτό που σε κάνει να μην το χτυπάς και να του λες «όταν μεγαλώσω, θα σε παντρευτώ» και τρέχα γύρευε κι ο έρωτας είναι μια δύσκολη λέξη γιατί στην ορθογραφία, έχει «ω» αντί το εύκολο «ο».
Που είναι χαριτωμένο, πριν γίνει αρπαγή και πάλη.
Το προμήνυμα.
Ο Ρίτσαρντ από την άλλη πλευρά της βεράντας, είχε δηλώσει την απόφαση του στους γονείς του και έτρεξε προς το τραπέζι των κοριτσιών, προσφέροντας στην Σοφία, το ολοκαίνουργιο κίτρινο νεροπίστολο του. Το κόκκινο ποτέ.
Έφυγα από το τραπέζι τους, την στιγμή που της εξηγούσε πως με λίγο καλό σημάδι , μπορεί να χρησιμοποιήσει το όπλο και για τα κουνούπια που είχαν σημαδέψει τα μαγουλάκια της την νύχτα που πέρασε…
Το προσκύνημα…

Photo: Sally Mann
Άρης Κεραμάρης
Πηγή: nostimonimar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: