Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Καθρεφτάκια και χάντρες στους ιθαγενείς και συνδυασμοί... Frankenstein

Στην καθημερινότητά μας τα τελευταία χρόνια, πόσο δε μάλλον σε προεκλογικές περιόδους που υπάρχει συγκεκριμένη στόχευση και σκοπιμότητα, κυρίαρχη θέση έχουν στην προεκλογική τακτική υποψηφίων και συνδυασμών η παραπληροφόρηση, η παραποίηση, λαθροχειρία και τα fake news, προκειμένου οι υποψήφιοι και οι συνδυασμοί, να παραπλανήσουν και να δελεάσουν τους «αφελείς» ψηφοφόρους, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και γέρνοντας την πλάστιγγα των εκλογικών αποτελεσμάτων προς το μέρος τους…
Δυστυχώς αυτό συμβαίνει ως «σημείο των καιρών» και στις επερχόμενες δημοτικές και τοπικές εκλογές, κι ακόμη χειρότερα σε ότι μας αφορά και μας βαραίνει και στον τόπο μας, που όλοι λίγο πολύ γνωριζόμαστε αρκετά καλά. Δεν θα αναφερθώ διεξοδικά και δεν θα πέσω στην παγίδα της παραφιλολογίας και των σχολίων που κυκλοφόρησαν στην «πιάτσα» και μεταφέρονται ψιθυριστά από στόμα σε στόμα, κι από αυτί σε αυτί, για υπόγειες διαδρομές και αθέμιτες συναλλαγές, για παρεμβάσεις, για πιέσεις, για απειλές προσώπων και οικογενειών για την στελέχωση συνδυασμών και γι' αυτούς που μας προέκυψαν τελικά όπως μας προέκυψαν ως αναγκαίο «καλό» ή «κακό», για τα οποία πολλά ακούστηκαν και λέχθηκαν, έστω κι αν έχω ακούσει προσωπικά κι από τους ίδιους τους «πρωταγωνιστές» περιστατικά «φιλάνθρωπης» χρηματοδότησης, αισχρών απειλών και ανίερων πιέσεων, αλλά θα εστιάσω μόνο στα χειροπιαστά και τα οφθαλμοφανή. Άλλωστε και στον δικό μας συνδυασμό υπήρξαμε αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες «κρούσματος» ανίερης «διεμβόλισης» με «θύματα» και «ζημίες», αλλά δυστυχώς είναι γνωστό κι άρα διαχειρίσιμο, ότι σε εκλογές δεν είναι πάντα όλα καλά και «άγια»…
Διαβάζουμε προεκλογικά έντυπα και βλέπουμε προεκλογικές αναρτήσεις σε κοινωνικά δίκτυα, με υποψηφίους «αδέσμευτους» από δημοτικές, πολιτικές παρατάξεις και βουλευτικά γραφεία, με υποψηφίους «απαλλαγμένους» από κομματικές αγκιστρώσεις και σκοπιμότητες, με υποψηφίους «ακομμάτιστους» που αποποιούνται τις πολιτικές ταυτότητες, αλλά πολιτεύονται σήμερα προεκλογικά και αύριο αν τους επιλέξει ο λαός και αυτοδιοικητικά, ασκώντας και αποδέχοντας πολιτικές, κι όλοι εμείς οι πολίτες που γνωρίζουμε πρόσωπα και πράγματα σ’ αυτόν τον τόπο, βρισκόμαστε σ’ ένα παράλληλο σύμπαν και δεν καταλαβαίνουμε τι πραγματικά συμβαίνει στον τόπο που πατάμε, αναπνέουμε, συναναστρεφόμαστε και ζούμε καθημερινά! Δεν έχει και τόση σημασία για πολλούς απ' αυτούς, αν γνωρίζουμε ότι οι εξαρτήσεις και σχέσεις με πολιτικά πρόσωπα και κόμματα, αποτελούν διαχρονικά για πολλούς εκ των υποψηφίων χαρακτηριστικό, σημείο αναφοράς και κανόνας, οι οποίοι είναι είτε υποστηρικτές, είτε μέλη, είτε ακόμη και στελέχη, που συμμετέχουν κανονικά και με τη βούλα σε εσωκομματικές διαδικασίες, μηχανισμούς και πολιτικές εκδηλώσεις, ως εγγεγραμμένα μέλη και πιστοποιημένοι κάτοχοι κομματικών ταυτοτήτων και που σήμερα εμφανίζονται ως εξουσιοφρενείς μπροστάρηδες συνδυασμών, μοιράζοντας «καθρεφτάκια και χάντρες στους ιθαγενείς».
Αλλά ας τα αφήσουμε κι αυτά γιατί νομίζω είναι «ευκόλως εννοούμενα και κατανοητά», αφού σχεδόν όλοι έχουμε ένα συγκεκριμένο γνωστό ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα με τα οποία πορευόμαστε στην δουλειά, στην κοινωνία και τη ζωή μας. Απλά με την αναφορά μου, ήθελα να τονίσω τον σαφή διαχωρισμό με ορισμένους που είναι ταυτόχρονα και επίσημα πολύ ενεργά μέλη ή επιτελικά στελέχη κομματικών οργανώσεων και χρωματισμένων συνδικαλιστικών παρατάξεων με αδιάλειπτη δράση, με τα ονόματά τους σε περίοπτη θέση, γνωστά και καταγεγραμμένα σε διοικήσεις, λίστες και καταλόγους αυτών…
Τα πιο σημαντικά όμως δεν είναι αυτά, αλλά όσα διαδραματίζονται στον όχι και τόσο τίμιο προεκλογικό αγώνα που βιώνουμε αυτό το διάστημα. Παρακολουθούμε συνδυασμούς που δηλώνουν και επαίρονται, επικαλούμενοι «αόρατα» και ημιτελή έργα που έτσι κι αλλιώς είναι δρομολογημένα και πλήρως χρηματοδοτημένα από την ελληνική πολιτεία σε όλη σχεδόν την επικράτεια ή ελάχιστης σημασίας μικρο-παρεμβάσεις και μερεμέτια σε 9 γεμάτα αυτοδιοικητικά χρόνια, αλλά και συνδυασμούς «Frankestein», που προκειμένου να βρουν ουσιαστικά επιχειρήματα ψηφοθηρίας, οι υποψήφιοί τους καπηλεύονται και λαθροχειρούν με τον χειρότερο τρόπο πάνω σε δεδομένα θετικά επιτεύγματα και δράσεις συλλόγων, σωματείων και φορέων, απροκάλυπτα καταχραστές για ιδιοτελείς σκοπούς συλλογικών προσπαθειών, εμφανιζόμενοι και προβαλλόμενοι ως αποκλειστικοί «παραγωγοί» και ιδιοκτήτες αυτών, προκειμένου να κατασκευάσουν το δικό τους προεκλογικό αφήγημα!
Τέτοιες περιπτώσεις φαντάζομαι τις είδατε και τις διαβάσατε οι περισσότεροι στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά αν κρίνω από τις αντιδράσεις, ελάχιστοι φαίνεται να κατάλαβαν και ως φυσική συνέπεια να ενοχλήθηκαν σφόδρα. Μπορεί να συμμετείχαν κι αυτοί με κάποια πρόσωπα που τώρα κατεβαίνουν υποψήφιοι, με ίσως να δεχτώ μεγάλο μερίδιο εθελοντικής προσφοράς σε σχετικές πρωτοβουλίες η οποία αναγνωρίζεται κι εκτιμάται ανάλογα απ’ όλους, αυτό όμως δεν τους κάνει αυτόματα και ιδιοκτήτες, ώστε να τις επικαλούνται κατ’ αποκλειστικότητα στους προεκλογικούς τους αγώνες! Συμμετείχαν και στήριξαν κι άλλοι υποψήφιοι/ες ή φίλοι και φίλες άλλων συνδυασμών ή ουδέτεροι, οι οποίοι όμως επιμελώς παραλείπονται από το «προεκλογικό εργαστήριο» του συγκεκριμένου συνδυασμού.
Ενδεικτικά θα αναφέρω μόνο μερικά ευρέως γνωστά παραδείγματα για να ακουστούν οι αλήθειες και τα γεγονότα όπως ακριβώς είναι και έγιναν και όχι όπως επιμελώς και δολίως παρουσιάστηκαν. Όπως για παράδειγμα, για να ξεκινήσω το μικρό χρονικό των γεγονότων που είναι σε πλήρη αναντιστοιχία με τις προεκλογικές αναρτήσεις που είδαν και βλέπουν το φως της δημοσιότητας, με μια προεκλογική κάρτα και ανάρτηση μιας επιστολής για την δημιουργία ΤΟΜΥ στην Πέλλα, για την οποία δεν αναφέρεται «τεχνηέντως» ότι έχουν εγκρίνει και υπογράψει και μέλη που δεν συμμετέχουν στις εκλογές, οι υποψήφιοι μέλη της ΜΚΟ άλλων συνδυασμών, αλλά και το σπουδαιότερο όλοι οι σύλλογοι, αλλά και η Εκκλησία της Πέλλας.  
Και δυστυχώς ο κατήφορος συνεχίζεται για τους υποψηφίους της «νέας», προφανώς όμως με παλιά φθαρμένα «υλικά», αυτοδιοικητικής κίνησης. Εκτός όμως από την «παραχάραξη» της πρωτοβουλίας της παραπάνω επιστολής για ιδιοτελή προεκλογικά συμφέροντα, στην παράδοξη αυτή προεκλογική τακτική και λογική, «θύματα» πέφτουν καθημερινά σε προεκλογικά «παιχνίδια», κι άλλες συλλογικές προσπάθειες του τόπου μας. Η δημιουργία του Λαογραφικού Μουσείου από τον Μ.Π.Ο. Πέλλας «Η Αρχαία Πέλλα», το πήρε κι αυτό η δίνη του προεκλογικού ανέμου και οίστρου των συγκεκριμένων υποψηφίων, κι απορίας άξια βέβαια, η απουσία αντίδρασης-διαμαρτυρίας από την επίσημη διοίκηση και τα μέλη του συλλόγου η οποία έχει μέλη και φίλους απ’ όλους τους συνδυασμούς, αλλά το σημαντικότερο, εκπροσωπεί και εκπροσωπείται απ' όλο το χωριό! 
Για το ΑΤΜ που υπάρχει σε άλλη προεκλογική ανάρτηση, γνωρίζουν οι πάντες από δική μου ενημέρωση στην Οργάνωση, ότι προηγήθηκε όλων, πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής με συγκεκριμένο αίτημα, η οποία και πάλι επιμελώς δεν αναφέρεται από το «προεκλογικό μαγειρείο» του συνδυασμού και η οποία δεν ευοδώθηκε λόγω άρνησης και δήλωση αδυναμίας των πιστωτικών ιδρυμάτων να ανταποκριθούν. 
Και για τον Προαστιακό υπάρχει προεκλογική ανάρτηση, όταν υφίσταται η σχετική πρωτοβουλία για την προαστιακή σύνδεση Θεσ/νίκης-Πέλλας από τον Νοέμβριο του 2007 και οι πρώτες επαφές σημερινών υποψηφίων της Προοδευτικής Πρωτοβουλίας Πολιτών Πέλλας μ’ αυτή μέσω επώνυμου και διακεκριμένου μέλους της, χρονολογούνται στο όχι και τόσο μακρινό καλοκαίρι του 2014 στην τοποθεσία Σκύδρα, για τις οποίες έχω ενημερώσει ως μέλος και πάλι προσωπικά την διοίκηση της Οργάνωσης, ώστε να έρθουν στην Πέλλα για συνάντηση και σχετική ενημέρωση, πρόταση που κι αυτή «λιμνάζει» μέχρι σήμερα στα ήρεμα «νερά» της «χειραγωγημένης» Οργάνωσης. 
Τέλος θα αναφερθώ και στα ΚΤΕΛ, θέμα το οποίο μπορεί να μην γνωρίζουν καλά παρά την ενημέρωση που επίσης παρείχα προς την Οργάνωση, αλλά δείχνει και μια αδυναμία διεκδίκησης, στόχευσης και εκπλήρωσης στόχων. Το πρώτο λεωφορείο ΚΤΕΛ που μπήκε στο χωριό και εξακολουθεί να κάνει το δρομολόγιο μέχρι σήμερα δύο φορές την ημέρα κατά την σχολική περίοδο, ήταν μετά από προσωπικό αίτημα δικό μου προς την τότε διοίκηση των ΚΤΕΛ στην Έδεσσα το 2011, ώστε να διευκολυνθούν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της περιοχής που φοιτούσαν ή εργάζονταν σε σχολικές μονάδες εκτός του δήμου μας. 
Τα πρώτα δύο παραδείγματα με φαινόμενα λαθροχειρίας, εκμετάλλευσης, ιδιοτέλειας και καπηλείας, δεν περιποιούν τιμή για κανέναν υποψήφιο και μη, που ασχολείται χρόνια με τα κοινά και σήμερα θέλει να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση. Για τα υπόλοιπα, στην καλύτερη των περιπτώσεων πρέπει να πρόκειται για αδύναμη ή επιλεκτική μνήμη, για χάρη του προεκλογικού αγώνα και της επιτυχίας του με κάθε τρόπο και μέσο...
Αλλά κι αυτές οι δράσεις και πρωτοβουλίες, ακόμη κι αν δεχτούμε προς χάριν της κουβέντας ότι έχουν μοναδικό «γονέα» την ΜΚΟ με τους αυτοδιοικητικούς πλέον υποψηφίους της, που δεν τον έχουν και όλοι το γνωρίζουν, δεν φαίνεται εκ του αποτελέσματος να έχουν καταφέρει πολλά και σημαντικά πράγματα για τον τόπο μας παρά τα αντιθέτως λεγόμενα, ούτε βέβαια μπορούν «αναιδώς» να γίνουν «χρησικτησία», ούτε να προσωποποιηθούν, ώστε να χρησιμοποιούνται ιδιοτελώς σε προεκλογικές αναρτήσεις από υποψηφίους και συνδυασμούς. Είναι συλλογικές προσπάθειες και δράσεις όλων των μελών της Οργάνωσης και των συλλόγων, όπως αναμφισβήτητα κι όλων των πολιτών της Πέλλας που εκπροσωπούν, όχι ως φυσικές παρουσίες, αλλά μόνο αυστηρά θεσμικά, που άλλα μπορεί να στηρίζουν και άλλα όχι σήμερα τον συγκεκριμένο συνδυασμό! Δεν Εκτός κι αν υπάρχει σχετική πρόβλεψη και έγγραφη εξουσιοδότηση όλων των εγγεγραμμένων «αφελών και αγνωμόνων» μελών των συλλόγων, των σωματείων και της Οργάνωσης προς τους υποψηφίους του συγκεκριμένου συνδυασμού στα καταστατικά τους, όπως συνέβει πρόσφατα στο νέο «μεταλλαγμένο» καταστατικό της ΜΚΟ, ώστε να εμφανιστεί σήμερα ως ένας νέος αυτοδιοικητικός συνδυασμός!
Δεν πιστεύω να έχετε δει πολλούς εκ των σημερινών υποψηφίων απ’ όλους τους συνδυασμούς πλην αυτών ενός συγκεκριμένου ψηφοδελτίου, που με τον ένα ή άλλο τρόπο έχουν εμπλακεί ως μέλη ή ως διοικήσεις σε συλλόγους, σωματεία και φορείς της Πέλλας ή αλλού(και είναι αρκετοί αυτοί), εκτός από μια απλή αναφορά της ιδιότητάς τους στο προσωπικό πολιτικό ή κοινωνικό βιογραφικό τους ως είθισται, να οικειοποιήθηκαν ή να οικειοποιούνται με τόσο θράσος και έπαρση σε προεκλογικές αναρτήσεις, ζητώντας μάλιστα την ψήφο μας γι’ αυτό το λόγο, συλλογικές προσπάθειες, δράσεις και επιτεύγματα αυτών! Δεν μπορείς αυθαίρετα χωρίς την έγκρισή τους, να χρησιμοποιείς δράσεις, πρωτοβουλίες και επιτεύγματα συλλόγων, για όποιους «ιερούς ή ανίερους» σκοπούς φαντάζεσαι εσύ καλύτερους γι' αυτούς!
Απορίας άξιον επίσης, πως μια καθαρά εθελοντική «ανησυχία» και δράση, μια ”Μη Κυβερνητική Οργάνωση”, μετεξελίχθηκε και μεταμορφώθηκε αιφνιδιαστικά σε αυτοδιοικητική(μια μορφή κυβερνητικής), είναι ένα εύλογο ερώτημα φαντάζομαι για κάθε εξαπατημένο πολίτη που στήριξε με τον ένα ή άλλο τρόπο αυτή την εθελοντική και ακηδεμόνευτη προσπάθεια και που πιστεύω ούτε οι ίδιοι οι εμπνευστές και δημιουργοί της δεν είναι σε θέση να απαντήσουν πειστικά. Ποιον να πείσεις άραγε και με τι επιχειρήματα, λέγοντάς του, ότι «πάτησες» πάνω του χρησιμοποιώντας τον, για να αναδειχθείς κάποια στιγμή στο μέλλον αυτοδιοικητικά και να αναρριχηθείς πολιτικά, με το έωλο επιχείρημα να διεκδικήσεις δήθεν πιο αποτελεσματικά το δίκιο και το καλό του ξαφνικά από άλλο μετερίζι! Κι αυτό γιατί απ’ όσο θυμάμαι ως εγγεγραμμένο και ιδρυτικό μέλος της Κίνησης, τόσο η διακήρυξη όσο και το καταστατικό της, «απαγόρευαν» οποιαδήποτε ενασχόληση και εμπλοκή των μελών της σε αυτοδιοικητικούς ή πολιτικούς συνδυασμούς και εκλογές. Και μάλιστα το σημαντικότερο προέβλεπαν, αλλά και επαναλαμβάνονταν κατά καιρούς σε συναντήσεις των μελών, ότι κανείς δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ή να εκμεταλλευθεί τα πεπραγμένα και τις δράσεις αυτής της εθελοντικής πρωτοβουλίας και κίνησης, για προσωπικούς, πολιτικούς-εκλογικούς ή άλλους ιδιοτελείς σκοπούς, ως υποψήφιος κάποιας αυτοδιοικητικής ή πολιτικής παράταξης, όπως φυσικά θα ήταν και το αυτονόητο, απόλυτα εναρμονισμένα με τους σκοπούς της ίδρυσης και του ρόλου μια τέτοιας ή παρόμοιας εθελοντικής κίνησης. Εκτός κι αν σ’ αυτά περιστασιακά και λόγω των επερχόμενων εκλογών, έπεσε κοπτοραπτική, «βάζοντας χέρι δημοκρατικά», στο καταστατικό και την ιδρυτική διακήρυξη κατά το δοκούν, κι έγιναν όλα τα προηγούμενα στομφώδη και μεγαλόστομα, «περασμένα, ξεχασμένα» για μεγαλύτερη προεκλογική «ευκολία»… Και το χειρότερο, μας προέκυψαν ξαφνικά μέσα από «προεκλογικά εργαστήρια», με την «κατάχρηση» και τον «ακρωτηριασμό» όσων χρήσιμων, θετικών και ζωτικών υπήρξαν και υπάρχουν σε κάθε Οργάνωση, Σωματείο ή Σύλλογο, συνδυασμοί και ψηφοδέλτια «Φρανκενστάιν» για το καλό του τόπου μας! 

Αν όλα αυτά δεν αποτελούν «εκτροπή και όνειδος» για ότι συλλογικό έχει δημιουργηθεί μέχρι σήμερα στην Πέλλα, από κάποιους μάλιστα που διεκδικούν να μας αυτοδιοικήσουν αύριο, τι άλλο μπορεί να είναι; Αν η ιδιοτέλεια, η εκμετάλλευση, η χειραγώγηση, η λαθροχειρία και η καπηλεία προκρίθηκαν και κυριάρχησαν εις βάρος τοπικών συλλογικών προσπαθειών και φορέων με μεγάλη ιστορική διαδρομή, αλλάζοντας άρδην την φυσιογνωμία και τον χαρακτήρα τους, τότε σε μια ενδεχόμενη μελλοντική αυτοδιοικητική αρχή, μετά βεβαιότητας αυτό θα γίνει αδίστακτα καθολικό φαινόμενο από τους εμπλεκόμενους υποψηφίους και τους ημέτερους τους, για ιδία οφέλη και συμφέροντα… Θα υπάρξει άραγε μετά απ’ αυτά κάποιος σοβαρός, ευυπόληπτος και ακηδεμόνευτος πολίτης αυτού του τόπου, που θα συνεχίσει να στηρίζει χειραγωγημένους συλλόγους και σωματεία, που θα αποτελούν «υποχείρια και προθαλάμους» ιδιοτελών προσωπικών επιδιώξεων και σκοπών; Θα πιστέψει κανείς, προσκληθείς να συμμετάσχει σε κάποιο διοικητικό σχήμα αυτών, με τον αριθμό ήδη των ενδιαφερομένων σταδιακά να μειώνεται δραματικά χρόνο με το χρόνο, ότι δεν είναι «τσιφλίκια» κανενός; Ποιος αλήθεια θα μπορεί να πειστεί, βλέποντας ανθρώπους μέχρι χθες υπεράνω πάσης υποψίας να λειτουργούν ξαφνικά μ’ αυτό τον τρόπο, ότι σε όλα αυτά τα νομικά πρόσωπα κοινωφελών στόχων και σκοπών, δεν επικρατούν «ιδιοκτησιακές» και «υστερόβουλες» υπέρ προσωπικών συμφερόντων και φιλοδοξιών, πρακτικές και λογικές;
Δεδομένο πάντως, ότι η προεκλογική εκστρατεία δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο, απαξιώνοντας και θυσιάζοντας πρώτα προηγούμενες ιστορικές πρωτοβουλίες πολιτών με εντελώς διαφορετικό ρόλο, προσανατολισμό και προορισμό, που εκ προοιμίου είχαν να αντιμετωπίσουν την καχυποψία και την αμφισβήτηση μέχρι να γίνουν με χρόνους και καιρούς, έστω και μερικώς συνείδηση στον κόσμο της Πέλλας, για ένα άλλο εντελώς μετέωρο και χωρίς σαφή πολιτική  ταυτότητα εγχείρημα, εσωτερικά εκ διαμέτρου αντίθετο και βγαλμένο από ένα κράμα δεδομένων ιδεολογικών και πολιτικών αντιθέσεων μεταξύ των μελών του, με ότι αυτό συνεπάγεται αν προκύψει και αποτελέσει μετεκλογικά κομμάτι κάποιου διοικητικού σχήματος, όπως προβλέπει σε περίπτωση εκλογής ο νέος εκλογικός νόμος…
Η βάφτιση ως «ανεξάρτητη» μια Κίνησης, δεν μπορεί να αποτελέσει «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για μελλοντικές δύσκολες πολιτικές πρωτοβουλίες και αποφάσεις που θα κληθεί να πάρει αυτή, αν βρεθεί αύριο στην διοίκηση της Δ.Κ. Πέλλας (σύγκρουση αρμοδιοτήτων μεταξύ Ο.Τ.Α. και κεντρικής διοίκησης, ανάθεση στους Ο.Τ.Α.  κρατικών αρμοδιοτήτων, επιβολή κυβερνητικών πολιτικών αποφάσεων και εγκυκλίων, διαχείριση σε σημαντικά θέματα όπως αυτά που σχετικά πρόσφατα ζήσαμε με το Προσφυγικό και το Μακεδονικό, προτάσεις και πιέσεις από πολιτικούς φορείς του Κοινοβουλίου για λειτουργικά κι άλλα σοβαρά θέματα, όπως η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, οι ελλείψεις προσωπικού,  οι εποχικές προσλήψεις, οι σχέσεις εργασίας, οι δημόσιες συγκοινωνίες, οι κόντρες με την κεντρική διοίκηση προτεραιοτήτων μεγάλων ενδεχομένως έργων, η αδιαλλαξία, κωλυσιεργία,  και αδιαφορία της αυτοδιοικητικής αρχής σε χρηματοδοτικά εργαλεία και προγράμματα όπως ο ΦιλόΔημος και το ΕΣΠΑ κτλ κτλ), ούτε την απαλλάσσει από τις μεγάλες ευθύνες που θα επωμιστεί και θα αναλάβει για κάθε δράση που θα φέρει αντίδραση, ούτε βέβαια μπορεί να συνθέσει τις άπειρες εσωτερικές αντιθέσεις μεταξύ μελών με διαφορετικές πολιτικές και ιδεολογικές αφετηρίες και πορείες με τόση ευκολία. Και δυστυχώς τότε για την Πέλλα, μπροστά σ’ αυτή τη λεγόμενη «ανεξάρτητη» και  «απολιτική» Κίνηση… η «Βαβέλ» θα μοιάζει παιδική χαρά!
Κλείνοντας να διευκρινίσω και να ξεκαθαρίσω προς κάθε κατεύθυνση, ότι με όσα αναφέρω παραπάνω, καταθέτω προσωπικές εμπειρίες, επαφές, προσεγγίσεις, ανησυχίες και απόψεις, μόνο τον εαυτό μου εκφράζω και εκπροσωπώ ως υποψήφιο, ψηφοφόρο και πολίτη σ’ αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές, χωρίς την παραμικρή ανάμειξη ή σχέση του συνδυασμού στον οποίο συμμετέχω.
Εύχομαι καλό και πιο τίμιο αγώνα σε όλους!

*Το blog παραμένει όπως πάντα στην διάθεση όλων των συνδυασμών, των υποψηφίων και των πολιτών, για επώνυμη κατάθεση, ανάδειξη και προβολή προβληματισμών, παρατηρήσεων, προτάσεων και απόψεων για την τοπική αυτοδιοίκηση και τον τόπο μας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για την ανάρτηση. Δεν είναι δυνατόν να υιοθετηθεί το έργο ενός συλλόγου να το προωθούν και να το πολιτικοποιουν.. Και ποιοι? ιδρυτικά μέλη μιας ΜΚΟ(Μη Κυβερνητική Οργάνωση) Αυτοί αναιρούν τα πιστεύω τους μωρέ θέλουν και αυτοδιοίκηση? Ας ασχοληθούν με το Photoshop γιατί μόνο γι αυτό είναι ικανοί άλλωστε το έχει αποδείξει η ιστορία.. Δεν έχουν κάνει απόλυτος τίποτα.