Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Ενταση με προπηλακισμούς και αποχωρήσεις

Το συνέδριο ξεκίνησε με μαζικές αποχωρήσεις κατά την πρώτη μέρα, όταν οι εργασίες του άνοιξαν με ομιλία του Γιάννη Τσακοπιάκου, πρώην προέδρου του «αμαρτωλού» Ταμείου Αλληλοβοήθειας (νυν πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου), αποδεικνύοντας το σοβαρό εκτόπισμα που διαθέτει στον χώρο. Από το συνεδριακό βήμα παραδέχτηκε ότι κατηγορείται για πέντε κακουργήματα στην υπόθεση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας για τα πλαστά δάνεια προς υπαλλήλους την περίοδο 2012-2014, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται για κατασκευασμένες κατηγορίες. Την ίδια στιγμή σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ, η υπουργός Λίνα Μενδώνη και οι δύο γενικοί γραμματείς παρακολουθούσαν στις πρώτες θέσεις.
Η Ενωτική Κίνηση σε σχετική ανακοίνωση εστιάζει στην ομιλία του προέδρου της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ Γ. Παπαγεωργόπουλου, που... επί 50 λεπτά πολλά είχε να πει για το θέμα του Ταμείου Αλληλοβοήθειας και να προσπαθεί να πείσει τους συνέδρους ότι όλα είναι μια «σκευωρία». Η ανακοίνωση σημειώνει: «Μια Ομοσπονδία υπό την απειλή διώξεων στα μέλη της ηγεσίας της για κακοδιαχείριση δημόσιου χρήματος, μια Ομοσπονδία όμηρος της πολιτικής ηγεσίας, είναι μια Ομοσπονδία που είναι έτοιμη να ξεπουλήσει τα αιτήματα των εργαζόμενων μόνο και μόνο για ιδιοτελείς λόγους».
Σε άλλο σημείο κάνει λόγο για τις σχέσεις ΠΟΕ-ΥΠΠΟ και Ταμείου Αλληλοβοήθειας, «η ηγεσία της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ είχε συνηθίσει να σιτίζεται με το δημόσιο χρήμα που έρεε άφθονο μέσω του Ταμείου Αλληλοβοήθειας. Αρκεί να θυμίσουμε ότι το προηγούμενο συνέδριο, το 2016, είχε χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου (200.000 ευρώ!) από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας... τα χρήματα του οποίου προορίζονταν για ανάγκες των συναδέλφων και όχι για τους συνδικαλιστές». Και θύμισε ότι η ΠΟΕ-ΥΠΠΟ το διάστημα 2016-2019 διαχειρίστηκε περίπου 174.000 ευρώ. Την τριετία 2013-2016 διαχειρίστηκε 600.000 ευρώ (!). «Και αν πάμε και πιο πίσω, τις εποχές του Ειδικού Λογαριασμού του ΥΠΠΟ, υπήρχαν και τριετίες που είχε κύκλο εργασιών κοντά στα 900.000 ευρώ».
Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώθηκαν σήμερα με τους 250 εκλεγμένους συνέδρους να ψηφίζουν στην κάλπη.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: