Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Α.Σ. Ορφέας Ριζαρίου - Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας 0-0. Αδιάθετος γενικώς...

Σ' ένα πολύ μέτριο έως και ανυπόφορο κατά διαστήματα παιχνίδι, Ορφέας Ριζαρίου και Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας, κατάφεραν τελικά ότι η απόδοσή τους απαίτησε σε όλο το 90λεπτο απ' αυτό. Κι αν ο αδύναμος γηπεδούχος δεν μπορούσε και έψαχνε μόνο ότι περισσότερο του προέκυπτε στην εξέλιξη, ο αδιάθετος σε πάγκο και αγωνιστικό χώρο φιλοξενούμενος που είχε τις δυνατότητες, δεν στάθηκε στο ύψος των αγωνιστικών περιστάσεων, προσθέτοντας στο «παθητικό» του μια ακόμη υποτονική εκτός έδρας εμφάνιση.
Φλύαρος και ανούσιος μονόλογος των φιλοξενούμενων ο σημερινός αγώνας, έδειξε μάλλον ότι εκτός από τα αρκετά αγωνιστικά προβλήματά τους, αυτοί δεν μπόρεσαν να υπερβούν και την βαθμολογικά αδιάφορη εδώ και αρκετές αγωνιστικές πορεία τους προς το τέλος του πρωταθλήματος. Ελάχιστες οι καλές φάσεις και μόνο από την πλευρά των φιλοξενουμένων κυρίως με τους Βογιατζή, Αρδάλη, Πολυχρονόπουλο και Μπουράκη, που είτε αστόχησαν από καλές θέσεις, είτε βρήκαν απέναντι τους τις θετικές επεμβάσεις του νεαρού τερματοφύλακα Σαμαρά, ενώ από τους γηπεδούχους που είχαν το ισχυρό και λογικό βαθμολογικό κίνητρο, δεν καταγράφηκε κάποια αξιόλογη ευκαιρία μπροστά στο τέρμα του Γεωργιάδη, πλην μερικών καλών προϋποθέσεων, που δυστυχώς γι' αυτούς δεν ευδοκίμησαν, ώστε να καταστούν ευκαιρίες για κάποιο τέρμα.
Εν κατακλείδι, ο Ορφέας Ριζαρίου πάλεψε και με σαφή προσανατολισμό το προσφορότερο γι' αυτόν θετικό αποτέλεσμα, το διεκδίκησε με κάθε τρόπο κυρίως αμυντικά, κι αγωνιζόμενος απόλυτα καθαρά και αθλητικά στο τέλος δικαιώθηκε έστω και με τον βαθμό, που ίσως αποβεί πολύτιμος στην μάχη της παραμονής. Η ομάδα της Πέλλας αδίκησε τον εαυτό της σ' ένα ακόμη παιχνίδι, κι από Μέγας Αλέξανδρος, εξελίσσεται όσο οδεύει προς το τέλος του το πρωτάθλημα με ανάλογες παρουσίες, σε «Μέγα Χορηγό» βαθμών για ομάδες που τους έχουν ανάγκη. Είχε απουσίες για διάφορους λόγους και αιτίες, ο αγωνιστικός χώρος ήταν κάκιστος, είχε αντίπαλο με ισχυρό κίνητρο, αλλά αυτά δεν αποτελούν και τόσο σοβαρές δικαιολογίες, για μια ομάδα με δυνατό και ποιοτικό ρόστερ που ξεκίνησε να κάνει πρωταθλητισμό, απέναντι μάλιστα σε ομάδες τόσο χαμηλής δυναμικότητας. Μάλλον μετά την ανέλπιστη ήττα στην Έδεσσα, η ομάδα κόλλησε τον «ιό της χαμηλής αυτοπεποίθησης και της ηττοπάθειας», με τα «κρούσματα» να πολλαπλασιάζονται και μέχρι σήμερα στον δεύτερο γύρο, δεν φαίνεται να βρήκε το κατάλληλο «εμβόλιο», κυρίως στους εκτός έδρας αγώνες της, ακόμη και σ' αυτούς που είναι ξεκάθαρο φαβορί. Στο δια ταύτα, το τελικό και «στείρο» 0-0 κρίνεται απόλυτα δίκαιο για τις δύο ομάδες...
Από την γενικά καλή σημερινή διαιτησία, μάλλον σε κακή μέρα βρέθηκε ο πρώτος βοηθός, αφήνοντας αρκετές αμφιβολίες με τις υποδείξεις του και στις δύο ομάδες. Η Πέλλα σκόραρε δύο φορές χωρίς να θεωρείται ότι γίνεται και μεγάλη κουβέντα γι' αυτές, αλλά στην απλή τους αναφορά, στην πρώτη το πλεονέκτημα δεν τηρήθηκε και το γκολ του Ιωσηφίδη στο παραθυράκι του τέρματος του Σαμαρά δεν μέτρησε, με την φάση να γυρίζει λίγα δευτερόλεπτα πίσω με φάουλ υπέρ της Πέλλας και στην δεύτερη ο σκόρερ Βογιατζής, υποδείχθηκε σε αμφιλεγόμενη θέση οφσάιντ.
►Την επόμενη αγωνιστική η Πέλλα υποδέχεται την Σωσάνδρα και το Ριζάρι φιλοξενείται στην Νέα Τραπεζούντα από τον πρωταθλητή Εθνικό.
►Η ομάδα της Πέλλας, συγχαίρει θερμά τον πρωταθλητή Εθνικό Γιαννιτσών και εύχεται καλή δύναμη, πολλές επιτυχίες και αξιόλογη πορεία στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής.
►Άριστη η φιλοξενία από τους ανθρώπους και τους αθλητές του Ορφέα Ριζαρίου.
Οι συνθέσεις
Α.Σ. Ορφέας Ριζαρίου(Γιαννούλτσης): Σαμαράς, Κατικαρίδης Κ., Μπράσα, Haslika, Ψωμαδόπουλος, Γρηγοριάδης, Ταχίρι(Καλλιανίδης 90+), Καραογλάνης(Καθρέπτης 49'), Σιδηρόπουλος(Τούσιας 57', Καραογλάνης Π. 66'), Κόλα, Κατικαρίδης Γ..
Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας(Χαρπίδης): Γεωργιάδης, Καρατζιάς, Τανταλίδης, Πλιόγκας Η., Βασιλάκογλου, Αρδάλης, Ιωσηφίδης, Καμπούρης(Μπουράκης 69'), Πρέτσι(Ρέκος 78'), Πολυχρονόπουλος(Παναγιωτέλης 83'), Βογιατζής.
Μια προσφορά


Δεν υπάρχουν σχόλια: