Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Ρώμη 2024 | Εξαιρετική Εμμανουηλίδου - 8η στην Ευρώπη με 23.01

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου ολοκλήρωσε σήμερα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την παρουσία της στο 26ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης.
Η νεαρή αθλήτρια κατέλαβε την όγδοη θέση στον τελικό των 200 μ. με 23.01 (0,7) και πέτυχε την μεγαλύτερη διάκριση στη χώρα μας στο αγώνισμα, αφού μέχρι σήμερα η καλύτερη εμφάνιση ήταν η συμμετοχή της Μαρίας Μπελιμπασάκη σε ημιτελικό του αγωνίσματος.
Η Εμμανουηλίδου έτρεξε στην δεύτερη διαδρομή και σε σχέση με τον ημιτελικό ξεκίνησε λίγο πιο αργά, αναπτύχθηκε πολύ καλά μέχρι τα 150 μ., όπου ήταν στην τέταρτη θέση, και εκεί άρχισε να χάνει λίγο έδαφος έναντι των αντιπάλων της. Η 21χρονη (μία από τις δύο του τελικού που ήταν γεννημένες το 2003) έδειξε για μία ακόμη φορά πως έχει τα προσόντα να διεκδικήσει διακρίσεις στους δρόμους ταχύτητας.
“Είμαι ευτυχισμένη με τη σημερινή μου παρουσία στη διοργάνωση. Το επίπεδο στο αγώνισμα είναι πολύ υψηλό και εγώ είμαι στην ελίτ της Ευρώπης. Είναι σημαντικό για εμένα, είμαι περήφανη. Έκανα σχεδόν ό,τι μπορούσα. Επέλεξα να φύγω λίγο πιο αργά, ελπίζοντας ότι στο τέλος θα έχω δυνάμεις για να δώσω και να τις φτάσω. Ετσι κι έγινε, αλλά μου έφυγαν υπερβολικά. Θα φύγω από εδώ πιο έμπειρη αθλήτρια και θα επιστρέψω σε δύο χρόνια να διεκδικήσω και εγώ τη διάκριση“, είπε με το τέλος του αγώνα η Εμμανουηλίδου.
Η αθλήτρια της Κατερίνας Αλεξοπούλου στον ημιτελικό του αγωνίσματος πέτυχε 22.84 και βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας Κ23.
Η Καμπούτζι (Ελβετία) τερμάτισε σε 22.49 και υπερασπίστηκε το χρυσό μετάλλιο, που κατέκτησε πριν δύο χρόνια στο Μόναχο. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Νέιτα με 22.50 και το χάλκινο η Γαλλίδα Πάρισον με 22.63.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: