Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Διαδήλωση έναν χρόνο από το έγκλημα της Πύλου

Διαδηλώνουμε όλες και όλοι την Παρασκευή 14 Ιούνη
1 χρόνος από το έγκλημα της Πύλου
Θεσσαλονίκη 7μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου
Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθούν παράλληλα διαδηλώσεις πανελλαδικά και διεθνής κινητοποιήσεις σε άλλες πόλεις έξω από τις ελληνικές πρεσβείες.
Είναι μια κυβέρνηση δολοφόνων από τα Τέμπη μέχρι την Πύλο, συνένοχη στην γενοκτονία στην Παλαιστίνη. Οι επιζώντες του ναυαγίου καταγγέλλουν ότι το σαπιοκάραβο που επέβαιναν βούλιαξε μετά από ανατροπή την οποία προκάλεσε η βίαιη ρυμούλκησή του από το σκάφος 920 του Λιμενικού Σώματος για να απωθηθεί προς την Ιταλία.
Είμαστε στο πλευρό τους για δικαιοσύνη! Η κυβέρνηση της ΝΔ μαζί με την FRONTEX ήταν οι ενορχηστρωτές αυτού του ρατσιστικού εγκλήματος στα σύνορα της Ευρώπης- φρούριο. Δεν θα αφήσουμε να μείνει ατιμώρητο!
Να απαιτήσουμε ανοιχτά σύνορα για την προσφυγιά και κατάργηση του ρατσιστικού Συμφώνου μετανάστευσης της ΕΕ.
Να προχωρήσει η δίκη στο Ναυτοδικείο. Καμία συγκάλυψη από την ίδια κυβέρνηση που μπάζωσε τα Τέμπη και φόρτωσε την ευθύνη στον σταθμάρχη και στην Πύλο άρπαξαν τα κινητά των προσφύγων με τα βίντεο από το ναυάγιο ενώ χάλκευσαν μαρτυρίες επιζώντων. Η αθώωση των 9 στη δίκη της Καλαμάτας είναι μόνο η αρχή!
Άσυλο και στέγη για την προσφυγιά. Όχι στην Ευρώπη-φρούριο.
Ενώνουμε τις φωνές μας με τα εκατομμύρια που διαδηλώνουν εδώ και μήνες για Λευτεριά στην Παλαιστίνη, ενάντια στην γενοκτονία από το κράτος απαρτχάιντ του Ισραήλ στη Γάζα, ενάντια στην συμμετοχή του ελληνικού κράτους στο ιμπεριαλιστικό έγκλημα!
Καλούμε τα σωματεία και τους φοιτητικούς συλλόγους να βρεθούν στο πλευρό των επιζώντων απαιτώντας την τιμωρία των δολοφόνων!
ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ 14 ΙΟΥΝΗ:
Θεσσαλονίκη, Άγαλμα Βενιζέλου 7μμ
Καλούν: Σωματεία, Φοιτητικοί σύλλογοι, Οργανώσεις, Μέλη της Παλαιστινιακής Κοινότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια: