Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Ποιο ήταν το διάσημο ρέμα που περνούσαν οι φίλαθλοι για να πάνε στο γήπεδο;

Μπορεί η πρόσβαση στα σύγχρονα γήπεδα -κυρίως άλλων χωρών- να είναι πλέον πανεύκολη και οι ανέσεις και οι υπηρεσίες που αυτά προσφέρουν να είναι πάρα πολλές, εντούτοις δεν ήταν πάντα και παντού έτσι τα πράγματα... Φίλαθλοι ακόμη και στις μεγαλουπόλεις της χώρας, τραβούσαν τα πάνδεινα προκειμένου να φτάσουν στο γήπεδο για να δουν και να θαυμάσουν την αγαπημένη τους ομάδα...
Η εντυπωσιακή κεντρική φωτογραφία είναι της δεκαετίας του '60 σε γνωστό ρέμα του λεκανοπεδίου, που γινόταν το αδιαχώρητο. Ποιοι φίλαθλοι και οπαδοί όμως το τιμούσαν;
Η παραπάνω φωτογραφία της δεκαετίας του 60, τραβήχτηκε όταν στην περιοχή γίνονταν έργα διαμόρφωσης του γνωστού ρέματος. Οι φίλαθλοι έφταναν εκεί με τον ηλεκτρικό και κατέβαιναν μαζικά στον σταθμό του Περισσού, που γινόταν το αδιαχώρητο. Ήταν Κυριακή και η αγαπημένη τους ομάδα είχε παιχνίδι, το οποίο δεν θα έχαναν με τίποτα.
Παρά το γεγονός ότι έπρεπε να περπατήσουν μέσα στα χώματα και να ακροβατήσουν στα αυτοσχέδια μονοπάτια που οδηγούσαν στο θρυλικό γήπεδο.
Πρόκειται για το ρέμα του Ποδονίφτη και οι Αεκτζήδες το θυμούνται καλά, αφού για να φωνάξουν δυνατά μέσα στο γήπεδο έπρεπε πρώτα να ξεσκονιστούν πολύ καλά.

Με πληροφορίες από news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: