Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Η μαγική εικόνα της επιστολικής

Κέντρο διαλογής επιστολικής ψήφου στο Περιστέρι | ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Με την περίφημη (διαβόητη τώρα πια, μετά από όσα της προσάφθηκαν προεκλογικά και πιστοποιούνται μετεκλογικά) επιστολική ψήφο στο εξωτερικό και το εσωτερικό, φαίνεται ότι η Ν.Δ… επιστολικά θριάμβευσε στις ευρωεκλογές της συντριβής της, ενώ συνετρίβησαν κόμματα που παρουσίασαν, υπό κανονικές συνθήκες εκλογής, πραγματική άνοδο. Δηλαδή… παραδόξως πώς, η επιστολική… κανονικότητα ευνόησε –και δη υπερμέτρως– τη Ν.Δ., εις βάρος της… κανονικής κανονικότητας που τη στέλνει, σήμερα-αύριο, όπως πιθανολογείται, σε επείγοντα ανασχηματισμό… συμμαζέματος.
Εκτιμάται δε η εκλογική προίκα της Ν.Δ. εκ του επιστολικού… προικοσυμφώνου (που απορρέει κυρίως από το υπουργείο Εσωτερικών, και δεν πά’ να λένε ό,τι θέ’νε για «υπηρεσιακά» υπουργεία και τα ρέστα…) γύρω στο 2%... προστιθέμενης εκλογικής αξίας στο συνολικό ποσοστό της, το οποίο ασφαλώς θα ήταν χαμηλότερο, εάν δεν το ενίσχυε η επιστολική ψήφος, κυρίως του εξωτερικού. Κάτι που σημαίνει σε απλά ελληνικά (και πάλι ας λένε ό,τι θε’νε, και ας τα λένε σ’ αυτούς που τα θέ’νε…) πως το «σκάνδαλο» (και αν δεν τους αρέσει η λέξη, ας βάλουν όποιαν άλλη της προτίμησής τους…) Ασημακοπούλου με τις χιλιάδες επιστολές/προσκλήσεις της προς ομογενείς της διασποράς (έχοντες δικαίωμα επιστολικής ψήφου· απ’ όσο ξέρω ουδείς… 16χρονος και κάτω έλαβε ανάλογη επιστολή…) μάλλον ήταν… προμελετημένο ως… επιτηδευμένα ατημέλητο.
Σημείωνα, μεθεπομένη εκλογών (11/6), ότι «… δεν ξέρω αν έχουμε, ακόμα και τώρα, πλήρη αποτελέσματα επιστολικών ψήφων· που δεν ακυρώθηκαν, καθώς πιθανολογήθηκαν και ακυρώσεις!». Τώρα, που ακόμα δεν έχουμε τον πλήρη… επιστολικό απολογισμό (δεν ξέρω και αν θα τον έχουμε ποτέ· εδώ δεν είχαμε την απογραφή!), είναι βέβαιο, αποδεικνύεται και με αριθμούς, ότι χιλιάδες ψηφοφόροι της επιστολικής, όχι μόνο, για άλφα, βήτα, ψι λόγο ψήφισαν άκυρα, αλλά εκ της μη ανακλητής ακυρότητας στερήθηκαν και το δικαίωμα ψήφου. Νομίζω πως αυτή η «σκαστή» επιχείρηση χειραγώγησης ψήφου θα έχει και συνέχεια. Φυλάει… και τον νοικοκύρη…

Πέτρος Μανταίος
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: