Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Το ΚΚΕ στηρίζει τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στο ΥΠΠΟ

Συνάντηση, χτες, του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, με την Ομοσπονδία Εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού - Αθλητισμού
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε χτες με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό.
Εκ μέρους της Ομοσπονδίας, έγινε αναλυτική αναφορά στην ασφυκτική κατάσταση που έχει διαμορφώσει η ακολουθούμενη πολιτική στον ευαίσθητο και σημαντικό χώρο του Πολιτισμού. Ιδιαίτερα, η αντιπροσωπεία επεσήμανε ότι, χωρίς διορισμούς και με πολύ λιγότερους εργαζόμενους, το υπουργείο, αλλά και οι χώροι που βρίσκονται υπό την εποπτεία του όπως μουσεία και άλλοι αρχαιολογικοί χώροι, έχουν έρθει αντιμέτωποι με τεράστια προβλήματα, μιας και 19.000 αρχαιολογικοί χώροι καλούνται να λειτουργήσουν με 6.700 εργαζόμενους. Επίσης, υπάρχουν νέα μουσεία που είναι έτοιμα, όπως στην Ικαρία, στον Πύργο και στην περιοχή του Φιξ στην Αθήνα, στα οποία δεν υπάρχει προσωπικό για να λειτουργήσουν. Η αντιπροσωπεία σημείωσε ακόμα ότι το υπουργείο αδυνατεί να καλύψει λειτουργικές δαπάνες, εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και ότι θα υπάρξουν προβλήματα ακόμα και με τη συντήρηση αρχαιολογικών ευρημάτων, αλλά και με τη φύλαξή τους. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί σημαντική μείωση των εισοδημάτων τους, ενώ υπάρχει αβεβαιότητα για το εργασιακό τους μέλλον, αφού έχει ανοίξει ο δρόμος για απολύσεις και σ' αυτόν το χώρο από τις αναδιαρθρώσεις στο δημόσιο τομέα (αξιολογήσεις κ.λπ). Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι εργαζόμενοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, οι οποίοι «μονιμοποιήθηκαν» με το προεδρικό διάταγμα 164 και βρίσκονται σήμερα στην πρώτη γραμμή των απολύσεων.
Από την πλευρά του, ο Δ. Κουτσούμπας, στηρίζοντας τις διεκδικήσεις τους, τόνισε ότι το ΚΚΕ έχει επεξεργασμένες θέσεις για τα ζητήματα του Πολιτισμού και σημείωσε ότι το βασικό χαρακτηριστικό όλων αυτών των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και σ' αυτόν το χώρο είναι ο στόχος πώς θα εξοικονομήσουν προσωπικό και απ' αυτό το υπουργείο, στο πλαίσιο των 12.500 απολύσεων που προωθούν γενικά στο Δημόσιο.
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ εξέφρασε τη στήριξη του ΚΚΕ στις διεκδικήσεις των εργαζομένων για να μη γίνουν απολύσεις, να μην επιδεινωθούν οι εργασιακές σχέσεις, να κατοχυρωθεί το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά και να προσληφθεί όλο το αναγκαίο προσωπικό. Τόνισε ότι οι αξιόλογοι αρχαιολογικοί χώροι, δεν μπορεί να μένουν αφύλακτοι, υποβαθμισμένοι, γιατί αποτελούν πλούτο για τη χώρα και σ' αυτήν την κατεύθυνση ο χώρος του Πολιτισμού θα πρέπει να εξελίσσεται και να ενισχύεται, γιατί αφορά πρώτα απ' όλα τη νεολαία. Είναι η ιστορία του τόπου, η γνώση που πρέπει ο ίδιος ο λαός μας να έχει. Απ' αυτή την άποψη, το ΚΚΕ θα σταθεί αλληλέγγυο στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων με παρεμβάσεις εντός και εκτός Βουλής και άμεσα στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Πηγή: rizospastis.gr 

Βρε παιδιά πείτε και καμιά κουβέντα για τους μακροχρόνια συμβασιούχους που πέρασαν από την μέγκενη της δικαιοσύνης με την επίσπευση της εκδίκασης των αγωγών τους μέσα σε ασφυκτικά χρονικά πλαίσια και πολιτική πίεση για να μπουν στις μακάβριες λίστες των απολύσεων του Μητσοτάκη και οι περισσότεροι πετάχθηκαν αδίκως στον δρόμο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: