Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Ευρωβαρόμετρο: Υπέρ του ευρώ το 62% των Ελλήνων

Θετικά προσκείμενοι προς το ευρώ εμφανίζονται οι περισσότεροι Έλληνες, στο τελευταίο Ευρωβαρόμετρο. Τι πιστεύουν για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Απαισιόδοξοι για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά υπέρ της διατήρησης του κοινού νομίσματος εμφανίζονται οι περισσότεροι Έλληνες στο Ευρωβαρόμετρο που ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες και στηρίζεται σε στοιχεία που συγκεντρώθηκαν τον Νοέμβριο.
Σύμφωνα με την έρευνα, το 62% των Ελλήνων τάσσεται υπέρ της διατήρησης του ευρώ, το 35% κατά ενώ υπάρχει και ένα ποσοστό της τάξης του 3% που απάντησε "δεν ξέρω".
Το μεγαλύτερο ποσοστό ανάμεσα στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θέλουν το ευρώ συγκεντρώνει το Λουξεμβούργο με 79% και ακολουθούν η Σλοβενία και η Σλοβακία με 78%. Στον αντίποδα, κατά του ευρώ δηλώνουν η Μεγάλη Βρετανία και η Σουηδία με 74%.
Όσον αφορά στο μέλλον της ΕΕ, το 69% των Ελλήνων δηλώνει απαισιόδοξο, το 29% είναι αισιόδοξο και 2% "δεν ξέρει". Οι Δανοί συνεχίζουν να βλέπουν θετικά το μέλλον, με ποσοστό 75%, που είναι μακράν το μεγαλύτερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα σημαντικότερα προβλήματα για τους Ευρωπαίους είναι η ανεργία (49%), η οικονομική κρίση (33%), ο πληθωρισμός (20%) και το δημόσιο χρέος (14%).

Πηγή: News247.gr

Αδιόρθωτα ανόητοι! Που να το είχαμε κιόλας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: