Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Στις εκλογές του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, την Παρασκευή 11/4, στηρίζουμε – ψηφίζουμε Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση

Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από την ψήφιση του πρώτου Μνημονίου. Τέσσερα χρόνια δύσκολα για όλους τους εργαζόμενους, τέσσερα χρόνια που σημαδεύτηκαν από σκληρή επίθεση ειδικά στον δημόσιο τομέα. Δεν κάτσαμε με σταυρωμένα χέρια. Δεν υποταχθήκαμε σε αυτή την πολιτική ως αναπόφευκτη, ούτε επιχειρήσαμε να «σώσουμε το τομάρι μας» εις βάρος όλων των άλλων. Μπήκαμε στα βαθιά. Παλέψαμε για έναν διαφορετικό Σύλλογο, σε ένα διαφορετικό κίνημα στο Υπουργείο Πολιτισμού και σε όλο τον δημόσιο τομέα. Και τα καταφέραμε!
Τρία χρόνια πριν είχαμε αναρωτηθεί: Μπορεί ο κλαδικός σύλλογος των αρχαιολόγων να γίνει πιο αποτελεσματικός στην υπεράσπιση των στόχων του, μπορεί να συνδέσει τους στόχους του με τις αγωνίες της κοινωνίας και των υπόλοιπων εργαζόμενων, μπορεί να γίνει πιο μαχητικός; Τελικά η απάντηση ήταν: ναι! Οι μαχόμενοι αρχαιολόγοι και οι συναφείς ειδικότητες του Υπουργείου Πολιτισμού, που καθημερινά παλεύουν ενάντια σε μικρά ή μεγάλα συμφέροντα, έχουν αποδείξει στην πλειονότητά τους, ότι ξέρουν να αντιστέκονται. Τα τελευταία τρία χρόνια αυτό κατάφερε να αποτυπωθεί και στη δράση του Συλλόγου.

Το «κλειδί» βρέθηκε στη συσπείρωση και τη συνεργασία: Η ασφυκτική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε δεν αποτελεί ιδιαιτερότητα του Υπουργείου Πολιτισμού, ούτε μπορεί να λυθεί ερήμην των προβλημάτων της κοινωνίας. Αυτό που αντιμετωπίζουμε είναι η εφαρμογή του Μνημονίου και μιας πολιτικής που θυσιάζει μισθούς, συντάξεις, παιδεία, υγεία, μνημεία, κοινωνικά αγαθά στο βωμό του κέρδους και μιας κακώς εννοούμενης «ανάπτυξης». Μπορούμε να είμαστε κομμάτι ενός ευρύτερου μετώπου με κοινό στόχο να αλλάξει αυτή η πολιτική! Με ενότητα των συναδέλφων, που συνειδητοποιούν ότι δεν υπάρχει «ατομικός δρόμος» κι ότι όποιος σκάβει το λάκκο του άλλου πέφτει ο ίδιος μέσα. Με τους υπόλοιπους συλλόγους του ΥΠΠΟΑ, αλλά και τα σωματεία των καλλιτεχνών, του Εθνικού Θεάτρου, της Λυρικής Σκηνής. Με τους συναδέλφους μας από την εκπαίδευση, την υγεία, το σύνολο του δημοσίου τομέα. Με τα σωματεία όλων των ελεγκτικών μηχανισμών που παρακάμπτονται, όπως και η Αρχαιολογική Υπηρεσία, για να προχωρήσουν οι fasttrack επενδύσεις. Με όλους τους εργαζόμενους, τις κινήσεις πολιτών, τις περιβαλλοντικές κινήσεις, με όσους και όσες πιστεύουν ότι ο πολιτισμός είναι δημόσιο αγαθό και είναι έτοιμοι να τον υπερασπιστούν!
Δεν ήταν απλώς ένας τρόπος πιο αποτελεσματικής συνδικαλιστικής διεκδίκησης. Είναι ένας άλλος τρόπος να δούμε τη δουλειά μας, την επιστήμη μας, τον εαυτό μας. Οι μελέτες μας πάνω στα υλικά αποτυπώματα της ιστορίας καθημερινά μας διδάσκουν ότι η εξέλιξη της κοινωνίας δεν είναι ευθύγραμμη. Ότι όσα σε μια εποχή θεωρούνταν ανέφικτα, σε μιαν άλλη εποχή πρόβαλλαν ως δεδομένα. Αυτό είναι το ίχνος που θέλουν να εξαφανίσουν με τον ασφυκτικό ιδεολογικό οδοστρωτήρα του Μνημονίου: εξάλειψη της ιστορίας από τα σχολεία, λειτουργία των μουσείων και των μνημείων ως τουριστικής ατραξιόν, επιστροφή στους «Μαικήνες» που μπορούν να αγοράσουν «πολιτισμό», στο βωμό της υπηρέτησης ενός συγκεκριμένου μοντέλου καπιταλιστικής ανάπτυξης – αυτού ακριβώς που μας οδήγησε στη σημερινή παγκόσμια οικονομική κρίση!
Η πιο σημαντική όμως δύναμη του Συλλόγου ήταν –και είναι- η ενεργοποίηση των ίδιων των μελών του. Κόντρα στην προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας και άλλων καλοθελητών να μας χωρίσουν σε παλιούς-νέους, σε αορίστου-μόνιμους, σε επιστήμονες και λιγότερο επιστήμονες, δώσαμε τη μάχη της ενότητας του κλάδου. Δώσαμε τη μάχη να δείξουμε ότι ο εχθρός δεν είναι ανάμεσά μας, αλλά στην κυβέρνηση και τις πολιτικές της. Δώσαμε τη μάχη να αισθανθούν όλοι οι συνάδελφοι που πλήττονται ότι ο Σύλλογος και η δράση όλων μας είναι ο τρόπος να προστατεύσουμε τη δουλειά μας και τη ζωή μας –και όχι διάφοροι κυβερνητικοί «καλοθελητές».
Και τώρα; Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Μπορεί να καθυστερήσαμε πολλές από τις ρυθμίσεις, όμως η μισθολογική υποβάθμιση, η βαθμολογική καθήλωση, η τραγική έλλειψη προσωπικού σε σχέση με τον όγκο της δουλειάς, οι «διαθεσιμότητες»-απολύσεις συναδέλφων από το ΥΠΠΟΑ είναι η καθημερινότητα που βιώνουμε. Μαζί με την υποβάθμιση της επιστημονικής και διοικητικής μας υπόστασης και –κυρίως- μαζί με μια αγοραία αντίληψη για την πολιτιστική κληρονομιά.
Όλα τα παραπάνω θα γίνουν πολύ χειρότερα με:
-Το σχέδιο του νέου Οργανισμού, που συρρικνώνει την Αρχαιολογική Υπηρεσία, υποβαθμίζει τον επιστημονικό της ρόλοκαι το πολυεπίπεδο κοινωνικό της έργο, εισάγει νέα κριτήρια πρόσληψης ή και δημιουργίας αρχαιολόγων διαφορετικών ταχυτήτων και εμπεριέχει την άμεση απειλή υποχρεωτικών μετακινήσεων με όπλο την απόλυση! Επί τρία χρόνια με τους αγώνες μας να έχουμε αποτρέψει την ψήφισή του και οι διαθεσιμότητες-απολύσεις δεν “άγγιξαν” ως τώρα τον κλάδο, όμως τώρα η συρρίκνωση είναι προ των πυλών και λογικές ατομικής εξαίρεσης (υπηρεσιών, κλάδων ή ομάδων εργαζομένων) υπονομεύουν τον κοινό μας στόχο.
-Τον εκτρωματικό Νόμο 4250/2014 για την «αξιολόγηση» των δημοσίων υπαλλήλων, που θέλει να εντείνει τον κοινωνικό αυτοματισμό και τον ανταγωνισμό μεταξύ των συναδέλφων για το ποιος θα βρεθεί στο 15% των «ανίκανων», με βάση την υποχρεωτική ποσόστωση Μητσοτάκη. Όσο κι αν το διαβόητο άρθρο 43 «σουλουπώθηκε» για να ψηφιστεί, δεν άλλαξε η πρόθεση της κυβέρνησης να απολύσει. Με τον ίδιο νόμο θα ενταθούν οι έλεγχοι των ατομικών φακέλων, τα πορίσματα του ΣΕΕΔΔ και μάλιστα από υπαλλήλους με «αρμοδιότητες ανακριτικού υπαλλήλου» με σκοπό να δημιουργηθεί δεξαμενή απολύσεων.
-Την προσπάθεια της κυβέρνησης να εκποιήσει τη δημόσια περιουσία γρήγορα γρήγορα πριν καταρρεύσει: ήδη 40 ακίνητα της Πλάκας πέρασαν στο ΤΑΙΠΕΔ, ενώ όλα τα «φιλέτα» που προορίζονται για φαστ-τρακ τσιμεντοποίηση (Αστέρας Βουλιαγμένης, Ελληνικό, Κάβο Σίδερο Λασιθίου κ.ά.) σχετίζονται με αρχαιολογικούς χώρους.
-Την προσπάθεια να παρακαμφθεί με κάθε τρόπο ο Αρχαιολογικός Νόμος και η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, και μάλιστα με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού σε ρόλο πρωταγωνιστή σε αυτή την αποδόμηση! Από το ΤΑΙΠΕΔ μέχρι την υπόθεση του Μετρό Θεσσαλονίκης, το Υπουργείο Πολιτισμού εμφανίζεται να πολεμά την ίδια την αρχαιολογική νομοθεσία!

Δεν είμαστε όλοι από την ίδια πλευρά! Όπως φάνηκε και από το σχέδιο Οργανισμού, κάποιοι απλώς ενδιαφέρονται να σώσουν τις καρέκλες τους και τίποτε άλλο. Κάποιες παρατάξεις είχαν ακόμη και μέλη στην επιτροπή Οργανισμού, αλλά δεν φρόντισαν να ενημερώσουν κανέναν για το πού οδεύει η κατάσταση. Άλλοι περνούσαν το απόγευμα από το Υπουργείο για να βάλουν την «πινελιά» τους. Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση φρόντισε να δημοσιοποιήσει το προσχέδιο σε όλους τους συναδέλφους μόλις το βρήκε. Δεν ήμασταν όλοι από την ίδια πλευρά κι αυτά τα τρία χρόνια. Παρότι τις περισσότερες φορές οι αποφάσεις παίρνονταν ομόφωνα, δεν υπήρχε η ίδια «ομοψυχία» στην υλοποίησή τους. Άλλωστε είναι ευκολότερο να περιμένει κανείς στη γωνία να κάνει κριτική, παρά να προσπαθεί να παλέψει.
Όλοι θα κριθούμε: θέλουμε ένα Σύλλογο που θα γυρίσει στις αντιπαραθέσεις του παρελθόντος και θα αναζητήσει νέους «σωτήρες» ή θέλουμε έναν Σύλλογο που θα καταφέρει να κρατήσει τα μέλη του ενωμένα και αποφασιστικά για να επιβάλλει τα συμφέροντά τους;

Μπορούμε να συνεχίσουμε να αλλάζουμε τα πράγματα
Η επόμενη μέρα στον Σύλλογο απαιτεί ουσιαστική υποστήριξη των αποφάσεων των συνελεύσεων, μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και ριζοσπαστικές δράσεις που να μπλοκάρουν τη λειτουργία του Υπουργείου και να αποτελούν πραγματικό μοχλό πίεσης προς την πολιτική ηγεσία.

Χρειαζόμαστε έναν Σύλλογο:

Με πολυφωνία και δημοκρατική πολιτική αντιπαράθεση, και όχι λογικές παραγοντισμού. Με πραγματική ανεξαρτησία από τους μηχανισμούς εξουσίας, την εκάστοτε πολιτική ηγεσία, τα κόμματα.
sΠου θα παλεύει για την πραγματική και πλήρη εξίσωση των μελών του, χωρίς διαχωρισμό σε μόνιμους-αορίστου (στα δικαιώματα, στις υποχρεώσεις, το επιστημονικό έργο, τις επιδημίες κ.λπ.).
sΠου θα συνδέει την καθημερινή δουλειά του αρχαιολόγου με την οικονομική και θεσμική του αναβάθμιση, με το βλέμμα στραμμένο στον κοινωνικό ρόλο της επιστήμης και της εργασίας και στην απόδοση των μνημείων σε αυτούς που δικαιωματικά τούς ανήκουν: στο κοινωνικό σύνολο.
sΠου θα διευκολύνει και θα υποστηρίζει το επιστημονικό έργο των μελών του και να συμβάλλει στην αναβάθμιση του αρχαιολογικού έργου και τη σύνδεση της αρχαιολογίας με το κοινό.
sΠου να είναι μαχητικός και αποτελεσματικός, που θα παλεύει και θα επιβάλλει τα αιτήματά του μέσα από συλλογικές διαδικασίες και δράσεις, μέσα από διεκδικητικούς μαζικούς αγώνες.
sΜε ζωντανά Τοπικά Παραρτήματα και Τοπικές Συνελεύσεις, για να μπορούν να εκφράζονται όλοι οι συνάδελφοι και να οργανώνουν τη δράση τους.
Για όλα αυτά, η Ενωτική προσπαθεί να υπηρετήσει έναν καθαρό συνδικαλιστικό λόγο που εκφέρεται με συνέπεια και συνέχεια από μια συλλογικότητα. Δεν επαφίεται στην «προσωπικότητα» του κάθε υποψηφίου, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους συναδέλφους διεκδικώντας τη συμμετοχή τους στις δράσεις του Συλλόγου ενάντια σε λογικές ανάθεσης. Αποτελεί μια ανοιχτή συλλογικότητα, για την οποία αποφασίζουν τα ίδια της τα μέλη και όχι κάποιος κομματικός πάτρωνας. Ήταν και είναι ταγμένη στην υπεράσπιση της πλειοψηφίας των συναδέλφων και εχθρική σε οποιαδήποτε μορφή κυβερνητικού συνδικαλισμού, τωρινού ή επερχόμενου.
Να διεκδικήσουμε συλλογικά:
ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ. Να καταργηθεί ο Ν. 4024/11.Όχι στο (κατ’ όνομα) ενιαίο μισθολόγιο – φτωχολόγιο! Να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας. Να καταβληθούν άμεσα τα οφειλόμενα οδοιπορικά σε όλες τις Υπηρεσίες. Να αυξηθεί η αποζημίωση για τις εκτός έδρας μετακινήσεις. Να καταβληθεί το ανθυγιεινό επίδομα και οι υπερωρίες. Αναγνώριση της προϋπηρεσίαςσε εποπτευόμενους φορείς, νομικά πρόσωπα του ΥΠΠΟ και στα μεγάλα έργα.
ΙΣΟΤΙΜΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΟΛΩΝ των αρχαιολόγων και των συναφών ειδικοτήτων (στις χρεώσεις, τις αναθέσεις, το αρχαιολογικό έργο). Ουσιαστική επιμόρφωση όλων των εργαζομένων με καθεστώς διαφάνειας και με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες των ίδιων και των υπηρεσιών. Μία ενιαία σχέση εργασίας για όλους, με τη μονιμοποίηση των συναδέλφων αορίστου χρόνου για να έχουν ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους μόνιμους.
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ-ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ. Να επαναπροσληφθούν τώρα οι 184 συνάδελφοι που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα έως τον Μάιο!
ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Να σταματήσει η κάλυψη των πάγιων αναγκών με ωρομίσθιο προσωπικό. Να προσληφθούν τώρα οι 187 συνάδελφοι αορίστου χρόνου του ΠΔ και οι 4 επιλαχόντες του ΑΣΕΠ. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με ενιαίο, αδιάβλητο σύστημα (ΑΣΕΠ), τουλάχιστον κάθε 2 χρόνια. Καμία κουβέντα για πρόσληψη μέσω συνέντευξης ή με προϋπόθεση αυξημένων προσόντων (μεταπτυχιακού).
ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ, ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ. Να εφαρμοστούν οι διατάξεις του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, που προβλέπουν διαφανή τρόπο μεταθέσεων με κατάρτιση ετήσιου πίνακα μεταθετέων, με βάση τα μόρια της προϋπηρεσίας, της οικογενειακής κατάστασης, της παραμονής σε επαρχία/παραμεθόριο κ.λπ. Καμία αλλαγή στο σύστημα προαγωγών με συνέντευξη και συμμετοχή στελεχών του ιδιωτικού τομέα στην επιλογή των προϊστάμενων!
ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ στο βωμό του fasttrack. Όχι στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας από το ΤΑΙΠΕΔ. Κοινός αγώνας ενάντια στην εκποίηση της δημόσιας γης, του νερού, της ενέργειας, του φυσικού, πολιτιστικού περιβάλλοντος. Η ακίνητη περιουσία του ΥΠΠΟ να μείνει δημόσια για τις ανάγκες του πολιτισμού.
ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ του Υπουργείου, αν αυτή είναι στην κατεύθυνση της συρρίκνωσης. Αλλαγή του Οργανισμού, μετά από συζήτηση με όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, στην κατεύθυνση της ενδυνάμωσης των Εφορειών, της καλύτερης εξυπηρέτησης του πολίτη, της ουσιαστικής συνεργασίας όλων των ειδικοτήτων για την προστασία και ανάδειξη των μνημείων, της ενδυνάμωσης του κοινωνικού ρόλου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και της καθολικής πρόσβασης όλων των πολιτών στην αρχαιολογική κληρονομιά, το νεότερο και σύγχρονο πολιτισμό.
Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ. Όχι στην υποχρηματοδότηση-εμπλοκή «χορηγών» στο αρχαιολογικό έργο. Να καταργηθεί το εισιτήριο σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους για φτωχούς, ανέργους, συνταξιούχους (όπως καταργήθηκε πέρσι για τα σώματα ασφαλείας!). Να αποκατασταθεί η σχέση Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και κοινωνίας, να κάνουμε τους πολίτες συμμάχους και όχι αντίπαλους στο έργο μας. Να δημιουργήσουμε μια Υπηρεσία προσιτή στους πολίτες, σε σύνδεση με τις τοπικές κοινωνίες και τις αγωνίες τους, με σεβασμό στο παρελθόν ως ιστορική μνήμη και καθημερινή διδαχή.
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ-ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Παρασκευή 11/4, ώρα 8:00-18:00 σε Αθήνα, Θεσ/νίκη,
9.00-15.00 σε Ιωάννινα, Ηράκλειο, Ρόδο, Πάτρα και 9:00-13:00 στη Λάρισα
Με ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ / ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ και ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ1.Ανδριανοπούλου Παναγιώτα, λαογράφος, ΔΙΝΕΠΟΚ2.Αποστολάκη Αναστασία, αρχαιολόγος, 28η ΕΒΑ3.Βεροπουλίδου Ειρήνη (Ρένα), αρχαιολόγος, ΜΒΠ4.Βοσνίδης Παναγιώτης, αρχαιολόγος, ΒΧΜ
5.Βραχιονίδου Σταυρούλα, αρχαιολόγος, Λ΄ ΕΠΚΑ
6.Γαβριηλίδου Ιουλία, αρχαιολόγος, ΜΒΠ
7.Γεωργακά Βασιλική (Βάλη), αρχαιολόγος, Α΄ ΕΠΚΑ
8.Γιαννίκου Μαρία, αρχαιολόγος, Κ΄ ΕΠΚΑ
9.Γκότσης Στάθης, ιστορικός, ΒΧΜ
10.Ευαγγέλογλου Βιβή, αρχαιολόγος, ΛΖ΄ ΕΠΚΑ
11.Κανάκη Ελένη, αρχαιολόγος, 13η ΕΒΑ
12.Καρλιάμπας Ιωάννης, αρχαιολόγος, ΙZ΄ ΕΠΚΑ
13.Καστρινάκης Νικόλαος, αρχαιολόγος, ΒΧΜ
14.Κατάκη Ευθυμία (Έφη), αρχαιολόγος, ΚΕ΄ ΕΠΚΑ
15.Κονιώτη Μαρία, αρχαιολόγος, ΔΑΒΜΜ
16.Κουλίδου Σοφία, αρχαιολόγος, ΚΖ΄ ΕΠΚΑ
17.Κουτσοθανάσης Χρήστος, αρχαιολόγος, ΔΤΠΠΑ
18.Κουτσούμπα Δέσποινα, αρχαιολόγος,Εφ. Εναλίων Αρ/των
19.Κουτσουμπού Μαρία, αρχαιολόγος, ΚΑ΄ ΕΠΚΑ
20.Λένη Μαρία, αρχαιολόγος, ΔΑΝΣΜ
21.Μαρκέτου Τούλα, αρχαιολόγος, ΚΒ΄ ΕΠΚΑ
22.Μαρή Μαρία, αρχαιολόγος, 13η ΕΒΑ
23.Μπούμπουλη Φανή, αρχαιολόγος, ΒΧΜ
24.Νικολάου Γιόρκα, ιστορικός, Νομισματικό Μουσείο
25.Ντόγκας Θεόδωρος, αρχαιολόγος, 10η ΕΒΑ
26.Παπαγγελοπούλου Δώρα, αρχαιολόγος, ΚΑ΄ ΕΠΚΑ
27.Παπαδοπούλου Πέπη, αρχαιολόγος, ΚΖ΄ΕΠΚΑ
28.Παπαθωμά Ελένη, ΠΕ Επιμελητών, ΜΕΛΤ
29.Πιανάλτο (Pianalto) Άννα, αρχαιολόγος, ΒΧΜ
30.Πασχαλίδης Κώστας, αρχαιολόγος, ΕΑΜ
31.Σακαλή Όλγα, αρχαιολόγος, Αρχ/κό Μουσείο Θες/κης 
32.Σαρικάκη Βούλα, αρχαιολόγος, ΔΒΜΑ (ΓΔΑΠΚ)
33.Σκαφιδά Λίτσα, αρχαιολόγος, ΙΓ΄ ΕΠΚΑ
34.Στρατούλη Γεωργία, αρχαιολόγος, ΚΘ΄ ΕΠΚΑ
35.Τσαρδάκα Δέσποινα, αρχαιολόγος, Κ΄ ΕΠΚΑ
36.Τσεκές Γεώργιος, αρχαιολόγος, 25η ΕΒΑ
37.Τσιτούρη Αμαλία, αρχαιολόγος-μουσειολόγος, ΔΒΜΑ
38.Τσώτα Εύη, αρχαιολόγος, Θ΄ ΕΠΚΑ (Νομισματικό Μ.)
39.Φαϊτάκη Στέλλα, αρχαιολόγος, 3η ΕΒΑ
40.Φακιολά Μαρία, λαογράφος-εθνολόγος, ΔΙΝΕΠΟΚ
41.Φουντούλη Μαρία, αρχαιολόγος, Νομισματικό Μουσείο
42.Φουρλίγκα Εύα, αρχαιολόγος-μουσειολόγος, ΒΜΠ
43.Χαμηλάκη Κατερίνα, αρχαιολόγος, 22η ΕΒΑ
44.Χόινας Νικόλαος, αρχαιολόγος, ΙΒ΄ ΕΠΚΑ
45.Χριστοδουλίδης Νίκος, αρχαιολόγος, ΚΒ΄ ΕΠΚΑ
46.Χρυσάφη Μαρία, αρχαιολόγος, ΛΑ΄ ΕΠΚΑ
47.Ψαρρός Μανώλης, αρχαιολόγος, ΚΑ΄ ΕΠΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Βενιέρη Ιωάννα, αρχαιολόγος, ΔΙΠΚΑ

ΓΙΑ ΤΟΠΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ
  1. Βεροπουλίδου Ειρήνη (Ρένα), αρχαιολόγος, ΜΒΠ
  2. Βραχιονίδου Σταυρούλα, αρχαιολόγος, Λ΄ ΕΠΚΑ
  3. Γαβριηλίδου Ιουλία, αρχαιολόγος, ΜΒΠ
  4. Καρλιάμπας Ιωάννης, αρχαιολόγος, ΙZ΄ ΕΠΚΑ
  5. Κουλίδου Σοφία, αρχαιολόγος, ΚΖ΄ ΕΠΚΑ
  6. Ντόγκας Θεόδωρος, αρχαιολόγος, 10η ΕΒΑ
  7. Παπαδοπούλου Πέπη, αρχαιολόγος, ΚΖ΄ΕΠΚΑ
  8. Σακαλή Όλγα, αρχαιολόγος, Αρχ/κό Μουσείο Θες/κης
  9. Στρατούλη Γεωργία, αρχαιολόγος, ΚΘ΄ ΕΠΚΑ
  10. Φουρλίγκα Εύα, αρχαιολόγος-μουσειολόγος, ΒΜΠ
  11. Χρυσάφη Μαρία, αρχαιολόγος, ΛΑ΄ ΕΠΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: