Κυριακή 6 Απριλίου 2014

ΑΝ.Α.Σ.Α. Πέλλας: Μια βροχή είναι αρκετή

Για ακόμη μία φορά, μια ξαφνική νεροποντή στην επαρχία Γιαννιτσών μας «έπνιξε» στην κυριολεξία! Το πολύπαθο οδικό κομμάτι της εθνικής οδού Γιαννιτσών - Πέλλας με μια προβλέψιμη απ' όλους τους μετεωρολόγους δυνατή βροχή, γέμισε ποτάμια και λίμνες εκθέτοντας εκ νέου Κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δημοτική Αρχή.
Η κυκλοφορία διεκόπη για περισσότερες από 3 ώρες, τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ ο κίνδυνος για τους διερχόμενους οδηγούς ήταν άμεσος και μεγάλος. Με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανθρώπων της Πυροσβεστικής και της τροχαίας, η συγκοινωνία αποκαταστάθηκε μετά από μερικές ώρες. Το πρόβλημα όμως παρέμεινε, είναι εκεί και θα το ξαναβρούμε άμεσα μπροστά μας στην επόμενη νεροποντή, όσο ο Δήμος δεν διαχειρίζεται σοβαρά και υπεύθυνα την καθημερινότητα του πολίτη και έργα προστασίας και πρόληψης για την μόνιμη αντιμετώπιση τέτοιων ή παρόμοιων φαινόμενων, παραμένοντας μόνο στα λόγια και τις προεκλογικές υποσχέσεις. Να μην ξεχνάμε πως και στην προ σαρανταημέρου νεροποντή δημιουργήθηκαν τα ίδια τεράστια προβλήματα στις περιοχές του Αρχοντικού - Μεσιανού και Αθύρων. Τα δελτία επιδείνωσης του καιρού και ακραίων καιρικών φαινομένων δεν αρκούν...
Τα πολυδιαφημιζόμενα «αντιπλημμυρικά έργα» του απερχόμενου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Α. Τζιτζικώστα και του απερχόμενου δημάρχου Πέλλας κ. Γ. Στάμκου αποδείχθηκαν και αυτά μεγαλοπρεπείς φούσκες. Το πρόβλημα έχει διαγνωσθεί και αναδειχθεί εδώ και πολλά χρόνια. Η ανεπάρκεια και η ανικανότητα της περιφέρειας και του δήμου αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά πως είναι τροχοπέδη στην ανάγκη επίλυσής του. Προφανώς οι προτεραιότητές τους έχουν άλλη στόχευση. Αυτήν της υπακοής και του δουλοπρεπισμού στην πολιτική διάλυσης της κοινωνίας που εφαρμόζεται και της αδιαφορίας στις κοινωνικές ανάγκες.

Γραφείο Τύπου
Αυτόνομης Δημοτικής Κίνησης
ΑΝ.Α.Σ.Α. Πέλλας


Δεν υπάρχουν σχόλια: