Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

ΑΝ.Α.Σ.Α. Πέλλας: Έρχεται βροχή, έρχεται ψώρα...

Ο παραφρασμένος τίτλος του τραγουδιού του Δ. Σαββόπουλου, ταιριάζει ακριβώς στα τελευταία γεγονότα. Από τη μία, η νεροποντή που μετέβαλε τους δρόμους σε λίμνες και αναφερθήκαμε σε προηγούμενο δελτίο Τύπου.
Πριν λίγες ημέρες παρατηρήθηκε στον πεζόδρομο των Γιαννιτσών ένα αδέσποτο σκυλί με συμπτώματα ψώρας. 
Οι συμπολίτες μας που δραστηριοποιούνται στο Σύλλογο Ζωόφιλων Γιαννιτσών με αυταπάρνηση, υποκαθιστώντας τις αρμοδιότητες του Δήμου χωρίς καμία απολύτως βοήθεια από τη μεριά του, απευθύνθηκαν αρμοδίως και εισέπραξαν από αδιαφορία μέχρι χλευασμό. Σήμερα τα σκυλιά που έχουν προσβληθεί είναι τρία και η αδιαφορία από τη μεριά της δημοτικής αρχής συνεχίζεται παρά τις συνεχόμενες εκκλήσεις του Συλλόγου για άμεση παρέμβαση ώστε να δοθεί λύση. Η λύση, σύμφωνα με τα μέλη του Συλλόγου, είναι απλή και περιλαμβάνει δύο εμβολιασμούς ανά σκύλο σε διάστημα δέκα ημερών.
Η ανευθυνότητα και η αδιαφορία της δημοτικής αρχής του κ. Στάμκου θα έχει ως αποτέλεσμα την εξάπλωση της αρρώστιας στα αδέσποτα, και όχι μόνο, ζώα της πόλης. Έτσι θα έχουμε δύστυχα ζώα να ταλαιπωρούνται και να υποφέρουν από τη μία πλευρά και τον κόσμο να διαμαρτύρεται από την άλλη. Πάντως αν κάτι τέτοιο τελικά πραγματοποιηθεί, πρέπει να ξέρουν οι πολίτες των Γιαννιτσών που να στρέψουν τις διαμαρτυρίες τους. Στον κ. Στάμκο και τους συνεργάτες του οι οποίοι εδώ και τέσσερα χρόνια δεν έχουν ασχοληθεί καθόλου με ένα σοβαρό ζήτημα της πόλης που είναι τα αδέσποτα σκυλιά παρά τη βοήθεια που τους προσφέρει και τις λύσεις που προτείνει ο Σύλλογος Ζωόφιλων. Απεναντίας σνομπάρει τους συμπολίτες μας που με προσωπικό κόστος, τόσο οικονομικό όσο και χρόνου, προσπαθούν να βοηθήσουν με όσες δυνάμεις έχουν.
Τελικά ο πολιτισμός δεν είναι μια λέξη που ανήκει στο λεξιλόγιο της σημερινής δημοτικής αρχής.

Γραφείο Τύπου
Αυτόνομης Δημοτικής Κίνησης
ΑΝ.Α.Σ.Α. Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: