Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Ο νέος Οργανισμός προ των πυλών…

Όπως λέμε “ο εχθρός προ των πυλών”….
Δόθηκε σήμερα από το ΥΠΠΟΑ και το ΥΔΜΗΔ προς υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το τελικό σχέδιο του νέου οργανισμού. Επί 2 ολόκληρα χρόνια, οι ηγεσίες του ΥΠΠΟΑ επεξεργάζονταν σε κλειστές, “υπηρεσιακές” επιτροπές, εν κρυπτώ και παραβύστω, το νέο οργανισμό που θα καθορίσει τις ζωές μας.
Κατά τη γνώμη τους, προφανώς, όλοι εμείς που αγωνιζόμαστε κάθε μέρα για την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και την προώθηση της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας δεν χρειάζεται, ή μάλλον δεν πρέπει, να έχουμε λόγο και άποψη για το πώς θα δομείται και θα λειτουργεί το υπουργείο στο οποίο υπηρετούμε.
Με την ίδια ευκολία αύριο θα μας δουν μόνο ως νούμερα, για να μας κρίνουν ανεπαρκείς, να μας μετακινήσουν υποχρεωτικά ή να μας βάλουν σε “κινητικότητα”, όπως τους εκπαιδευτικούς και τους άλλους συναδέλφους που απολύθηκαν μόλις πριν από λίγες μέρες.
Έστω και τελευταία στιγμή, δημοσιοποιούμε τον νέο οργανισμό που έφτασε στα χέρια μας. Μπορείτε να τον δείτε ολόκληρο εδώ. Σε επόμενη ανάρτηση θα ακολουθήσει και ο σχολιασμός του.
Ακόμα και τώρα, το οφείλουμε στους εαυτούς μας, το οφείλουμε στους διαθέσιμους και απολυμένους συναδέλφους μας, στη δουλειά μας, να αγωνιστούμε για να μην υπογραφεί και να μην εφαρμοστεί ο νέος οργανισμός των ιδιωτικοποιήσεων, των απολύσεων, της καθημερινής αγωνίας για το εργασιακό μας μέλλον!

Πηγή: eakyppo.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: