Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Πόσα ποτήρια νερό, καφέ και αλκοόλ, μπορεί να σας σκοτώσουν εάν τα πιείτε μονομιάς;

Όπως αναφέρει η Washington post, το νερό, ο καφές, αλλά και το αλκοόλ φυσικά έχουν τον περίφημο «δείκτη θνησιμότητας» με το νούμερο 50, δίπλα. Έχουν το LD50. Όπου LD σημαίνει lethal dose (φονική δόση) και το 50, ότι το 50% μπορεί να πεθάνει. Εάν είναι LD100, τότε σημαίνει ότι θα πεθάνει το 100%, LD30, το 30% κ.ο.κ
Διαπίστωσαν λοιπόν ότι εάν κάποιος πιει 6 λίτρα νερό μονομιάς έχει 50% πιθανότητες να πεθάνει από το σοκ που θα υποστεί ο οργανισμός αλλά και από το γεγονός ότι το στομάχι θα διογκωθεί ξαφνικά με απρόβλεπτες συνέπειες για την καρδιά.
Εάν κάποιος πιει 118 φλιτζάνια καφέ έχει επίσης LD50. Όπου το κάθε φλιτζάνι θα είναι περίπου 240ml. Εάν ο καφές είναι εσπρέσσο τότε χρειάζονται 175 φλιτζάνια. Τέλος LD50 για θάνατο έχει κάποιος που θα καταναλώσει 13 σφηνάκια αλκοόλ. Όπου το κάθε ποτηράκι θα είναι περίπου 45ml και το ποτό θα περιέχει 40% οινόπνευμα. Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί από κάποιο σημείο και μετά μέσα στον οργανισμό γίνονται κάποιες χημικές ενώσεις που συχνά φτάνουν το όριο της τοξικότητας.
Οι επιστήμονες που έκαναν πειράματα σε ζώα και μετά αναγωγή σε ανθρώπους των αριθμών, τονίζουν ότι κάθε LD, δεν είναι θέσφατο και μπορεί να διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. (άλλον μπορεί να τον σκοτώσουν 9 σφηνάκια, άλλον 13 και άλλον 20).

 
Πηγή: .invitromagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: