Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Π.Ο.Ε.Ι.Δ.Δ.: Ανακοίνωση για τις ανακλήσεις του ΝΣΚ κατά των θετικών αποφάσεων των συμβασιούχων του ΥΠ.ΠΟ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η ΠΟΕΙΔΔ με προηγούμενη ανακοίνωσή της συμμετέχει στην Πανατική στάση εργασίας των Ομοσπονδιών του Δημοσίου, σχετικά με την κυβερνητική πολιτική της επίθεσης απέναντι στους εργαζόμενους και να κοινωνικά αγαθά.
Μέσα στη γενικότερη επίθεση, το κυνήγι των αριθμών, προκειμένου να ικανοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους στους Τροικανούς για συγκεκριμένο αριθμό απολύσεων, έφερε στο στόχαστρο των κυνηγών κεφαλών την πιο αδύναμη ομάδα εργαζομένων στο ΥΠΠΟΑ. Μέσα στο επόμενο διάστημα θα εκδικαστούν οι ανακλήσεις των αποφάσεων, των εργαζομένων με θετικά ασφαλιστικά μέτρα. Οι εργαζόμενοι που για χρόνια ολόκληρα κάλυπταν και εξακολουθούν να καλύπτουν τις ανάγκες του υποστελεχωμένου υπουργείου, που πολλές φορές εργάζονται απλήρωτοι για μήνες, οδηγήθηκαν βεβιασμένα στα δικαστήρια για εκδίκαση των αγωγών τους, προκειμένου να απολυθούν. Όσοι από αυτούς διασώθηκαν, αφού τα δικαστήρια αποφάσισαν ότι πρέπει να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου επέστρεψαν στην εργασία τους περιμένοντας να τελεσιδικήσει η απόφαση τους και να αλλάξει η σχέση εργασίας τους.
Αυτοί οι εργαζόμενοι, είναι το επόμενο υποψήφιο θύμα για την κυβέρνηση των απολύσεων!!! Αδιαφορώντας για τις ανάγκες των υπηρεσιών, για τις κρίσεις των δικαστηρίων και χωρίς ηθικούς ενδοιασμούς, αποφάσισαν κάνοντας ανάκληση των θετικών αποφάσεων, να θυσιάσουν αυτούς, αλλά και τις υπηρεσίες τους στο βωμό της πολιτικής τους!!
Η ΠΟΕΙΔΔ καλεί όλους τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή στάση εργασίας για να διεκδικήσουμε μεταξύ των άλλων:
Ακύρωση των ανακλήσεων των θετικών αποφάσεων για τους εργαζόμενους.
Ίση μεταχείριση των συμβασιούχων με βάση την “αρχή της μη διάκρισης” και καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος στους συμβασιούχους που το δικαιούνται.
Έγκαιρη καταβολή των μισθών στους συμβασιούχους εργαζόμενους.

ΓΙΑ ΤΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Ι.Δ.Δ.

    Ο Πρόεδρος               Ο Γεν. Γραμματέας
Ζαχαράκης Νίκος      Σαμαρτζής Σπύρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: