Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Σ.Ε.Α.: Στο πλάι των συναδέλφων που έχουν κερδίσει δικαστικά την μετατροπή της σύμβασής τους

Η ταλαιπωρία των συναδέλφων συμβασιούχων που εργάζονταν στο ΥΠΠΟΑ με ασφαλιστικά μέτρα δεν τελειώνει! Μετά την ψήφιση του 4172/13 και την υποχρεωτική εκδίκαση των υποθέσεών τους τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2013 στα πρωτοδικεία όλης της χώρας, το ΥΔΜΗΔ έδωσε εντολή να... ξαναπεράσουν από την αίθουσα του δικαστηρίου όσοι κέρδισαν δικαστική απόφαση και δουλεύουν ήδη ως αορίστου χρόνου.
Σήμερα Τρίτη 16/9, στο Εφετείο θα κριθεί η εργασία περισσότερων από 100 εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων του ΥΠΠΟΑ. Παρά τις θετικές αποφάσεις των πρωτοδικείων ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του ΥΠΠΟΑ, παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, για την κυβέρνηση προέχει να μεγαλώσουν οι λίστες των «απολυμένων» από το δημόσιο. Στόχος του ΥΔΜΗΔ είναι να πετύχει να χάσουν τη δουλειά τους οι συνάδελφοι αυτοί, τουλάχιστον μέχρι την έκδοση της απόφασης του Εφετείου!
Είναι προκλητικό, τη στιγμή που τεράστια κενά και ελλείψεις καταγράφονται σε αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία σε όλη τη χώρα, τη στιγμή που η ίδια η πολιτική ηγεσία είχε ζητήσει να καλύψει 1100 θέσεις μέσω της «κινητικότητας» παραδεχόμενη ότι τα κενά είναι τεράστια, τη στιγμή που -με αφορμή την Αμφίπολη- έρχονται στην επιφάνεια με τον πιο έντονο τρόπο το πόσο σημαντικά στοιχεία της πολιτιστικής κληρονομιάς μπορεί να χαθούν αν δεν υπάρχει το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό για τη φύλαξη, την ανασκαφή, τη στερέωση και τη συντήρησή τους, η κυβέρνηση να προσπαθεί να απολύσει προσωπικό.
Στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας για τη δουλειά και την αξιοπρέπειά τους.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: