Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Τα κυριακάτικα αποτελέσματα στην Ε.Π.Σ. Πέλλας - Η βαθμολογία της Α1-29η αγωνιστική και το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής

Η Νέα Πέλλα ήταν η μεγάλη χαμένη της αγωνιστικής, αφού δεν κατάφερε να πάρει τίποτα στο ματς της χρονιάς με το «αδιάφορο» Ριζό. Όχι ότι αν έπαιρνε θα μπορούσε να εξασφαλίσει άμεσα τίποτα, όμως θα διεκδικούσε τουλάχιστον τις όποιες πιθανότητές της την τελευταία αγωνιστική με τον Εδεσσαϊκό εντός έδρας. Τώρα τα play out.με 4 ομάδες ξεθωριάζουν δεδομένων των βαθμολογικών διαφορών που διαμορφώνονται. Το Ριζάρι αποχαιρέτησε την κατηγορία, ενώ και η Νέα Πέλλα θα το ακολουθήσει αν δεν νικήσει τον Εδεσσαϊκό την τελευταία αγωνιστική. Οπότε με το σενάριο νίκης της Νέας Πέλλας να μοιάζει χλωμό, το μόνο που απομένει για να δούμε είναι, ποια από τις Άψαλο και Γαλατάδες θα είναι η 5η ομάδα που θα ακολουθήσει τις ήδη υποβιβασμένες 4 αν πάρουμε το δυσάρεστο.όμως πιθανό σενάριο πτώσης της Αναγέννησης Γιαννιτσών και μη ανόδου ομάδας του νομού μας. Το πλέονεκτημα έδρας στην Άψαλο σε αγώνα μπαράζ.
Τα play off με 4 ομάδες όμως φαντάζει εντελώς αδύνατο να μη διεξαχθούν. Μετά και τα σημερινά αποτελέσματα, στην κορυφή δεν είχαμε καμία έκπληξη και η βαθμολογική κατάσταση παρέμεινε ως είχε, αφού όλες οι ομάδες της 4άδας πήραν εύκολα τα τρίποντα. Όλη η χρονιά παίζεται τώρα την τελευταία αγωνιστική, όπου αναμετρώνται στην Αριδαία ο Αλμωπός και η Κρύα Βρύση. Εκκρεμεί το επίσης πολύ σημαντικό και με αρκετή παραφιλολογία παιχνίδι, Άσπρο - Εδεσσαϊκός που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη. 
Υπάρχουν αρκετά σενάρια για το ποια ομάδα τελικά θα τερματίσει πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα, με όλες τις ομάδες της πρώτης 4άδας να έχουν μικρότερες ή μεγαλύτερες πιθανότητες να τα καταφέρουν...  Το πάνω χέρι έχει σαφέστατα το έχει η πρωτοπόρος Κρύα Βρύση με το βαθμολογικό πλεονέκτημα που έχει αποκτήσει από τους διώκτες της. 
Ας δούμε τι προβλέπει η προκήρυξη του πρωταθλήματος για προβιβασμό και υποβιβασμό και κάντε τους υπολογισμούς σας:

ΑΡΘΡΟ  24ο:  ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΟΜΑΔΩΝ - ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ - ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Ισχύουν γενικά όσα καθορίζονται στα άρθρα 20 και 27 του Κ.Α.Π. Ειδικότερα:

Οι ομάδες που υποβιβάζονται από οποιαδήποτε κατηγορία, είτε βάσει της προκήρυξης, είτε βάσει άλλης απόφασης, καταλαμβάνουν αντίστοιχα κατά σειρά τις πρώτες θέσεις της αμέσως κατώτερης κατηγορίας και δεν έχουν δικαίωμα προαγωγής σε καμία περίπτωση για την περίοδο που υποβιβάστηκαν.  Η κατάληψη της πρώτης θέσης στην αμέσως κατώτερη κατηγορία νοείται πάντα μετά την επέλευση οποιουδήποτε προβιβασμού.



Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το πρωτάθλημα διεξάγεται σε έναν (1) όμιλο των 15 ομάδων, με τον παρακάτω τρόπο:

Α. Ολοκληρώνονται οι διπλοί αγώνες (α’ και β’ γύρος)  και σε περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων, προκειμένου για θέσεις που δίνουν δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες των επόμενων φάσεων (διεκδίκησης προβιβασμού, αποφυγής υποβιβασμού), κατά τα κατωτέρω, ισχύουν οι παράγραφοι 5, 6, 7 και 8 του άρθρου 20 του Κ.Α.Π.

Έτσι, οριστικοποιείται η κατάταξη των ομάδων από τη 1η θέση μέχρι και τη 15η  θέση (κανονική περίοδος).

Πρωταθλήτρια ομάδα για την περίοδο 2014 – 2015 είναι η πρώτη της βαθμολογικής κατάταξης εφόσον η βαθμολογική διαφορά από τη δεύτερη είναι μεγαλύτερη ή ίση των τεσσάρων (4) βαθμών και δεν διεξάγονται αγώνες play-offs. Σε περίπτωση που η ομάδα που κατέλαβε την πρώτη θέση στο βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου έχει διαφορά βαθμών μικρότερη των τεσσάρων (4), τότε διεξάγονται αγώνες play-offs μεταξύ των ομάδων που κατέλαβαν τις θέσεις από την 1η μέχρι και την 4η ως εξής:

PLAY-OFFS ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ :

Α ΦΑΣΗ.

Ο 1ος στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου θα αντιμετωπίσει σε αγώνα στην έδρα του τον 4ο της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου με την προυπόθεση ότι βαθμολογική τους διαφορά είναι μικρότερη ή ίση των έξι (6) βαθμών. Σε περίπτωση ήττας στον συγκεκριμένο αγώνα του 1ου στην βαθμολογία της κανονικής περιόδου διεξάγεται και δεύτερος αγώνας κατάταξης ( σε περίπτωση ισοπαλίας, παράταση & πέναλτυ) σε ουδέτερο γήπεδο που θα καθορίσει η Διοργανώτρια.

Ο 2ος στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου θα αντιμετωπίσει σε αγώνα στην έδρα του τον 3ο της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου, εφόσον ο 1ος στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου έχει ίση ή μικρότερη διαφορά πέντε (5) βαθμών από τον 3ο στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου. Στη  περίπτωση που ο 4ος του βαθμολογικού πίνακα μετέχει στην διαδικασία των αγώνων play off  ο αγώνας μεταξύ του 2ου στον βαθμολογικό πίνακα και του 3ου  του βαθμολογικού πίνακα, διεξάγεται ανεξάρτητα από την βαθμολογική διαφορά που έχουν μεταξύ τους. Σε περίπτωση ήττας στον συγκεκριμένο αγώνα του 2ου στην βαθμολογία της κανονικής περιόδου διεξάγεται και δεύτερος αγώνας κατάταξης ( σε περίπτωση ισοπαλίας, παράταση & πέναλτυ) σε ουδέτερο γήπεδο που θα καθορίσει η Διοργανώτρια.

Β ΦΑΣΗ

Οι νικητές των αγώνων των παραπάνω ζευγαριών, θα αγωνιστούν σε αγώνα κατάταξης στην έδρα του υψηλότερου βαθμολογικά σωματείου στην κανονική περίοδο, για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Σε περίπτωση ήττας στον συγκεκριμένο αγώνα του υψηλότερου βαθμολογικά σωματείου της κανονικής περιόδου διεξάγεται και δεύτερος αγώνας κατάταξης (σε περίπτωση ισοπαλίας, παράταση & πέναλτυ) σε ουδέτερο γήπεδο που θα καθορίσει η Διοργανώτρια και η νικήτρια ομάδα ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια της Α1 ερασιτεχνικής κατηγορίας της ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ και έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει στους αγώνες Πρωταθλητριών ΕΠΣ για την άνοδο στην Γ’ Εθνική ερασιτεχνική κατηγορία.

PLAY OUT – ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις δύο (2) τελευταίες θέσεις, δηλαδή την 14η & 15η  θέση θα υποβιβαστούν απευθείας στην Α’ κατηγορία για την περίοδο 2015 – 2016.

Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις από την 10η μέχρι και τη 13η, στην κανονική περίοδο, συμμετέχουν στη διαδικασία υποβιβασμού (play - out) στην Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία της επόμενης περιόδου 2015 - 2016 με τον παρακάτω τρόπο:

Α ΦΑΣΗ

Ο 10ος στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου θα αντιμετωπίσει σε αγώνα στην έδρα του τον 13ο της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου με την προυπόθεση ότι βαθμολογική τους διαφορά είναι μικρότερη ή ίση των έξι (6) βαθμών. Σε περίπτωση ήττας στον συγκεκριμένο αγώνα του 1ου στην βαθμολογία της κανονικής περιόδου διεξάγεται και δεύτερος αγώνας κατάταξης (σε περίπτωση ισοπαλίας, παράταση & πέναλτυ) σε ουδέτερο γήπεδο που θα καθορίσει η Διοργανώτρια. Ο ηττημένος υποβιβάζεται στην Α ερασιτεχνική κατηγορία για την ποδοσφαιρική περίοδο 2015/2016.

Ο 11ος στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου θα αντιμετωπίσει σε αγώνα στην έδρα του τον 12ο της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου ανεξαρτήτως βαθμολογικής διαφοράς εφ όσον αγωνίζεται το ζευγάρι 10-13 και σε περίπτωση που δεν αγωνισθεί το παραπάνω ζευγάρι  με την προυπόθεση ότι βαθμολογική τους διαφορά είναι μικρότερη ή ίση των δύο (2) βαθμών. Σε περίπτωση ήττας στον συγκεκριμένο αγώνα του 2ου στην βαθμολογία της κανονικής περιόδου διεξάγεται και δεύτερος αγώνας κατάταξης (σε περίπτωση ισοπαλίας, παράταση & πέναλτυ) σε ουδέτερο γήπεδο που θα καθορίσει η Διοργανώτρια. Ο ηττημένος υποβιβάζεται στην Α ερασιτεχνική κατηγορία για την ποδοσφαιρική περίοδο 2015/2016.

Β ΦΑΣΗ

Οι νικητές των αγώνων των παραπάνω ζευγαριών, θα αγωνιστούν σε αγώνα κατάταξης στην έδρα του υψηλότερου βαθμολογικά σωματείου στην κανονική περίοδο. Σε περίπτωση ήττας στον συγκεκριμένο αγώνα του υψηλότερου βαθμολογικά σωματείου της κανονικής περιόδου διεξάγεται και δεύτερος αγώνας κατάταξης (σε περίπτωση ισοπαλίας, παράταση & πέναλτυ) σε ουδέτερο γήπεδο που θα καθορίσει η Διοργανώτρια.

Έτσι, στην Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία για την περίοδο 2014 – 2015 θα υποβιβαστούν συνολικά τέσσερις (4) ομάδες (δύο  (2) απευθείας και δύο (2) με την παραπάνω διαδικασία). Σε περίπτωση υποβιβασμού σωματείου της δύναμής μας, από τις Εθνικές κατηγορίες και μη ανόδου της πρωταθλήτριας ομάδας μας Α1 ερασιτεχνικής κατηγορίας περιόδου 2014/2015 στη  Γ’ Εθνική ερασιτεχνική κατηγορία, υποβιβάζεται  διαδοχικά και η  ομάδα που κατέλαβε στον τελικό βαθμολογικό πίνακα κατά σειρά την 11η  θέση , έτσι ώστε η Α1 κατηγορία για την ποδοσφαιρική περίοδο  2015/2016 να απαρτίζεται από δέκα τέσσερις ( 14 ) ομάδες.

Με βάση τα παραπάνω, η Α1 Κατηγορία για την περίοδο 2015/2016 θα απαρτίζεται από δεκατέσσερις (14) ομάδες.
Α1 ερασιτεχνική
Δόξα Ριζού - Μ.Α. Ν. Πέλλας 4 - 1
Εδεσσαϊκός - Δόξα Μανδάλου 6 - 1
Ορφέας Ριζαρίου - Αλμωπός 0 - 6
Δόξα Εξαπλατάνου - Ηρακλής Άσπρου 0 - 2

Α ερασιτεχνική - 2ος όμιλος

Άρης Αμπελείων - Μ.Α. Αρσενίου 1 - 2
Μ.Α. Ν. Μυλοτόπου - Άρης Παλαιφύτου 3 - 1
Νίκη Καλής - ΠΑΟΚ Αραβησσού 2 - 2
Άρης Αθύρων - Δόξα Π. Μυλοτόπου 1 - 1
Νίκη Αξού - Δόξα Μαυροβουνίου 3 - 0
Φίλιππος Γιαννιτσών - Δόξα Μελισσίου 2 - 4
Μ.Α. Εσωβάλτων - Φίλιππος Σταυροδρομίου 1 - 3

Β ερασιτεχνική - 1ος όμιλος

ΠΑΟ Καρατζόβας - ΠΑΣ Ξιφιανής 1 - 1
Πολυκάρπη+Μοναστηράκι - Αστραπή Ζέρβης 2 - 1
Μακεδονικός Έδεσσας - Ακρίτας Σωσάνδρας 0 - 1


Δεν υπάρχουν σχόλια: