Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Πέλλα: Φεύγω κι αφήνω πίσω μου... σκουπίδια! Βρωμόνερα και απόβλητα στους δημόσιους δρόμους

Όπως είναι προγραμματισμένο κάθε πρωί Δευτέρας(πλην αργιών, απεργιών κτλ), το απορριμματοφόρο του Δήμου περνά από το Δ.Δ. Πέλλας για την αποκομιδή των σκουπιδιών. Όντως ελάχιστες ήταν οι φορές που το απορριμματόφορο έδειξε «ασυνέπεια» στο ραντεβού του, κυρίως για λόγους ανωτέρας βίας... Όμως δεν ήταν λίγες οι φορές που το απορριμματόφορο δεν επιτέλεσε σωστά και στο ακέραιο το «καθήκον» του...
Έτσι σήμερα είτε λόγω βιασύνης, είτε λόγω επιπολαιότητας, είτε προχειρότητας, είτε τέλος λόγω πλημμελούς αίσθησης του καθήκοντος και της ευθύνης για τη δημόσια υγεία, το απορριμματόφορο πέρασε άδειασε τους κάδους, αλλά άφησε πίσω του... σκουπίδια! Και μη μου πείτε ότι συμβαίνει κατ' εξαίρεση μόνο στη δική μου γειτονιά... Το έχω διαπιστώσει ιδίοις όμασι, ότι είναι συχνό φαινόμενο σε γωνιά του οικισμού.
Και το χειρότερο δεν τ' άφησε μέσα στους κάδους απορριμμάτων... Τ' 'αφησε έξω απ' αυτούς! Είτε τα ξέχασαν, είτε τους έπεσαν, το αποτέλεσμα ήταν τραγικό και το τραγικότερο είναι ότι για ακόμη μία φορά, ότι δεν αδειάζει απευθείας από τον κάδο στο απορριμματοφόρο, δεν περισυλλέγεται από τους υπαλλήλους του δήμου! 
Χαράς ευαγγέλια λοιπόν για τα αδέσποτα της γειτονιάς(γάτες, σκύλοι κτλ), καθώς και για τα τρωκτικά που μυρίσθηκαν ψαχνό, που δεν έχασαν την ευκαιρία να πάει χαμένη... Έκαναν τις ξεχασμένες(ή πεσμένες) σακούλες φύλλο και φτερό, σκορπίζοντας το περιεχόμενο τους κατά μήκος και πλάτος του δρόμου! 
Επίση κλείνοντας θα αναφέρω και θα καυτηριάσω και την ανεύθυνη στάση ορισμένων συνδημοτών μας σε ένα άλλο ζήτημα, που παρά τις συστάσεις και παρατηρήσεις της δημοτικής αρχής, εξακολοθούν να ρίχνουν αντί της αποχέτευσης, σε δημόσιους δρόμους βρωμιές, ακαθαρσίες και υγρά, από χρήσεις κουζίνας, πλυντηρίων ή ακόμα και τουαλέτας, κάνοντας τη ζωή πρώτιστα των περιοίκων, αλλά κι όλων μας που διαμένουμε σ' αυτό τον τόπο, αφόρητη και δύσκολη!
Ας επιληφθούν οι αρμόδιοι του δήμου έστω αρχικά να προβούν σε συστάσεις και στην συνέχεια αν καταστεί αναγκαίο σε επιβολή προστίμων και ποινών για όσους δεν συνετίζονται. Τέλος ας προσέξουν και οι υπάλληλοι της υπηρεσίας καθαριότητας να επιτελούν καλύτερα το έργο τους, γιατί πέραν της αντιαισθητικής εικόνας, πρόκειται και για το μείζον ζήτημα της ρύπανσης και της δημόσιας υγείας.




Δεν υπάρχουν σχόλια: