Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Τα Ποταμίσια μπράβο (να φοβάσαι)

Αν βλέπεις να σου δίνουν συγχαρητήρια οι... «αντίπαλοι», μάλλον πρέπει να ανησυχείς.
«Κι αν τα σκυλιά γαβγίζουν, τα καραβάνια προχωρούν. Συγχαρητήρια στον Έλληνα πρωθυπουργό» έγραψε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, από τους καλλιτέχνες που εκφράστηκαν με θέρμη υπέρ του ΝΑΙ, στο πάλαι ποτέ ένδοξο δημοψήφισμα. «Το Ποτάμι που ακούει» είναι ο κ. Μαρκουλάκης.
Την ίδια ώρα η σπαραχτική και ειλικρινής Τάνια Τσανακλίδου, έγραφε στο Twitter: «Μας ταπείνωσαν, μας ακύρωσαν. Ελλάδα σκυλευμένο πτώμα». 
Συγγνώμη αλλά προσωπικά είμαι με την Τάνια, δεν μου αρέσουν τα συγχαρητήρια του Μαρκουλάκη.
Τα δύσκολα μόλις άρχισαν. Δεν είναι τα χθεσινά, «άγρια» ΝΑΙ στη Βουλή (ΝΑΙ σε όλα ψήφισε και ο Γρηγόρης Ψαριανός, σαν έτοιμος από καιρό και αυτός), είναι και αυτά που έρχονται από βδομάδα. Ακόμα πιο σκληρά.
Ο δρόμος της Αρετής και της Κακίας. Διαλέχτε. 

1 σχόλιο:

Παύλος Πριόβολος είπε...

Πρόσθεσε και τα λιβανιστήρια από Τρέμη και Ευαγγελάτο, τα οποία αναδεικνύουν τις ηγετικές ικανότητες του Αλέξη Τσίπρα, την προτροπή του Μιχάλη Σάλλα για το νέο αφήγημα που είναι απαραίτητο για το νέο ξεκίνημα της χώρας, τους χαριεντισμούς με Μεϊμαράκη στο κοινοβούλιο και αμέσως γίνεται σαφές σε όλους τους αφελείς που αποπλανήθηκαν από τις διακηρυγμένες αρχές του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς ότι η αριστερή παρένθεση υλοποιείται τώρα ερήμην των οργανώσεων μελών και των λαϊκών στρωμάτων που στήριξαν το ΟΧΙ της αξιοπρέπειας και της δημοκρατίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον μετασχηματίζεται από κόμμα αρχών σε ένα ηγετικό κόμμα το οποίο μετατοπίζεται στο κέντρο για να εφαρμόσει αποτελεσματικότερα τις νεοφιλελεύθερες επιλογές που επιβάλλουν οι ελίτ του κεφαλαίου. Το νέο επαχθέστερο μνημόνιο δεν ήταν αποτέλεσμα πραξικοπήματος, ήταν ένα καλά οργανωμένο σχέδιο το οποίο μεθοδικά υλοποιήθηκε και αριστοτεχνικά επικοινωνήθηκε στον κόσμο ως η μοναδική διέξοδος σωτηρίας της χώρας. Πλήθος εσκεμμένων αστοχιών οδήγησαν στο χθεσινό πραξικοπηματικό εκβιασμό των βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Γιατί αυτός ήταν ο πραγματικός εκβιασμός. Αυτός που συνέβη στη ολιγόωρη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Βουλευτές οι οποίοι διατράνωναν την αντίθεση τους στην πρόταση των θεσμών πριν από δεκαπέντε μέρες, αναγκάστηκαν να συνδράμουν στην υπερψήφιση του μνημονίου, προφανώς με την απειλή των εκλογών που θα γίνονταν με λίστα. Με διαδικασίες κοινοβουλευτικές τις οποίες καταδίκαζε ο ΣΥΡΙΖΑ όσο ήταν στην αντιπολίτευση, καταστρατηγώντας τις συνεδριακές του αποφάσεις διέρρηξε χθες τις σχέσεις του με την εργατική τάξη και τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού η οποία χειμάζεται όλα αυτά τα χρόνια από τις μνημονιακές πολιτικές των ελίτ του κεφαλαίου. Στο δίλημμα άτακτη χρεοκοπία ή τακτική φτωχοποίηση του ελληνικού λαού ο ΣΥΡΙΖΑ χθες έδωσε την λάθος απάντηση. Τη δευτερολογία όμως θα τη δώσει ο λαός στους δρόμους. Εκεί κερδίζονται οι μάχες, αυτό είναι το προνομιακό πεδίο δράσης μας.