Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Χρήστος Σμίας: Δεν μετανοιώνω που ψήφισα την πρόταση της κυβέρνησης για την υπογραφή συμφωνίας

Η απόφασή μου να ψηφίσω ναι στην πρόταση της κυβέρνησης για την υπογραφή συμφωνίας ούτε επιπόλαια ήταν ούτε πρόκειται να μετανιώσω ποτέ για αυτή. Σήμαινε για μένα τρία πολύ σημαντικά πράγματα. 
Το πρώτο είναι ότι δεν θα βοηθήσω όλους εκείνους τους κύκλους μέσα και έξω από την Ελλάδα που κύριο μέλημά τους είναι να κλείσουν την αριστερή παρένθεση και τον ενοχλητικό πρωθυπουργό Τσίπρα που όχι μόνο δεν υπακούει στα κελεύσματά τους, αλλά αποτελεί το κακό παράδειγμα -για τα συμφέροντά τους- σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη.
Το δεύτερο είναι ότι βοηθάει στην αποτροπή της άτακτης χρεωκοπίας που θα είχαμε από Δευτέρα χωρίς την υπογραφή της συμφωνίας, με τόσο δυσμενείς επιπτώσεις κύρια στις φτωχότερες λαικές τάξεις.
Τρίτο είναι πως θέλουμε δεν θέλουμε γίναμε το παράδειγμα και για άλλους λαούς αντίστασης και αγώνα εναντίον αυτού που λέγεται νεοφιλελευθερισμός και που είναι η κύρια αιτία της σημερινής μας κατάντιας. Θα ήταν η χειρότερη υπηρεσία που θα προσφέραμε σε όλο τον αγωνιζόμενο κόσμο η εθελούσια παράδοση της σημαίας του αγώνα στα χέρια των αντιπάλων και μάλιστα ταπεινωμένοιι μετά τα ερείπια της άτακτης χρεωκοπίας και την εγκατάλειψη πολλών εσωτερικών συμμάχων που ήθελαν μια άριστη συμφωνία αλλά χωρίς χρεωκοπία και έξοδο από την Ευρωζώνη
Τι καλύτερο λοιπόν για τους «φίλους - εταίρους» με ένα σμπάρο τρία τρυγόνια. Θα τους πρόσφερα κατά την προσωπική μου εκτίμηση τις καλύτερες υπηρεσίες αυτές που έξι μήνες προσπαθούσαν να πετύχουν μόνοι τους. Αυτό ήταν το διακύβευμα για μένα.. Δέχθηκα μετά από τριανταπέντε χρόνια σκληρής εργασίας στο πλάι των ασθενών μου να γίνω μέλος αυτής της ομάδας που θα προσπαθούσε να απαλλάξει την χώρα από τον φαύλο κύκλο των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και των συνεπειών των μνημονίων με όποιο προσωπικό κόστος. Δεν έχω προσωπικές φιλοδοξίες επαγγελματία βουλευτή. Ξέρω τι ψήφισα. Ξέρω τι επιπτώσεις θα έχουν στη ζωή πολλών ανθρώπων και των φτωχότερων κοινωνικών τάξεων. Ξέρω όμως και τι θα σήμαινε μια άτακτη χρεωκοπία. Κλείνοντας γνωρίζω ότι θα υπήρχαν μετά πολλοί πρόθυμοι καλοθελητές να εφαρμόσουν χωρίς τον ενοχλητικό ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς τον ενοχλητικό Τσίπρα τις γνωστές επιλογές τους πάνω σε καμμένη κυριολεκτικά γη. Αυτό το σενάριο δεν θα το βοηθούσα ποτέ να εφαρμοσθεί με τη δική μου ηθελημένη ή όχι συμμετοχή.

Χρήστος Σμίας
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

...αν ακουτε κατι που τριζει,απο την Καισαριανη ειναι