Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Αμπελειές - Πέλλα (1-2)1-2. Σπουδαία νίκη που του δίνει «μπόι»!

Με εξαιρετική εμφάνιση η Πέλλα σήμερα, κατάφερε μια σπουδαία νίκη στις Αμπελειές, που της δίνει δικαιωματικά αγωνιστικό και βαθμολογικό μπόι. Η ομάδας μας των πολλών αγωνιστικών προβλημάτων, των 120 λεπτών παράτασης μεσοβδόμαδα για το κύπελλο, της κακής ψυχολογίας από τον «άδικο» αποκλεισμό και των πολλών ατυχιών που δεν λένε να την αφήσουν ήρεμη από την αρχή της χρονιάς, πέτυχε ένα σημαντικό διπλό με έναν αρκετά ανταγωνιστικό αντίπαλο σε μια δύσκολη έδρα, που τουλάχιστον της δίνει ψυχολογία και αυτοπεποίθηση για τη δύσκολη συνέχεια.
Στο αμφίρροπο πρώτο ημίχρονο η Πέλλα πιο μεθοδική και πιο πειθαρχημένη από τους αντιπάλους, είχε σωστή ανάπτυξη, καλή κυκλοφορία, ζήτησε το γκολ ορθόδοξα όποτε της δόθηκε η ευκαιρία και δικαιώθηκε αφού πήγε στα αποδυτήρια για το πρώτο ημίχρονο προηγούμενη με 1-2. Τα γκολ πέτυχαν ο Μπουράκης στο 15' αφού πρώτα έκανε τα εύκολα δύσκολα, αλλά οι συγκυρίες βοήθησαν, ισοφάρισαν άμεσα οι γηπεδούχοι με τον Σιδώρη στο 20', αφού εκμεταλεύθηκε την ασυνεννοησία στο κέντρο της άμυνας της Πέλλας και ο Ριζόπουλος στο 45' το ωραιότερο της αναμέτρησης με μονοκόμματο βολέ έξω από την περιοχή(!!!), αφού ανέκτησε την μπάλα από την τυφλή απόκρουση της άμυνας των γηπεδούχων. Αυτές ήταν και οι κυριότερες φάσεις για το πρώτο ημίχρονο.
Στο δεύτερο το παιχνίδι είχε ρυθμό, αλλά δεν είχε τις μεγάλες φάσεις. Η Πέλλα είχε το πλήρη έλεγχο και κατ' εξακολούθηση πολύ καλή κυκλοφορία, δίνοντας χώρο στους γηπεδούχους, που όμως ήταν φλύαροι και προβλέψιμοι και δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ούτε με τα πολλά στημένα που κέρδισαν γύρω από την περιοχή της, με τον Βελκόπουλο να παρεμβαίνει όποτε χρειαζόταν με σταθερότητα και εμπιστοσύνη. Από την άλλη στις επικίνδυνες αντεπιθέσεις της Πέλλας υπήρχαν οι καλές προϋποθέσεις αρκετές φορές, όμως τα πόδια βάρυναν όσο κυλούσε ο χρόνος και οι φάσεις δεν τέλειωναν όπως έπρεπε. Η καλύτερη φάση στο δεύτερο ημίχρονο ανήκει στην Πέλλα, αφού η τεχνική εκτέλεση φάουλ του Καμπούρη λίγα μέτρα έξω από την περιοχή, ανάγκασε τον τερματοφύλακα των Αμπελειών σε εξαιρετική απόκρουση. Η καλή διαχείριση του αποτελέσματος παρέμεινε μέχρι το τέλος και η Πέλλα πανηγύρισε μια πολύ σημαντική νίκη.
Δίκαιη και σπουδαία η νίκη, με πολύ καλή εμφάνιση για την ομάδα μας, από την οποία κανένας ποδοσφαιριστής δεν υστέρησε σε απόδοση και πάθος. Η ομάδα των Αμπελειών στο πρώτο ημίχρονο ήταν πιο ζωηρή κυρίως επιθετικά, αφού η Πέλλα έπαιζε πιο ψηλά και τις άφηνε χώρους κυρίως στα πλάγια, διευκολύνοντας τον γρήγορο μεσοεπιθετικά τρόπο παιχνιδιού της. Όταν όμως στο δεύτερο έκλεισαν όλοι οι χώροι από την Πέλλα, έδειξε την μεγάλη της αδυναμία απέναντι στις κλειστές και πειθαρχημένες άμυνες. 
Η ατυχία δεν έλλειψε ούτε σήμερα από την Πέλλα, με τον Καμπούρη να αποβάλλεται στο 90', ενώ λίγο πριν αποχώρησε τραυματίας ο Στάγκος που είχε περάσει ως αλλαγή. Ακόμα και οι αλλαγές έγιναν σχεδόν αναγκαστικά, αφού περισσότερο οι κακές συγκυρίες του αγώνα οδήγησαν τον Κώστα Νινιατσούδη να τις κάνει επιτακτικά και σε χρόνους που προφανώς δεν χρειάζονταν και δεν ήθελε.
Καλή η διαιτησία στο σημερινό παιχνίδι, έστω κι αν τα «σπόρια» τα έδωσε διακριτικά στους γηπεδούχους.
Η σύνθεση: Βελκόπουλος, Σταυρακάκης(Στάγκος)(Παλιάικος), Σιαμαντάς, Ίμπας, Παναγιωτέλης, Κούμπους, Μπουράκης, Πέικος, Καμπούρης, Ριζόπουλος, Καρασμάνης(Σαλίκας)















Δεν υπάρχουν σχόλια: