Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Άσπρο-Πέλλα (2-1)4-1. Δεν είναι αυτό που φαίνεται...

Ήττα για την ομάδα μας σήμερα στο Άσπρο, αλλά η άσχημη εξέλιξη του αγώνα και το εύρος της, δεν ανταποκρίνονται στην καλή εμφάνιση που πραγματοποίησε για 60 λεπτά.
Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι για 60 λεπτά, απόλυτα ισορροπημένο με τους γηπεδούχους να παρουσιάζονται όμως πιο τυχεροί και πιο εύστοχοι στις συγκυρίες που τους προέκυψαν. Συγκυρίες γιατί όλα τα τέρματα με εξαίρεση το τρίτο των γηπεδούχων, προήλθαν και εκτελέσθηκαν με «μυθιστορηματικό» τρόπο, απίστευτων λαθών και τύχης. Η δική μας άμυνα τα πλήρωσε ακριβότερα, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε μια βαριά ήττα.
Το σκορ άνοιξε το Άσπρο στο 10' με ωραία εκτέλεση του Πατσιαβούρα από το ύψος του πέναλτι, που βρήκε την μπάλα αναπάντεχα μπροστά του μετά την πτώση του. Πέντε λεπτά αργότερα ο Σαλίκας πίεσε και οδήγησε σε μοιραίο λάθος το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των γηπεδούχων και με παλικαρίσιο μπάσιμο 20 μέτρων και ιδανικό πλασέ ισοφάρισε για την Πέλλα.
Το παιχνίδι είχε ρυθμό, με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου, αλλά τα καλά μαρκαρίσματα από τις δύο μεσοαμυντικές γραμμές δεν επέτρεπαν επικίνδυνες φάσεις. Στο 35' όμως ήρθε το πιο περίεργο και κρύο γκολ της αναμέτρησης, όταν μετά από κόντρες και δοκάρι που προηγήθηκε από κοντινή αλλά εκτός θέσης κεφαλιά, η μπάλα στρώθηκε στο Ρέντζια ανάμεσα σε τρεις αμυντικούς της Πέλλας και τον Βελκόπουλο έξω από τη φάση, που με ισχυρό σουτ έδωσε προβάδισμα στο Άσπρο. Η αντίδραση της Πέλλας άμεση με πίεση ψηλά, με επικίνδυνες και οργανωμένες επιθέσεις, όμως οι τελικές πάσες δεν ήταν οι δέουσες ώστε να δημιουργήσουν προβλήματα στον τερματοφύλακα των γηπεδoύχων. Έτσι το 2-1 ήταν το σκορ του ημιχρόνου.
Στο δεύτερο ημίχρονο ίδια εικόνα με το πρώτο μέχρι το 55', όταν σε μια εκτέλεση κόρνερ η άμυνα της Πέλλας πιάστηκε κοιμωμένη, και ο Ρόκο από το ύψος της μεγάλης περιοχής πέτυχε το ωραιότερο τέρμα της αναμέτρησης με δυνατό σουτ γράφοντας το 3-1. Η Πέλλα προσπάθησε να μεταφέρει το παιχνίδι στην περιοχή του Άσπρου με κάποια στημένα και να ξαναμπεί στο παιχνίδι, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ήρθε και η ξαφνική αντεπίθεση στην ανοιχτή άμυνα της Πέλλας και η ανατροπή του Μπουρνάζη από τον Βελκόπουλο στο 65', η οποία επέφερε το χειρότερο δυνατό αποτέλεσμα. Πέναλτι και αποβολή του τερματοφύλακα της Πέλλας. Ο σκόρερ Σαλίκας πήρε τη θέση κάτω από τα δοκάρια της Πέλλας, απουσία δεύτερου τερματοφύλακα. Το πέναλτι χάθηκε αφού το σουτ βρήκε το κάθετο δοκάρι και απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς της Πέλλας(βίντεο). Εύστοχο όμως ήταν το δεύτερο πέναλτι που κέρδισαν οι γηπεδούχοι και εκτέλεσε ο Πλατάκης στο 75'(βίντεο). Η Πέλλα από την φάση της αποβολής κι έπειτα, είχε χάσει την ηρεμία και την ψυχολογία που χρειάζονται σε τέτοια παιχνίδια, δίνοντας την ευκαιρία στους γηπεδούχους που πατούσαν πλέον με απόλυτη σιγουριά στο γήπεδο, για δύο άλλες καλές ευκαιρίες που όμως τελικά χάθηκαν. Μία αρκετά συζητήσιμη φάση στην αναμέτρηση λίγο μετά το 4-1, όταν σε μπάσιμο του Σάρτινα, υπάρχει επαφή από αμυντικό του Άσπρου, όμως η άτσαλη πτώση του παίκτη δεν θα ενέπνεε ούτε τον πιο φανατικό φίλαθλο της Πέλλας να υποδείξει το εμφανές πέναλτι. Πέναλτι που ακόμη κι αν δίνονταν, δεν θα άλλαζε τίποτα στο ήδη δρομολογημένο αποτέλεσμα και την βαριά ήττα της Πέλλας.
Παρά το άσχημο αποτέλεσμα μπορούμε να κρατήσουμε την ανταγωνιστική εμφάνιση των περίπου 60 λεπτών σε μια δύσκολη έδρα όπως αυτή του πρωτοπόρου Άσπρου. Οι ατυχίες δεν έλλειψαν ούτε σήμερα από την ομάδα μας, αφού εκτός από τους τραυματισμούς δυο τριών ποδοσφαιριστών των οποίων η σοβαρότητα θα διαπιστωθεί τις επόμενες μέρες, έχασε και τον Βελκόπουλο με κόκκινη κάρτα. Το Άσπρο δεν έθελξε με την απόδοσή του, απλά ήταν πιο αποτελεσματικό και πιο τυχερό σε κρίσιμα σημεία του αγώνα, που διευκόλυναν αρκετά το έργο του όταν η Πέλλα του είχε βάλει δύσκολα.
Χωρίς προβλήματα και με σωστά σφυρίγματα ο διαιτητής της αναμέτρησης, με λάθη ο δεύτερος βοηθός στις υποδείξεις οφσάιντ.
Η σύνθεση: Βελκόπουλος, Σταυρακάκης, Σιαμαντάς, Πέικος(Σιάγκας), Παναγιωτέλης, Καρασμάνης(Καραπίττας), Καμπούρης, Μπουράκης, Ριζόπουλος(Σάρτινας),Κούμπους, Σαλίκας


















Δεν υπάρχουν σχόλια: