Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Παύθηκε η έρευνα για τραπεζικές χρηματοδοτήσεις σε κόμματα ελέω νόμου του 2013

"Γι’ αυτό ψηφίστηκε ο νόμος", για το ακαταδίωκτο των τραπεζικών διοικήσεων καταγγέλλει ο Δ. Παπαγγελόπουλος. Συνεχίζεται η έρευνα για δάνεια στα ΜΜΕ.
Στο αρχείο έθεσε η ελληνική δικαιοσύνη τις δικογραφίες για τις παράνομες δανειοδοτήσεις των πολιτικών κομμάτων από την αγροτική τράπεζα με βάση τον νόμο του 2013 της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου ο οποίος θέσπισε ακαταδίωκτο για τις διοικήσεις των τραπεζών. Το ζήτημα απεκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ο οποίος κατήγγειλε ότι η διάταξη ψηφίστηκε γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο.
Ο κ.  Παπαγγελόπουλος ενημέρωσε τη Βουλή ότι η έρευνα για τα δάνεια της πρώην αγροτικής τράπεζας προς τα πολιτικά κόμματα αλλά και διάφορες ακόμη διγοραφίες τέθηκαν στο αρχείο με βάση διάταξη του άρθρου 78 του ν.4146/2013 της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου. « Η διάταξη στην ουσία παρέχει ασυλία στους προέδρους, στα μέλη διοικητικών συμβουλίων και στα τραπεζικά στελέχη για μια κατηγορία δανείων» είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Καραγιαννίδη. «Κατά την άποψή μου, η προαναφερθείσα διάταξη γι’ αυτό ψηφίστηκε» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης για θέματα διαφθοράς.
Αντίθετα, όπως απεκάλυψε ο κ. Παπαγγελόπουλος ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος ερευνά τα δάνεια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που δόθηκαν από την ΑΤΕ τα οποία δεν εμπίπτουν στις ρυθμίσεις του εν λόγω νόμου. Επίσης, ανέφερε ότι υπάρχει μια δικογραφία στην εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς που αφορά τα δάνεια της αγροτικής τράπεζας και τα οποία περιλαμβάνονται στο πόρισμα ελέγχου δανειοδοτήσεων  της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης διαβεβαίωσε πάντως ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα ρίξει άπλετο φως στις συνθήκες τραπεζικής δανειοδότησης. «Κανένα εμπόδιο δεν θα υπάρξει στο έργο της δικαιοσύνης και στην ανεξαρτησία της, την οποία έχει εγγυηθεί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός πάρα πολλές φορές. Άλλωστε, το τελευταίο διάστημα, οι ενέργειες εισαγγελέων και δικαστών επιβεβαιώνουν ότι κάτι αλλάζει στο χώρο μας, σχετικά με την καταπολέμηση της διαφθοράς» δήλωσε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου
Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: