Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες

Το πένθος για τα αθώα θύματα της παρισινής τραγωδίας …
η οργή για τους δολοφόνους φασίστες τζιχαντιστές …
η αηδία για την υποκρισία των ηγετών του «πολιτισμένου» κόσμου …
δεν θα μας κάνουν να φοβηθούμε, να παρασυρθούμε στη μισαλλοδοξία και την ξενοφοβία,
να χάσουμε την ανθρωπιά μας.
Με σημαία την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, πηγαίνουμε κι αυτή την Παρασκευή στην Ειδομένη, για να προσφέρουμε την όποια βοήθεια μπορούμε.
Σαν εκείνο το παιδί, που ξανάριχνε στο νερό τους αστερίες που ξέβρασε την προηγούμενη νύχτα η θαλασσοταραχή και που, όταν κάποιος του είπε πως δεν έχει νόημα αυτό που κάνει, γιατί είναι εκατοντάδες οι αστερίες που πεθαίνουν στην αμμουδιά, αυτό απάντησε, δείχνοντας τον αστερία που κρατούσε εκείνη τη στιγμή στο χέρι του,  πως αυτό που κάνει είναι για τον συγκεκριμένο αστερία το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο.

Θερμή παράκληση: Ξέρουμε πως πολλοί από σας κάνετε κόπο και με φροντίδα συγκεντρώνετε ρούχα για τους πρόσφυγες.
Αυτή τη στιγμή όμως τα μόνα ρούχα που χρειάζονται είναι (ανδρικά, γυναικεία και παιδικά) μπουφάν, σκουφιά, γάντια, κάλτσες, κασκόλ, παπούτσια (κατάλληλα για περπάτημα) και μονές ελαφρές κουβέρτες. ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. Είναι αδύνατο και για εμάς και για τους άλλους εθελοντές να διαχειριστούμε τον όγκο των ρούχων που έχει συγκεντρωθεί.
Θα μας είναι εξαιρετικά δυσάρεστο να φέρετε άλλα ρούχα εκτός από τα παραπάνω και να αναγκαστούμε να σας πούμε να τα πάρετε πίσω. Δεν γίνεται όμως αλλιώς.

Υπενθυμίζουμε:
α) Υπάρχει διαθέσιμη πρώτη ύλη (μακαρόνια, κριθαράκι, πλιγούρι, ρύζι, φακές, φασόλια κ.λπ.) για όσους/ες ενδιαφέρονται να μαγειρέψουν για τους πρόσφυγες.
β) Όποιος/α έχει τη δυνατότητα μπορεί να αγοράσει και να προσφέρει πλαστικά κουπάκια με καπάκι (για το μαγειρεμένο φαγητό) και πλαστικά πιρούνια. Χρειάζονται μεγάλες ποσότητες.  
γ) Τηλέφωνα επικοινωνίας και συνεννόησης: 23820 24064, 23820 20002, 23820 22323,  6976640587,  6937408506, 6938722689, 6944189528.

(Αν θέλετε, μπορείτε να προωθείτε τα μηνύματα στους/στις φίλους/ες σας ή να τα διαδίδετε μέσω facebook. Έτσι πληροφορούνται και δραστηριοποιούνται περισσότεροι/ες).

Δεν υπάρχουν σχόλια: