Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Ενας στους τέσσερις οπαδούς του ΚΚΕ διαφωνεί με την πολιτική του!

Εσωκομματικό σημείωμα, αυστηρά περιφρουρημένο, «κατεβαίνει» αυτό το διάστημα μέχρι το επίπεδο των Τομεακών (πρώην νομαρχιακών) Επιτροπών του ΚΚΕ.
Το σημείωμα αυτό αποτελεί αδημοσίευτο μέρος της πρόσφατης απόφασης της Κ.Ε. του κόμματος «για τις μετεκλογικές εξελίξεις και τον προγραμματισμό δράσης» και αφορά μια σειρά διαπιστώσεις ιδιαίτερα ανησυχητικές για τη σχέση του ΚΚΕ με τους οπαδούς τους.
Τα σημαντικότερα σημεία αυτού του εσωκομματικού σημειώματος είναι ουσιαστικά δύο:
➥ Το πρώτο αφορά τη διαπίστωση της Κ.Ε. ότι το 25% με 30% των οπαδών του ΚΚΕ διαφωνούν με την πολιτική του.
➥ Το δεύτερο αναφέρεται στη μεγάλη διαρροή ψηφοφόρων που είχε το ΚΚΕ στις εκλογές του Ιουνίου του 2012, με αποτέλεσμα η εκλογική του δύναμη να περιοριστεί σχεδόν στο μισό.
Η Κ.Ε. εκτιμά ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτών των ψηφοφόρων έχει χαθεί οριστικά για το ΚΚΕ και μόνο ένα πολύ μικρό μέρος επανέκαμψε σε αυτό εκλογικά.
Πρέπει ακόμη να επισημανθεί ότι είναι τόσο αυστηρή η περιφρούρηση αυτού του κειμένου που στα στελέχη τα οποία καλούνται να το διαβάσουν απαγορεύεται να κρατούν σημειώσεις.
Οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές
Κατά τ’ άλλα, το Γραφείο Τύπου της Κ.Ε. του κόμματος εξέδωσε χθες ανακοίνωση με την οποία σχολιάζει τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές όπου σημειώνει:
«Τη στιγμή που η κυβέρνηση υλοποιεί το ένα αντιλαϊκό μέτρο πίσω από τ’ άλλο, για να θολώσει τα νερά, ξαναπαίζει το έργο των “σκληρών διαπραγματεύσεων” και των “κόκκινων γραμμών”. Ο λαός έχει πλέον εμπειρία και ξέρει ότι όλες αυτές οι διαπραγματεύσεις καταλήγουν πάντα σε βάρος του.
»Το ίδιο ακριβώς θα γίνει και με τις τωρινές, αφού κι αυτές διεξάγονται με δεδομένα αφενός το πλαίσιο των αντιλαϊκών συμφωνιών που έχει υπογράψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τη συμφωνία και των άλλων κομμάτων και αφ’ ετέρου το στόχο της ανάκαμψης της κερδοφορίας του κεφαλαίου, τσακίζοντας τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα.
»Καμιά αναμονή. Τώρα είναι η ώρα της αγωνιστικής, μαχητικής, λαϊκής παρέμβασης και δράσης, με πρώτο μεγάλο σταθμό τη συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στις 12 Νοέμβρη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: